Építőipari gépek

Miért Zákányszerszámház?

Fontos, hogy olyan minőségi szerszámgépet válasszunk, amely kellően biztosítja a megfelelő munkavégzést.  

Az online áruházunkban fellelhető innovatív építőipari szerszámok lehetővé teszik az építőmunkások számára, hogy hatékonyan és biztonságosan dolgozzanak kisebb vagy nagyobb volumenű munkálatokon egyaránt. 

Az alábbi termékekkel gyorsan és hatékonyan tudjuk elvégezni a szükséges építőipari munkálatokat. 

Az építőipari eszközök típusai 

A szerszámok felhasználási területe változó, legyen szó lakás- vagy lakóház építésről, útépítésről, víz alatti munkálatokról vagy különböző villamosenergia projektekről. Bármi is az adott feladat, a strapabíró, intenzív használatra kifejlesztett eszközök ma már alapkövetelménynek számítanak. 

A különböző építőipari munkálatok különböző típusú eszközök használatát követelik meg. A kínálatunkban az alábbi eszközök találhatóak meg - a teljesség igénye nélkül.  

Aggregátorok, Áramfejlesztők 

Az áramfejlesztők segítségével az elektromos árammal működő gépeket bárhol és bármikor használatba vehetjük. Kiemelten fontos kültéri építkezéseknél, közműjavítás során, de áramszünet esetén is értékes eszköz. Típustól függően a kisebb 1-2 Kw-tól a nagyobb több száz Kw-os teljesítményű áramfejlesztőkkel is találkozhatsz a kínálatunkban. Az áramfejlesztők felhasználási területe szerteágazó. Egy kisebb teljesítményű gép remekül alkalmas pl. egy nyaraló áramellátásra. A nagyobb áramfejlesztőknek az ipari igénybevétel sem jelent problémát.

Aszfaltvágó, aljzatvágó gépek 

Aszfalt, beton utólagos vágására használt munkagép. A vágás lehet egyszerű és gyors is, ha modern és a célnak megfelelő eszközökkel végzik el a munkát. Az aljzatvágó hatékonyságát befolyásolja, hogy a vágandó anyaghoz megfelelő minőségű gyémántvágótárcsát használunk-e. 

Beépíthető robbanó motorok 

Tevékenységünk fő pillérei az építőipari-, kerti- és háztartási gépek, működtetése. Motor és motor között is rengeteg különbség van. A pontos kiválasztáshoz elengedhetetlen feltétel a motor márkája, köbcentije, felfogatása, főtengely magassága, átmérője és annak kialakítása is. Minden motor képéhez igyekszünk feltölteni a körvonal rajzokat is a könnyebb tervezhetőség érdekében. 

Esztrich keverők, beton szivattyúk 

Esztrich keverők segítségével egy speciális, vékony, földnedves (általában 2-8 cm) aljzat beton réteget keverhetünk, ami a padlószerkezet részeként, a járófelület, a burkolatok közvetlen aljzatául szolgál. Esztrich keverők segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk a megfelelő minőségű anyagot elkészíteni. A betonszivattyú a bekevert anyagok továbbítására szolgál, akár több emelet magasságban, vagy pincékbe. Jellemzően olyan helyeken használják, ahol a nagy beton szivattyúk már nem férnek oda, de a nedves beton mozgatása megoldandó feladat. 

Betonsimítók 

A betonsimító működése viszonylag egyszerű: Nagy felületen gyors és egyenletes eldolgozás. A beton felületének simítására és a cement réteg bedolgozása elengedhetetlen a megfelelő gép beszerzése. A betonsimító gép, az egyenletes felület kialakítása mellett a beton szilárdságáért is felelős.

Elektromos csörlők, építési csörlők 

Az anyagok felszállítása nem mindenhol oldható meg daruzással vagy építési felvonóval. Ilyen esetekben építési csörlőket kell alkalmaznunk a hatékony munkavégzés érdekében. 

Fénytorony 

A fénytorony nagy területek megvilágítása szolgál. Jellemzően ideiglenes éjszakai megvilágításra használjuk.Gyakran használják éjszakai munkavégzéshez. Kérhető beépített áramfejlesztővel és anélkül is.  

Festékszórók, burkolatjel festő gépek 

A festékszóró gépek az építőiparban használatos festékek nagy felületre való gyors és szakszerű felhordása alkalmas gépek. Nagy nyomással egyenletes, esztétikus felületet biztosítanak. A hagyományos kézi módszereknél pedig jóval gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést eredményez. A burkolatjelfestő gépek a speciális útburkolati festékek felhordására kifejlesztett gépek. 

Betonkeverők 

A betonkeverők feladata, hogy minél jobb minőségű homogén anyagot állítsanak elő az adagolt összetevőkből. A betonkeverők egyik fontos előnye az, hogy a befogadókapacitás nagy, így egyszerre viszonylag sok anyag készíthető vele. 

Vakológépek

Vakolatok, habarcsok géppel történő felhordása, bedolgozása. Hosszú távú használatával rendkívül sok időt spórolhatunk. Kőművesek körében elterjedt a használata. A kínálatunkba külön vakológépek vannak zsákos és a kézzel kevert anyagok feldolgozására. 

Lapvibrátor 

Lapvibrátorral javítható a laza talaj sűrűsége, ezzel elősegítve a talaj megfelelő sűrűségi, tömörségi állapotát. Működési elve viszonylag egyszerű hiszen, a különféle talajrészecskék összepréselésével tömöríti a talajt, ezzel eldolgozva a hiányos, levegős részeket is. Használatukkal sima felületet kaphatunk! Térkövezésnél a talaj előkészítésekor is, illetve gumilappal a térkő lerakása után is dolgozhatunk vele. 

Téglavágó gépek, vizesvágó gépek, kőzetvágó gépek 

A falazási, cserép darabolás és burkolási munkaművelet meggyorsítására szolgálnak, emellett elengedhetetlen eszközök a minőségi munka elvégzéséhez. Különböző építési anyagok (tégla, cserép, térkő) méretre vágása. Fontos a megfelelő gyémántvágó tárcsa megválasztása a darabolandó anyag típusától függően. 

Betonvibrátor, betontömörítők

A készülék elve a rezgő, vibrációs működés. A gép működése során a zsaluba öntött beton mennyisége, levegőtartalma egyaránt csökken, ezáltal egy tömörebb, időtállóbb betont kaphatunk. A tűvibrátor alapok, beton pillérek készítésének elengedhetetlen eszköze. A lehúzógerenda méretéből adódóan nagyobb síkfelületek elkészítésére használható. 

Asztali csempevágók, vizes csempevégók 

Külső és belső burkolási munkafolyamatok elengedhetetlen eszköze. Az asztali csempevágó előnye, hogy konkrét munkaasztal tartozik hozzá, így sokall gyorsabb, ugyanakkor precízebb munka végezhető vele. Nagyobb méretű burkolólapokat is könnyen és precízen tudunk vele vágni. 

Padkahenger, vibrohenger, úthenger 

A hengergépek használata elengedhetetlen a jó minőségű útalap elkészítésére  pl.:Járda, utak. A padkahenger működés közben nyomást generál a tömörítendő talajban, ezáltal annak szemcséi szétcsúszva egymáson hatékonyabban tömörödnek. 

Döngölőbékák, döngölőgép 

Kiválóan alkalmasak kis tömegük és méretük, könnyű kezelhetőségük miatt kisebb volumenű talajtömörítési munkákhoz, valamint olyan helyeken, ahol a nagyobb méretű berendezések alkalmazása nem kivitelezhető. Alapok készítésekor, csőtörés utáni talajhelyreállítási munkák során találkozhatunk a döngölőgépekkel. 

Habarcskeverők, folyamatos keverők, habarcsszivattyúk

Habarcsok, egyéb falazóanyagok megfelelő állagú összekeverésé szolgáló munkagép. Többnyire zsákos anyagok keverését, továbbítását végzik a habarcskeverő gépek. Lassú, ugyanakkor erőteljes forgásának köszönhetően sűrűbb anyagok keverésekor is jól használható. 

Falhoronymarók, falhoronyvágók

A szükséges fali rések, hornyok, csatornák kialakítására használatos gép. Fő felhasználási területe az épületgépészet (pl. villanyszerelés, víz-gáz fűtés szerelés). A falhoronymaró használatának a célja, hogy az épület gépészet által használt villany, víz, gáz, fűtés vezetékek  a fal belsejében és ne a felszínén legyenek elhelyezve.

Kábelhúzó gép 

Nevéből adódóan kábelek behúzására szolgáló gép. Használatával rendkívül sok időt és energiát takaríthatunk meg. A villanyszerelők elengedhetetlen eszköze! Az akkus kábelhúzóra a nagyobb erő kifejtés okán van szükség a hagyományos behúzó zsinórral szemben.

Betonvas kötöző gép 

Betonvaskötöző gép használatával nagyon gyorsan és hatékonyan lehet a betonvasak, kengyelek kötöződróttal történő rögzítését elvégezni. A mai munkaerő hiányos világban mindent gyorsan, azonnal kell kivitelezni, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy egység idő alatt mennyi munkavégzés történik. A betonvas kötöző gép használata precíz, szakszerű munkavégzést biztosít.  

 

Építőipari gépek kiválasztásának fő szempontjai:

Beruházás mérete és jellemzői: Elengedhetetlen, hogy részletesen átgondoljuk az elvégzendő munkafolyamatokat, illetve azt, hogy egy-egy adott feladathoz milyen gépekre lesz szükség. 

Gépesíthető folyamatok: Melyek lesznek azok a munkafolyamatok, ahol gépet fogunk használni. A minőségi munkavégzéshez elengedhetetlen szempont, hogy megfelelő, kimondottan az adott területre készített gépet használjunk.

Hány gépre van szükségem: Az adott feladat elvégzését hány ember fogja végezni. Lesz-e olyan, amikor több ember is ugyanazt a feladatot fogja végezni? Ha igen, akkor melyek azok és hány gépre van hozzá szükség. 

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés