Festő szerszámok!

Minden ami egy festéshez kellhet!

szobafestes-hazilag

Festés házilag, otthonról? Így álljunk neki!

A szobafestés látványos. Ebből az okból kifolyólag érthető, ha valaki úgy dönt, maga szeretné elkészíteni otthonában. Ugyanakkor a rizikó is magasabb: ha hibázunk, azt nehezen magyarázzuk ki később vendégeink előtt. Nem kell megijedni, ha betartjuk a szükséges lépéseket, aligha rontjuk el. A fal szép színe és a letisztult eredmény pedig később végig ott leszünk előttünk. Érdemes ezért rászánni az időt és házilag elvégezni a festést, ahelyett, hogy szakembert hívunk.

telibe-glettelés

Festés előtt kihagyhatatlan lépés a glettelés, amellyel javíthatóak a falon található repedések, mélyedések és kisebb falhibák. Elvégzéséhez szükség van némi szakértelemre és ügyességre, de nem muszáj szakembert hívni: a glettelés házilag is elvégezhető. A cikkből kiderül, mi a glettelés menete, hogyan kell javítani a lyukakat, repedéseket és a lemálló, öreg festést. Szó lesz arról is, hogy mire kell figyelni teljes falfelület, valamint gipszkarton glettelésénél.

Tipp: a glettanyag bekeverését jelentősen megkönnyíti, ha nem kézzel, hanem keverőgéppel végezzük.

falcsiszolo-zsiraf-otthorna

Falcsiszoló zsiráf otthonra is!

A falcsiszolás igencsak az otthoni felújítás leghorrorisztikusabb szakasza. Lassú, fáradságos és elképesztő mennyiségű koszt, port termel. A finom, púderszerű por beleül mindenbe, feltakarítani szinte lehetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a következő festés előtt mennyi munka vér még ránk, mire a falat megfelelően por mentesítjük. Különösen igaz ez a gipszkarton falak csiszolásánál.

Ám ha falcsiszoló zsiráfot használunk akkor amellett, hogy a csiszolás gyors lesz, a keletkező porra sem lesz gondunk. A falcsiszoló zsiráf kiválóan alkalmas falak és mennyezetek csiszolására és finom megmunkálására.

gipszkarton-glettelése

A gipszkarton szerelés előnyei

A gipszkarton egy viszonylag modern burkolási megoldás, amelynek számtalan pozitív tulajdonsága van:

  • Olcsó
  • Egyszerű vele dolgozni
  • Nagyon kevés szeméttel és törmelékkel jár a vele való munka
  • Könnyen módosítható és leszerelhető
  • Képes elrejteni az elektromos szerelvényeket, hő- és hangszigetelő anyagokat
korfuresz-teszt

 

Minden vágáshoz a megfelelő fűrész!

Legyen szó precíz hossz- vagy gérvágásról, szűk ívekről vagy erőteljes hosszra vágásról – a megfelelő fűrészek mindig az optimális eredménnyel szolgálnak.