Csőszerelő szerszámok

    • -13 000 Ft kupon

    Szállítható
    60 290 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A csőszerelő szerszámok nagyban segítik az épületgépész szerelők munkáját. Az épületgépészethez tartoznak a következő folyamatok: a vízellátás, a csatornázás, a gázellátás, a fűtés- és hűtéstechnika, valamint a légtechnikára.

Kínálatunkban szereplő csőszerelő szerszámok:

Csőfagyasztók 

A csőfagyasztó gépek használata azért előnyös, mert nincs szükség az egész rendszer elzárására, leengedésére. A folyékony széndioxiddal jéggé fagyasztott csőszakaszok javítása így sokkal egyszerűbb és biztonságosabb. Ez az eljárás fűtési rendszerek és vízvezetékrendszerek szerelésénél egyaránt alkalmazható. 

Csőhajlítók 

A csőhajlítás egy fém megmunkálási folyamat, amit arra használunk, hogy egy cső elérje a számunkra szükséges hajlított állapotot. Mivel nagy szilárdságú, nehezen formálható agyagok megmunkálásáról beszélünk, a hajlítást csak a kimondottan erre a célra tervezett csőhajlító gépekkel és hozzá tartozó pofákkal tudjuk szakszerűen kivitelezni. 

Présgépek 

Csőprésekkel csöveket tudunk összeilleszteni, összeszerelni. A préseléssel való vezetékösszekapcsolás gyors, ugyanakkor tartós munkavégzést biztosít. Legtöbbször a réz, műanyag-alumínium, rozsdamentes acél és szénacél alapanyagú csöveket préselik. A présgép az egyik elengedhetetlen segédeszköze egy víz, gáz és fűtés szerelőnek. 

Duguláselhárító gépek 

Dugulások elhárítására kifejlesztett gépek. Dugulástól függően többféle fejjel is találkozhatunk. Gépenként eltérő lehet a csőátmérő, azaz, hogy milyen vastagságú csöveken tudjuk használni a duguláselhárító gépet. 

Vákuumszivattyúk 

A vákuumszivattyúkat elsősorban gáz halmazállapotú anyagok mozgatására fejlesztették ki. A vákuumszivattyú feladata, hogy eltávolítsa a gázt egy zárt térből, ahol így részleges vákuum alakul ki. A vákuumszivattyúk felhasználása rendkívül széleskörű: fémipar, a gépipar, az élelmiszeripar, a csomagolástechnika, az olaj- és a gázipar, a nyomdaipar, illetve a bútorgyártásban is előfordul. 

Menetmetsző gépek 

A külső csavarmenetek kézi megmunkálóeszköze a menetmetsző gép. Segítségével anyamenetekbe pontosan illeszkedő kotyogásmentes menetet lehet készíteni. 

PPR csőhegesztő, műanyag csőhegesztők 

A csőhegesztő gép segítségével egyszerűen kivitelezhet egy ház fűtési rendszerének kialakítása. Csőhegesztőgépenként eltérő vastagsággal találkozhatunk, a háztartásokban használt 16 mm átmérőjű csövektől egészen a nagyobb, 120 cm átmérőjű műanyagcsövekig. 

Nyomáspróba pumpa, próbapumpák 

Kisebb csővezetékek, tartályok tömítettség vizsgálatához, épületgépészeti szereléseknél kiválóan alkalmazható eszköz a próbapumpa 

Vízkőmentesítő készülék 

A vízkőmentesítő készülékeket az olyan berendezések tisztítására tudjuk használni, ahol hosszabb ideig tárolunk vizet. A mosókompresszor kiválóan alkalmas fűtés, padlófűtés, hőszivattyúk eliszaposodot vezetékeinek átmosására.  

Csőszerelő szerszámgépek

A csőszerelő szerszámok sokfélesége lehetőséget ad a csőhálózatok összeszereléséhez, javításához és karbantartásához. Ezek a szerszámok a csőrendszer méretétől és anyagától függően változhatnak, de általában magukban foglalják a következőket:

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés