Polírozógépek

    • -1 000 Ft kupon

    Szállítható
    108 900 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A polírozógépek működési elve:

A polírozógépek nem túl magas fordulaton, kellőképp nagy forgatónyomatékkal dolgoznak. Elsősorban az autóiparban használatosak a polírozógépek.

Polírozógépek felhasználási területei:

A polírozógépeket hobby és ipari célra is vásárolhatjuk. Vannak kifinomultabb, nem csak körbe-körbe forgó fejű gépek is, ezek már oszcilláló (rezgő) mozgással teszik még tökéletesebbé az eredményt.  Ezek a gépek az ipari kategóriába tartoznak, így az áruk is magasabb lesz, mint egy hobby készüléknek.

Az ipari polírozógépeket minőségi csapágyazás, forgórész jellemzi.  Tökéletes ergonómia kialakításnak köszönhetően akár több órán át folyamatosan, kényelmesen dolgozhatunk velük. Így tehát érdemes alaposan utána járni ezeknek a lehetőségeknek is vásárlás előtt.

Az ipari polírozógépeknél állítható a fordulatszám is. Vannak olyan gépek, ahol már 8 fokozatban állíthatjuk a sebességet (Milwaukee M18), ezzel is elősegítve a minőségi munkavégzést.

Polírozógép típusok:

Vezetékes (elektromos): Klasszikus, jól bevált polírozógép típus. Elektromos meghajtású motor működteti, így az ára is kedvezőbb.

Akkus: Nagy előnye a mobilitás. Könnyen magunkkal vihetjük, ha egy külsős helyszínen kell dolgoznunk. Az akkumulátorok folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már kiemelkedően hosszú üzemidőt érhetünk el egy töltéssel.

Asztali: Helyhez kötött munkavégzéssel használható. Szerkezeti felépítése hasonlít egy kettős köszörűhöz. Ötvösök, ékszerkészítők közkedvelt eszköze.

Álltalában 3 különböző polírozótárcsa mérettel találkozhatunk: 125 mm, 150 mm és 180 mm. A különbség a gyorsaság. Nagyobb tárcsával nagyobb területen tudunk dolgozni, ezáltal a munka elvégzéséhez szükséges idő csökken. Fontos odafigyelni arra, hogy ne akarjunk nagyobb átmérőjű tárcsával dolgozni, mint maga a polírozni kívánt terület.

A polírozógépeken elhelyezett rögzítőkapcsoló folyamatos fáradásmentes használatot tesz lehetővé, hiszen nem kell folyamatosan nyomva tartani a gombot a gép működéséhez.

Polírozó gép típusok

A polírozó gépek különféle típusokban léteznek, és a felhasználási területtől és az alkalmazott anyagtól függően választhatók ki. Néhány közülük:

Autópolírozás polírozógép használatával

A polírozás során a matt, karcos felületeket fényessé, karcmentessé varázsolhatjuk. Legyen szó akár fényezett felületről (pl.: karosszéria elemek), vagy plexiről (pl.: lámpabúra).
A polírozógép használatával a nem túl mély, a lakkréteget még teljesen át nem vágó karcok tüntethetőek el. Lefordítva a szót, néhány mikron vastagságú réteget polírozunk le a lakkból, így a felületi karcok véglegesen eltűnnek.

A legfontosabb elkészítési folyamat az autópolírozáshoz a tisztítás és a gyurmázás. Polírozás előtt alaposan le kell tisztítani az autót a szennyeződésektől, a rászáradt sártól. Ehhez kimondottan erre a célra kifejlesztett autósampont használjunk a megfelelő törlőkendővel, vagy szivaccsal. Fontos megjegyezni, hogy a nem megfelelő tisztítási folyamattal is kárt tehetünk a lakkrétegben! Jobb tehát odafigyelni. Mosás után az autót egy speciálisan erre a célra kifejlesztett polírozó gyurmával dörzsöljük át, így a felületen ragadt makacs mikroszennyeződéseket is eltávolítjuk!

Polírozás előtt mindenképpen vegyünk szemügyre alaposan az autót. Figyeljünk arra, hogy esetleg van-e bármiféle sérülés vagy lakkhiány az autón. A kényesebb területeket bejelöljük, hogy az autó polírozásával nehogy még nagyobb kárt okozzunk. Lakkhiányt, esetleges kaszni sérüléseket ne polírozzunk!

Jöhet a polírozás. Kezdetnek egy teszt polírozást végezzünk egy lehetőleg vízszintes felületen pl.: motorháztető. Először durva, majd finom pasztával polírozzuk át a felületet. Ezután alapos fényvizsgálatnak kell alávetni a polírozott felületet, hogy sikerült-e eltávolítani a karcokat. Amennyiben megfelelően sikerült polírozni a kiválasztott részt, úgy neki is kezdhetünk a teljes autó polírozásának.

A polírozás után egy vékony wax réteg felvitelével óvjuk autónkat a szélsőséges körülmények ellen (nap és az időjárás káros hatásai).  A waxolás nagyjából 3-4 mosásig egy vékony védő réteget képez fényezésen. Ha szeretnénk megőrizni az autónk megújult állapotát, célszer a waxolást 2-3 havonta újra elvégezni!

Bár a leírtak alapján úgy tűnhet a polírozás egyszerű folyamat, és azt otthon bárki eltudja végezni. Megjegyeznénk itt, hogy ez az eljárás szakértelmet, és precizitást kíván. A kívánt célt csak úgy tudjuk elérni, ha megfelelő minőségű polírozógéppel dolgozunk.

 

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés