Benzines sövényvágók

Miért Zákányszerszámház?

A benzines sövényvágók a legerősebb gépek ebben a kategóriában, és alkalmasak bármilyen nagyobb munka elvégzésére. A benzines gép a vastagabb ágakat gyorsabban vágja át, mint bármely más típus. Ellentétben az elektromos modellekkel, nincs hosszabbítókábel, ami összegabalyodik vagy amit véletlenül elvághatsz, és nem kell akkumulátort töltened sem. Sokan ezen pozitív tulajdonságok, valamint a lehengerlő teljesítmény miatt részesítik előnyben a benzines sövényvágókat.

Motoros sövényvágó

A gyártók törekszenek a környezetkímélésre, éppen ezért manapság a fejlett 4 ütemű motorokkal szerelik őket. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a benzinmotoros (gyakran használt nevén berántós) sövényvágók komolyabb ráfordítást igényelnek a karbantartás terén. Működésük lényegesen zajosabb, mint az akkus társaiké, viszont a teljesítményük is jobb! Inkább nagyobb munkákhoz ajánljuk. Ugyanakkor, ha olyan környezetben használnánk őket, ahol számít a zajszint is, akkor nem biztos, hogy ez a megfelelő választás.

Benzines sövényvágó kiválasztása

Mindenekelőtt tudni kell, hogy valójában mire szükséges a sövényvágó, és hol fogjuk használni. Olyan kérdésekre kell válaszolni a kiválasztás során, mint:

  • Milyen gyakran és intenzíven fogsz dolgozni a sövényvágóval?
  • Milyen energiaforrás áll rendelkezésre?

Nyilvánvaló, hogy egy olyan szakember számára, aki maximális elkötelezettséggel dolgozik, akár napi több órát is, teljesen más igények merülnek fel, mint egy olyan személynél, akinek van néhány díszcserjéje otthon, amelyet kissé meg akar néha-néha nyírni. Az első esetben mindenképpen egy erős, nagy teljesítménnyel rendelkező benzinmotoros sövényvágó beszerzése az ideális döntés.

Sövényvágó benzines

Nagyobb parkok, nagyobb munkák során használják. A benzines sövényvágók súlyban számottevően nehezebb, mint az akkus és elektromos, ezáltal a hosszabb munkavégzés fárasztóbb is. Ezeknek a gépeknek nagyobb a karbantartási igényük is. Nem elhanyagolható szempont azonban az, hogy erőteljesebbek, a nagyobb, vastagabb ágakat is átvághatjuk velük.

Betöltés
Betöltés