Vákuumszivattyúk

  • -45 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  268 929 Ft /db
  • -100 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  405 003 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A fogalomban lévő szivattyúk egyik kimondottan a szakemberek álltal ismert, de annál hasznosabb és elsősorban az iparban alkalmazott típusa az úgynevezett vákuumszivattyú, amelyeket legtöbb esetben nem folyadék, hanem gáz halmazállapotú anyagok mozgatására használnak. 

A vákuumszivattyú feladata, hogy eltávolítsa a gázt egy zárt térből, ahol így részleges vákuum alakul ki. Használja többek között fémipar, a gépipar, az élelmiszeripar, a csomagolástechnika, az olaj- és a gázipar, a nyomdaipar, illetve a bútorgyártás. 

A vákuumszivattyúk típusai 

A vákuumszivattyúk többfajta elven (fizikai törvényszerűség) szerint működhetnek, és ahogy sok más típusnál, úgy itt is sokfajta kialakítással találkozhatunk. Mindegyik típusnak megvan a maga előnye és hátránya, ezért is fontos, hogy a felhasználás előtt tisztában legyünk, melyik illeszkedik legjobban a céljainkhoz. 

A térfogat-kiszorítás elvén működik a lengődugattyús és forgódugattyús vákuumszivattyú, míg az áramlástani elveket használja a turbó-vákuumszivattyú. Emellett érdemes megemlíteni az injektor elv segítségével dolgozó a víz- és gőzsugár-vákuumszivattyú. 

A működés azonban hasonló. A szivattyút egy szívóvezetékkel kötik össze a térrel, ahonnan ki kell vonni a gázt, és ha a célhenger megtelt a légnemű anyaggal, akkor a gép automatikusan elzárja egymástól a két teret. 

Milyen márkájú vákuumszivattyút vásárolj? 

Számtalan cég gyárt jó minőségű, tartós vákuumszivattyúkat, így a fogyasztónak nem mindig van egyszerű dolga, ha kútfőből táplálkozva szeretné kiválasztani a leginkább testhez álló megoldást. 

A legjobb, legmegbízhatóbb vákuumszivattyút gyártó márkák közé tartozik a Makita vagy épp a Rothenberger.  

Az ideális vákuumszivattyúra mindig jellemző, hogy olcsó a fenntartása és a karbantartása, tartós, akár vegyszerálló, valamint megfelelő légszállítási tartománnyal bír. 

Vákuumszivattyúk felhasználása 

A kis méretű és gazdaságos energiafogyasztással rendelkező modern vákuumszivattyúk lehetővé teszik, a gyors és eredményes munkát. Ezeket különböző folyamatokban és tevékenységi területeken is használják. Felsorolásként kiemeltünk néhány példát: 

 • az olajfinomító és a vegyiparban, hogy fenntartsák a szükséges feltételeket a reakciókhoz és a keletkező keverékek elválasztásához; 
 • a fémek és egyéb anyagok gáztalanítása során homogén szerkezetű és pórusok nélküli részeket hoznak létre; 
 • a gyógyszeriparban és a textiliparban a termékek gyors szárítására a hőmérséklet növelése nélkül; 
 • különböző víz-gáz rendszerek légtelenítése; 
 • az élelmiszeriparban a tej, gyümölcslé, hús és haltermékek csomagolására; 
 • a hűtő- és egyéb berendezések porszívózásának folyamatában a nedvesség hiányának fokozott követelményei; 
 • az automatikus szállítószalagok normál működéséhez vákuumszívó párnákkal, mint fogók; 
 • a termelési és kutatási laboratóriumok felszerelésén; 
 • az orvostudományban a légzőkészülékek és a fogorvosi rendelők működése során; 
 • nyomtatásban a hőformák rögzítésére. 

Akkus vákuumszivattyúk

Az akkus vákuumszivattyúk olyan eszközök, amelyeket vákuum létrehozására és fenntartására használnak különféle alkalmazásokban. Ezek általában kompakt, hordozható és akkumulátorral működő eszközök, amelyek ideálisak olyan helyzetekben, ahol nincs hozzáférés hálózati áramhoz vagy ahol hosszú vezetékekkel való munka lenne kényelmetlen vagy nem lehetséges.

Az akkus vákuumszivattyúk számos ipari, kereskedelmi és otthoni alkalmazásban hasznosak lehetnek, és előnyös lehetőséget jelenthetnek azoknak, akiknek mobilitásra és hordozhatóságra van szükségük vákuumtechnológia alkalmazásakor

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés