Polisztirolvágók, hungarocell vágók

Miért Zákányszerszámház?

Polisztirolvágó, hungarocell vágó: a legfontosabb tudnivalók

A polisztirolvágó segítségével könnyedén és rendkívül pontosan vághatunk hungarocellt és polisztirol szigetelőanyagokat. A polisztirol habgolyókból áll, melyeket formára préselnek. Ez az anyag számtalan előnnyel rendelkezik: könnyű, nyomásálló és jól szigetel. Felhasználási területe igen széles: 

  • Szigetelőanyagként
  • Belsőépítészeti, dekorációs céllal
  • Díszek, 3D betűk, minták készíthető belőle

A polisztirol lapokként és táblákban elérhető, a megmunkálását legszebben és legpontosabban polisztirolvágóval végezhetjük. 

Miért szükséges a polisztirolvágó használata?

Amennyiben sima pengével, késsel próbáljuk meg vágni a polisztirolt, a habgolyókból álló szerkezet problémákat okozhat. Az anyagot ugyanis rendkívül nehéz egyenesen vágni, ráadásul statikus elektromosság jön létre a vágás közben, a hungarocell golyók könnyen széteshetnek. A polisztirolvágó fűtött vágóéllel vág, ami tökéletes, pontos vágást tesz lehetővé. 

A fűtött vágóél, ami általában egy fűtött (izzó) huzal vagy hőkés, valójában nem vágja, hanem átolvasztja a hungarocellt, ezáltal finoman átsiklik a kemény anyagon. Nem csak egyenes, hanem ferde, íves vagy gömbölyű formát is képes vágni. További előnye, hogy nem keletkezik sem hulladék, sem piszok. A munka hőfoka némelyik gép esetében szabályozható, ezért a polisztirol több fajtáját is képes megmunkálni.

A polisztirolvágók kétféle kivitelben készülnek: 

  • Kézi polisztirolvágók
  • Asztali polisztirolvágók

Kézi polisztirolvágók

A kézi polisztirolvágókat szabadkézzel lehet használni. A segítségével elvégezhetőek az aprólékosabb munkák, bonyolult formák kivágása is. Ezek az eszközök alkalmasak profil-és körvágásokra, sokszor félkör alakú penge is tartozék, ami a csövek és kábelek helyének kivágásánál nagyon hasznos. A kézi polisztirolvágókkal szabadon engedheti a kreativitását! 

Asztali polisztirolvágók

Elsősorban szigetelőanyagok gyors vágására használják, épületek szigetelésénél. A szerkezetet padlóra vagy asztalra kell helyezni, ki kell nyitni és már kezdődhet is a munka. A vágás szöge általában 90°-ig, tetszőlegesen állítható és sok eszköz a szigetelőanyag  szeletelésre is alkalmas. A fűtött drót és a vezetősínek lehetővé teszik a polisztirol gyors vágását. Az eszköz összecsukható, könnyen szállítható. 

Mire figyeljen a polisztirolvágó vásárlásál?

  • Érdemes minőségi anyagokból készített, robosztus eszközt választani, ezek élettartama hosszabb. 
  • A polisztirolvágók alkalmazhatnak felhevített huzalt, vagy hőkést ami általában alaptartozék. Vannak olyan vágók, amelyek több, gyorsan cserélhető vágóéllel rendelkeznek. 
  • Ügyeljünk a huzal vagy penge hosszára: a maximális vágóhossz és vágószélesség a termékleírásban van megadva. 
  • A fűtési sebesség az eszköz teljesítményétől függ, tehát ha gyorsan kell dolgozni, érdemes nagyobb teljesítményű polisztirolvágót használni

A vágóhuzal és hőkés kopóalkatrészek. Nagyobb projekteknél, például ház szigetelésénél, tanácsos pótalkatrészeket is vásárolni. 

Tipp: A vágóél élettartamát meghosszabbítja, ha rendszeresen megtisztítjuk az anyagmaradványoktól. Így tisztább vágás is készíthető

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés