Gyepszellőztetők

  • -50 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  364 490 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Gyepszellőztető: A szép, gondozott fű elengedhetetlen szerszáma!

Sokakban felmerülhet a kérdés, miért van szükség gyepszellőztetésre, illetve miért kell rendszeresen elvégezni. A téli időszakot követően, a hó olvadása után a fűszálak új életre kelnek, ekkor fejlődnek a legnagyobb ütemben. A nedvesség miatt összetömörült talaj viszont nem kedvező a gyep fejlődésének ebben a szakaszban, ugyanis az újjáéledéshez nem csak tápanyagokra és nedvességre, hanem megfelelő mennyiségű oxigénre is szüksége van. A gyepszellőztető gépek nem csak megfelelő mennyiségű oxigénhez juttatják a gyep gyökérzetét, hanem a moharéteg negatív hatásait is semlegesítik.

2 fő folyamatot tudunk elvégezni egy gyepszellőztető géppel. Az egyik ilyen a lazítás. Amikor is a fűszálak gyökerét mozgatjuk meg, továbbá az elhalt fűszálak összegyűjtése. Nem feltétlen kell a lazítást is elvégezni, van, hogy csak összegyűjtjük az elhalt fűszálakat. Ma már vannak olyan gyepszellőztető gépek, ahol többféle kés is a rendelkezésünkre áll, így ezeket a munkafolyamatokat remekül el tudjuk különíteni!

A mai modern gyepszellőztető gépek tökéletesen megfelelnek mindazoknak az elvárásoknak. Kényelmesen tolhatók, hiszen ergonomikusan kialakított tolókarokkal rendelkeznek. A munkavégzés mélysége a legtöbb gép esetében több fokozatban állítható, hogy mindig a kívánt eredményt érhessük el. A korszerű gyepszellőztetők rendszerint fűgyűjtő kosárral is rendelkeznek, így nem kell a nyesedék eltakarításával foglalkoznunk.

Gyepszellőztető típusok

A gyepszellőztetők olyan kertészeti eszközök, amelyek segítenek fenntartani a gyep egészségét és szépségét. Ezek az eszközök fontos szerepet játszanak a gyep karbantartásában, különösen olyan területeken, ahol a gyep sűrűn használt vagy kompaktált.

Egyes típusok fűgyűjtővel is fel vannak szerelve a még könnyebb munkavégzéshez!

Jelenleg elektromos és benzines változatok érhetőek el a piacon, de csak idő kérdése és az akkumulátoros gyepszellőztetők is meg fognak jelenni. Addig is röviden ismertetjük a meglévő gépek jellemzőit:

Elektromos gyepszellőztetők:

Otthoni felhasználásra ajánljuk inkább. Kisebb területekre. Hátránya a vezetékes működés, így a használat során erről minden esetben gondoskodni kell.

Benzines gyepszellőztetők:

Ezek a gépek már nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek az elektromos társaikhoz képest. Nagyobb területeken is jól dolgozhatunk velük. Működése viszont lényegesen hangosabb az elektromos változatokhoz képest, és nagyobb a karbantartás igénye is, viszont a teljesítményei is jobb.

Gyepszellőztető kiválasztás szempontjai

 • Magasság állítás: ez az érték adja meg azt, hogy milyen magasságban akarjuk a talajt átmozgatni.
 • Munkaszélesség: Megmutatja, hogy a gyepszellőztető gép milyen szélességben dolgozik egyszerre.
 • Gyűjtő kapacitás: Mekkora az a tároló, amelybe a gép az elhalt fűszálakat gyűjti. Egy-egy nagyobb területnél fontos lehet a nagyobb kapacitás, így nem kell annyiszor megállni kiüríteni azt.

Miért kell gyepszellőztetőt használni?

A gyepszellőztetők rendszeres használata segíthet megelőzni a gyep túlzott kompaktálódását, a moha és a gyepbetegségek kialakulását, valamint elősegítheti a gyökerek egészséges növekedését és fejlődését. Fontos azonban, hogy a gyepszellőztetőt a megfelelő időpontban és módon használjuk, hogy ne károsítsuk a gyepet.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés