Csőfogók, vízpumpa fogók

  Elérhető: 2 db
  Szállítható
  49 370 Ft /db
  • -7 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  46 318 Ft /db
  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  20 999 Ft /db
  Elérhető: 3 db
  Szállítható
  21 960 Ft /db
  Elérhető: 2 db
  Szállítható
  13 590 Ft /db
  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  12 573 Ft /db
  • -4 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  16 497 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A csőfogók és vízpumpafogók olyan kéziszerszámok, amelyeket általában csőrendszerrel kapcsolatos munkákhoz használnak. Ezek a fogók lehetővé teszik a csövek vagy csővezetékek megtartását és a csatlakozók vagy csavarok meghúzását vagy meglazítását.

Mind a csőfogók, mind a vízpumpafogók hasznosak lehetnek a vízvezeték-szerelési munkákban, például a csővezetékek, csőcsatlakozók vagy csapok szerelésében vagy javításában. Emellett hasznosak lehetnek egyéb általános javítási, szerelési vagy építési munkákban is, ahol szükség van a csövek vagy csavarok megtartására vagy meghúzására.

Fontos megjegyezni, hogy a csőfogók és vízpumpafogók méretei és típusai változhatnak, ezért érdemes kiválasztani a megfelelő méretet és típust a végzendő munka alapján.

Csőfogó

A csőfogók általában henger alakú fogófejjel rendelkeznek, amelyeket a csőre helyeznek, majd a fogantyúkat összenyomva rögzítik a helyén. Ez a mechanizmus biztosítja a fogás stabilitását és a cső átmérőjéhez való alkalmazkodást. A csőfogók általában különböző méretűek, hogy alkalmazkodjanak a különböző csőátmérőkhöz.

Vízpumpafogó

A vízpumpafogók hasonlóan működnek, de a fogófejük különbözik. A vízpumpafogók fogófeje szélesebb és fogazottabb, ami lehetővé teszi a nagyobb erőátvitelt és a jobb fogást a csöveken vagy csavarokon. Ezáltal a vízpumpafogók hatékonyan használhatók a nehezebb és jobban meghúzott csatlakozókhoz vagy csavarokhoz.

Sarokcsőfogó

A sarokcsőfogó (vagy más néven sarokkulcs) egy speciális típusú csőfogó, amelynek kialakítása lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető helyeken történő munkavégzést, például szűk sarokokban vagy csőhajlatokban. A sarokcsőfogók jellemzően 90 fokban hajlított fogókarral rendelkeznek, amely lehetővé teszi a csövek megragadását és rögzítését olyan helyeken, ahol más típusú csőfogók nem tudnának megfelelően működni.

A sarokcsőfogók különösen hasznosak a vízvezeték-szerelésben és a csővezeték-rendszerekben, ahol a csövek gyakran szűk helyeken vagy falak mögött helyezkednek el. Ezek a szerszámok lehetővé teszik a csövek megragadását és meghúzását olyan helyeken, ahol más eszközökkel nehézkes lenne elérni vagy megfelelő erőt kifejteni.

A sarokcsőfogók különböző méretben és kialakításban érhetők el, hogy alkalmazkodjanak a különböző méretű csövekhez és az adott munkakörnyezethez. A fogókarak általában állíthatók, hogy a csövekhez megfelelő méretet biztosítsanak.

Fontos megjegyezni, hogy a sarokcsőfogók megfelelő használata és óvatos munkavégzés szükséges a biztonságos és hatékony eredmények eléréséhez. A megfelelő fogási pontok kiválasztása és a szerszám megfelelő rögzítése kulcsfontosságú a stabilitás és az erőátvitel szempontjából.

Összességében a sarokcsőfogók hasznos kézi szerszámok nehezen hozzáférhető helyeken történő csőmunkákhoz. Kiválóak a vízvezeték-szerelésben és más csővezeték-rendszerekben, ahol a csövek szűk vagy nehezen hozzáférhető helyeken vannak elhelyezve. A megfelelő méretű és típusú sarokcsőfogó kiválasztása és az óvatos munkavégzés biztosítja a hatékony és biztonságos eredményeket.

Láncos csőfogó

A láncos csőfogó (vagy más néven csőkulcs) egy speciális típusú csőfogó, amelynek fogókara egy lánc formájú szerkezet. A láncot a cső körül helyezik el, majd a fogókar segítségével a láncot feszítik meg, hogy rögzítse és megragadja a csövet.

A láncos csőfogók többnyire nagyobb átmérőjű csövekhez vagy alkatrészekhez használatosak. A lánc hossza és a fogókar mérete állítható, így alkalmazkodni tudnak a különböző méretű csövekhez. A láncos csőfogók nagyobb fogást és erőátvitelt biztosítanak a nagy átmérőjű csövek vagy alkatrészek meghúzásához vagy lazításához.

A láncos csőfogókat leggyakrabban vízvezeték-szerelési feladatokban használják, például csővezetékek, csőhálózatok vagy csövek szereléséhez, javításához vagy karbantartásához. Emellett más ipari alkalmazásokban, például az építőiparban vagy a gépjárműiparban is hasznos lehet a láncos csőfogó.

Fontos megjegyezni, hogy a láncos csőfogók megfelelő használata és beállítása kulcsfontosságú a biztonságos és hatékony munkavégzéshez. Ügyelni kell arra, hogy a lánc megfelelően legyen elhelyezve a cső körül, és a fogókart megfelelően húzzák meg, hogy szorosan rögzítse a csövet. A helytelen beállítás vagy túlzott erőhatás károsíthatja a csövet vagy a szerszámot.

Összességében a láncos csőfogók hasznos eszközök nagy átmérőjű csövek vagy alkatrészek megragadásához és rögzítéséhez. Az állítható lánc hossza és a fogókar mérete lehetővé teszi a különböző méretű csövekkel való alkalmazkodást. A megfelelő beállítás és óvatos használat biztosítja a hatékony munkát és a biztonságos eredményeket.

Nagy csőfogó

A nagy csőfogó, más néven "csőkulcs" vagy "célcsőfogó", egy olyan kézi szerszám, amelyet főleg nagy átmérőjű csövek, csővezetékek vagy hasonló tárgyak megtartására és forgatására használnak. Ezek a fogók rendkívül erősek és alkalmasak olyan munkákhoz, amelyeknél nagy forgatónyomatékra vagy fogási terjedelmi képességre van szükség.

Csőfogó árak

A csőfogók árai jelentősen változhatnak a mérettől, minőségtől és gyártótól függően.

 • Kisebb méretű csőfogók (körülbelül 6-12 hüvelyk között)
 • Közepes méretű csőfogók (12-24 hüvelyk között)
 • Nagy méretű csőfogók (24 hüvelyknél nagyobb) vagy speciális ipari csőfogók

Az árak továbbá függhetnek a gyártótól, a márkától és az eszköz minőségétől. Magasabb minőségű csőfogók általában drágábbak, de hosszú távon megbízhatóbbak és tartósabbak lehetnek.

Mielőtt vásárolán egy csőfogót, érdemes megfontolni az igényeket és a tervezett felhasználást, valamint összehasonlítani a különböző modellek és márkák árait és tulajdonságait.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés