Kompresszorok

Miért Zákányszerszámház?

Otthoni barkácsolás vagy ipari felhasználás terén egyaránt gyakran kerül szóba a kompresszor. A választás során az árak mellett arra is ajánlott ügyelni, hogy milyen célra szeretnénk majd a jövőben használni azt.

Kompresszor típusok felhasználás szerint:

Csavarkompresszorok  

A csavarkompresszorok kimondottan ipari felhasználású gépek. Fő jellemzője az, hogy alacsony energiafogyasztás mellett nagy teljesítményre képes. 

Dugattyús kompresszorok 

Kisiparosoknak és barkácsolóknak egyaránt jó választás lehet egy dugattyús kompresszor beszerzése. Kiválóan használható kisebb festési, famegmunkálási munkákhoz, tisztításhoz. 

Olajmentes kompresszorok 

A szigorú higiéniai követelményeknek megfelelő helyeken találkozhatunk leinkább az olajmentes kompresszorokkal. Felhasználásuk elsősorban a gyógyszeripar, élelmiszeripar, vegyipar.

Kompresszorok jellemző hobby felhasználási területei: 

Festés: Egyenletes festékréteget tudunk felvinni szórópisztollyal, így nemcsak a festés minősége lesz sokkal jobb, egyenletesebb, maga a munkafolyamat is gyorsabban, költséghatékonyabban végezhető el. 

Tisztítás: A magas levegőnyomásnak köszönhetően a szennyeződések eltávolítása is könnyen, gyorsan elvégezhető. 

Szerszámgépek működtetése: Használatát főként műhelyekbe ajánljuk. A pneumatikus, más néven levegős szerszámok szabvány gyorscsatlakozókkal vannak ellátva, így könnyedén cserélhetjük az elemeket. 

Fújtatás: Kiválóan alkalmazható gépkocsi és motorkerékpár kerékpárabroncsok, sportlabdák, felfújható játékok, gumimatracok és gumicsónakok gyors felfújására.

Olajkenéses vagy "száraz" kompresszort válasszunk? 

Olajkenéses kompresszorok: Az olajkenéses kompresszorok által előállított levegője nem teljesen tiszta. Vannak olyan felhasználási területek, pl.: Gyógyszeripar, ahol ez a kompresszor típus nem használható. 
Olajmentes kompresszorok: A barkács célú, olajmentes dugattyús kompresszorok esetében a kenési rendszer elhagyása olcsóbb felépítést teszi lehetővé, és az élettartamuk felhasználástól függően rövidebb lehet a szakszerűen üzemeltett olajos kompresszorokénál. 

Elektromos kompresszor

Az elektromos kompresszor egy olyan eszköz, amely elektromos energiát használva levegőt tömörít. Ezeket a kompresszorokat széles körben alkalmazzák ipari, otthoni és szakmai felhasználásokra. A levegőtömörítés során az elektromos kompresszor szívja be a környezetből a levegőt, majd összenyomja és tárolja azt egy tartályban. A tömörített levegőt különböző célokra használhatják, például pneumatikus eszközök működtetésére, festékszórásra, abrazív szórásra, valamint egyéb ipari és háztartási alkalmazásokra.

Az elektromos kompresszorok különböző méretűek és teljesítményűek lehetnek, attól függően, hogy milyen feladatokra használják őket. Fontos szempontok közé tartozik a szabadonálló, hordozható kompresszorok és a nagyobb, rögzített rendszerek közötti választás. Emellett figyelembe kell venni a levegőáramlás, a nyomás, a tartályméret és egyéb technikai paramétereket is a megfelelő kompresszor kiválasztásakor.

Az elektromos kompresszoroknak több előnye is van az üzemeltetés során, például csendesebb működés és környezetbarátabb működés, különösen akkor, ha megfelelő energiahatékonysági normáknak is megfelelnek. Az ilyen típusú kompresszorokat gyakran alkalmazzák olyan helyeken, ahol a zajszint kritikus, vagy ahol nincs lehetőség más üzemanyagok használatára.

Az elektromos kompresszorok a mindennapi élet számos területén játszanak szerepet, és sokféle ipari és háztartási alkalmazásban megtalálhatók.

Kompresszor ár

A kompresszorok ára nagyban függ a típustól, a teljesítménytől, a márka hírnevétől, a tartósságtól és a kiegészítő funkcióktól. Különböző típusú kompresszorokat találhatsz, például dugattyús, csavaros típusúakat. Emellett vannak kisebb, hordozható kompresszorok és nagyobb, ipari felhasználásra tervezett modellek is.

Általánosságban elmondható, hogy az ipari célra szánt nagyobb teljesítményű kompresszorok ára magasabb lehet, míg a kisebb, otthoni vagy hobby célra szánt modellek ára kedvezőbb lehet.

Kompresszor típusok a kínálatunkban

A kompresszorok olyan eszközök, amelyek gázokat, például levegőt, összenyomnak és tömörítenek. A kompresszorok különféle típusokba sorolhatók attól függően, hogy milyen módszerrel és céllal alkalmazzák.

Az alábbiakban néhány nálunk is megtalálható kompresszor típus látható:

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés