Körfűrészlapok

Miért Zákányszerszámház?

Cirkula lap kiválasztása

A cirkula lap kiválasztásának alapjai:

  • Fűrészgép típusa és felfogatása a kompatibilitás miatt
  • Vágandó anyag típusa, vastagsága
  • Vágási sebesség

Körfűrészlap fához

Egy fához készült körfűrészlap finoman, tisztán és egyenesen vág mindenféle fában.

Fűrésztárcsa vásárlása mindenféle fához

Ha megnézzük a fa vágásához ajánlott fűrészlapokat szinte elönt minket a bőség zavara. Egy két jellemzőre odafigyelve könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabbat.  
Egy fához készült fűrésztárcsa kiváló minőségű. Precíziósan köszörült keményfém fogazata tiszta vágást tesz lehetővé.

Kézi körfűrészlap

Ha jobban szemügyre vesszük az elérhető kínálatot, akkor igencsak szembetűnő az, hogy a nagyobb fűrésztárcsák mellet elérhetőek a kisebb, úgynevezett kézi körfűrészlapok is.
A kézi körfűrészlapok egyik fő ismertető jele a viszonylag kicsi, kb. 160-165 mm-es átmérő.

Körfűrész korong

Szinte az összes körfűrész korongon találhatóak úgynevezett bevágások, vagy szakmai nyelven megfogalmazva dilatációs bemetszések. Ennek az a szerepe, hogy használat közben csökkenti a zaj és hőképződést.

Az ilyen bemetszésekkel ellátott körfűrész korongok garantálják a halkabb munkavégzést és a hosszú élettartamot!

Eltérő körfűrészlap fogazatok

Amikor a megfelelő körfűrészlapot szeretnénk megvásárolni nem árt előre gondolkodni. Használat után láthatóak lesznek-e például a vágások. A ritkább fogazás „durvább” vágást eredményez, míg a sűrű fogazás finomabb, szebb vágást.

Mivel a fogazatok száma igencsak széles skálán mozog, így elérhetőek a kevesebb, 24 fogazattal készült változat, de megtalálhatóak a sűrű, akár 60 fogazattal készült körfűrészlapok is.

Körfűrész vágótárcsa biztonságos használata

Ha szeretnénk eredményes vágásokat, ugyanakkor a hosszú élettartam sem elhanyagolható szempont, akkor célszerű az adott anyagnak megfelelő vágótárcsát használni!

Ugyanakkor minden esetben be kell tartani a gyártó által előre meghatározott maximális fordulatszámot! Ellenkező esetben a vágások minősége igencsak csorbul és a tárcsa is könnyen megsérül, elhasználódik.

Milyen körfűrészlapok közül választhatunk?

Az egyre szélesebb felhasználási területeknek köszönhetően egyre sokszínűbb a körfűrészlap kínálat is. A gyártók odafigyelve az igények maximális kiszolgálására az alábbi körfűrészlapokat biztosítják számunkra:

  • Körfűrészlapok fához
  • Körfűrészlapok alumíniumhoz
  • Körfűrészlap fémhez
  • Körfűrészlap szendvicspanelhez

Persze elérhető az „arany középút” a körfűrészlapok esetében is.  Vannak úgynevezett univerzális vagy másnéven „multimaterial” körfűrészlapok, amelyek többféle anyag vágására is alkalmasak. Itt a felhasználási terület jellemzően a fa, fém, alumínium anyagok vágása lesz.

A gyors és szép munkavégzéshez mindig éles körfűrészlapokat használjuk, ehhez segítség a körfűrészlap élezőgépek ide kattintva tekinthetőek meg!

Körfűrészlap fához

A fa vágásához készült körfűrészlapok jellemzői függnek a munkavégzés céljától és a fa típusától. A megfelelő körfűrészlap kiválasztása függ a munkavégzés céljától és a fa típusától. A megfelelő körfűrészlap kiválasztása fontos a hatékony és biztonságos fa vágás érdekében.

Körfűrészlap aluminiumhoz

Az alumíniumhoz való körfűrészlapokat olyan anyagok vágásához tervezték, amelyeket a fémiparban gyakran használnak. Az alumínium vágása speciális igényeket támaszt a körfűrészlapokkal szemben a keménység és az alumínium forgácsok ellenállása miatt. Az alumínium vágása speciális technikát igényel, és a megfelelő körfűrészlap kiválasztása elengedhetetlen a sikeres és biztonságos munkához.

Körfűrészlap fémhez

Körfűrészlapot fém vágáshoz is használnak, de ezeknek a lapoknak különleges tulajdonságokkal kell rendelkezniük a kemény fémek hatékony és pontos vágásához. A fémhez való körfűrészlap megfelelő kiválasztása nagyon fontos, mivel a helyes lap kiválasztása hozzájárul a hatékony és biztonságos munkához.

Fémvágó körfűrészlap jellemzők

  • Keményfém fogazat: Ezek a lapok általában keményfém (karbid) fogazattal rendelkeznek, ami ellenállóbb a kemény fémekkel szemben és hosszabb élettartammal rendelkezik.
  • Sűrű fogszám: A fémvágó körfűrészlapok általában sűrűbb fogszámmal rendelkeznek, mint a többi típus.

Fontos megjegyezni, hogy a fémvágó körfűrészlapokat kifejezetten fémvágásra tervezték, és nem alkalmasak fához vagy más anyagokhoz. A fémvágó körfűrészeket széles körű alkalmazásokhoz használják, beleértve acéllemezek, csövek, profilok és más fémalkatrészek vágását építőipari, gépészeti és egyéb ipari feladatokban.

Körfűrészlap szendvicspanelhez

A szendvicspanelekhez való körfűrészlapoknak speciális fogazattal kell rendelkezniük, hogy hatékonyan és tisztán vágják át a különböző rétegeket. Ezek a lapok általában kombinált fogazattal rendelkeznek, amelyek alkalmasak fémek és szigetelő anyagok vágására egyidejűleg.

A szendvicspanelhez készült körfűrészlapok anyaga függ a vágandó anyagtól. Ha a szendvicspanelben fémek is vannak, akkor keményfém (karbid) fogazattal rendelkező körfűrészlapot kell választani, amely ellenállóbb a fémekkel szemben.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés