Hegesztőgépek

  Cikkszám 101003389
  Rendelésre
  459 900 Ft / db
  Cikkszám 101604612
  Rendelésre
  363 900 Ft / db
  Cikkszám 101007367
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 2 db
  63 090 Ft / db
  Cikkszám 101000787
  Rendelésre
  291 935 Ft / db
  Cikkszám 101000786
  Rendelésre
  297 620 Ft / db
  Cikkszám 101006845
  Rendelésre
  171 320 Ft / db
  Cikkszám 101004337
  Rendelésre
  176 530 Ft / db
  Cikkszám 101000501
  Rendelésre
  771 194 Ft / db
  Cikkszám 101604251
  Rendelésre
  101 900 Ft / db

A hegesztést sokan veszélyes és nehéz műveletnek tartják. A megfelelő eszköz és némi szakképzettség birtokában azonban bárki el tudja végezni. Hegeszteni tehát könnyű, azonban jól hegeszteni már egyáltalán nem az. 

A következőkben nézzük át, miket érdemes fontolóra venni hegesztőgép vásárlása előtt és melyek a legismertebb típusok.  

Mi alapján válasszunk hegesztőgépet?

Gondoljuk át a következő kérdéseket:

Milyen célra és milyen gyakran szeretnénk hegeszteni?

Nem mindegy, hogy kivitelezési munkák során vagy az otthoni műhelyünkben alkalmaznánk a gépet. Kérdés továbbá az is, hogy alapvető követelmény-e a precíz, szép munka vagy csupán a funkcionalitás számít.

Mivel tudjuk táplálni a hegesztőgépet?

Ismernünk kell a terep adta lehetőségeket. Rendelkezésre áll-e ipari áram a hegesztés területén? Ha igen, annak hány fázisát tudjuk igénybe venni? 

Mekkora büdzsével rendelkezünk?

Az ár is számít. Rendelkezésünkre áll nagyobb összeg egy komolyabb beruházásra vagy inkább egy középkategóriás, de olcsóbb eszköz mellett döntenénk? 

Hegesztő típusok

A eltérő típusok különböző célokra használhatóak. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Most ezeket vizsgáljuk meg részletesebben.

Inverteres hegesztők, MMA hegesztők

Az MMA típusú hegesztőknél jellemzően egy kb. 30 cm hosszú, bevonattal ellátott fémpálcát olvasztunk meg a géppel, majd ennek segítségével kötjük össze az anyagokat. Előnyei közé sorolható, hogy rugalmas munkát biztosít és beszerzése gazdaságosabb a többi hegesztőgéphez képest. Nem meglepő, hogy ház körüli munkákhoz a legtöbben ezt a gépet vásárolják. Hátránya, hogy extrém precíz munka (1-2 mm vékonyságú lemezek hegesztése) nehezen végezhető vele.

CO MIG-MAG hegesztőgépek

A MIG vagy MAG típusú hegesztők kiemelten szép, precíz munkát biztosítanak. A gép védőgázként jellemzően szén-dioxidot adagol. Előnyük, hogy hasonló feszültség és előtolás mellett nagyobb beolvadást tesz lehetővé.

Awi (TIG) hegesztőgépek

A volfrámelektródás hegesztés (AWI) olyan eljárás, mely nem leolvadó volfrám elektródát alkalmaz. Nagyobb szép varrat marad hátra, amely legtöbbször nem igényel utólagos megmunkálást. Gyakorlással meglehetősen gyorsan megtanulható a kezelése. Ami hátrány lehet, hogy a védőgáz beszerzése költséges lehet, azonban az ilyen jellegű kompromisszumot érdemes vállalni.

Lánghegesztő, lángvágó

A lánghegesztővel végzett munka az ömlesztett hegesztési eljárások közé tartozik, aminek során a magas hőmérsékletű láng ömleszti meg a megmunkálni kívánt anyagot. Előnye, hogy szállítása egyszerű és rugalmas munkát biztosít, mert nem kell elektromos hálózathoz csatlakoztatni. Ez a típusú eljárás azonban már egy veszélyes kategóriába sorolható, ezért az ilyen jellegű gépek használata szaktudást igényel.

Plazmavágók

A plazmavágó egy termikus (vagyis hő alapú) vágási eljárást, a plazmavágást biztosító eszköz. Ömlesztő eljárást alkalmaz a vágáshoz, tehét az a működés alapja, hogy a vágandó anyag megolvad a vágásrésben. Ami az így keletkező ömledéket illeti, azt a magas hőmérsékletű és nagy sebességű gázsugár kifújja a résből.

Karosszéria javító spotter 

Acél lemez kihúzatásához és kiegyengetéséhez használható. Az egyengető spotter a modern autógyártás eredményeként került a karosszéria lakatosok alapvető szerszámai közé a horpadásos sérülések javításához.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés