Gyémántvágók, kézi vizes csempevágók

  Cikkszám 101006420
  Szállítható
  16 390 Ft / db
  Cikkszám 101004188
  Átvehető
  Szállítható
  45 290 Ft / db
  Cikkszám 101001710
  Szállítható
  85 290 Ft / db
  Cikkszám 101003210
  Szállítható
  40 290 Ft / db
  Cikkszám 101000005
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  179 490 Ft / db
  Cikkszám 101603650
  Rendelésre
  133 900 Ft / db
  Cikkszám 101001098
  Rendelésre
  332 990 Ft / db
  Cikkszám 101602160
  Rendelésre
  134 900 Ft / db

Gyémántvágók, kézi vizes csempevágók szerkezeti felépítése

Első ránézésre jogosan hihetnénk azt, hogy egy sima körfűrészről beszélünk! Ez valóban igaz, azonban nem mehetünk el a szerkezeti felépítés nyújtotta különbségek mellett.
Egy gyémántvágót, vagy kézi vizes csempevágót az erős teljesítmény, a magas fordulatszám, és a kimondottan erre a célra kifejlesztett gyémánttárcsa együttesen tesz nélkülözhetetlen szerszámgéppé!
Vágásirányt tekintve ezek a szerszámgépek csak egyenesen lefelé tudnak vágni. Ezzel jó, ha tisztában vagyunk, nehogy később meglepetés érjen minket.

Gyémántvágók, kézi vizes csempevágók használata:

Használatukkal rendkívül pontos, precíz vágást tudunk véghez vinni, ugyanakkor maga a munkafolyamat gyors lesz, ezzel is időt takarítva meg.

Mielőtt használata vennénk egy ilyen szerszámgépet nem árt, ha tisztában vagyunk néhány adattal. Fontos szempont, hogy milyen anyagot akarunk vágni! Hogy miért is van erre szükség? Azt most röviden összefoglaljuk:

 • Milyen kemény anyagot akarunk vágni: Anyagonként eltér a keménység. Ez nyilván való is, gondoljuk csak végig például, hogy egy csempe lap nem olyan kemény, mint egy gránit lap.
 • Milyen vastag anyagot akarunk vágni: Erre azért van szüksége, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy vágással eltudjuk-e vágni a kívánt anyagot, vagy esetleg többször, több oldalról kell megvágnunk azt ahhoz, hogy sikeresen elvégezzük a feladatot.

Ha nem tudjuk mi a jó nekünk ahhoz, amit csinálni szeretnénk, nyugodtan kérjük segítséget!

A vízhűtés előnyei a gyémántvágók, kézi vizes csempevágók esetében:

Mivel kemény anyagok vágásáról beszélünk, a vágás közben nagy hő termelődik. Ez a nagy hő könnyen kárt tehet a vágókorongban és a vágott anyagban egyaránt. Erre a problémára született meg a vízhűtés. A vízhűtés használatával a gyémántvágók, kézi vizes csempevágók és a használt vágótárcsák élettartama is jelentősen javul!

A vízhűtés a port remekül összegyűjti megóvva ezzel minket a nagy mennyiségű por szétáramlásáról. Ugyanakkor a munkaterület sem lesz poros így nem kerülünk olyan helyzetbe sem, hogy a kijelölt vágás helyét nem látjuk pontosan.

Elektromos és akkus gyémántvágók, kézi vizes csempevágók

 • Akkus gépek: Könnyeb mozgathatóság, akár külső helyszíni vágásokra is. Gyengébb teljesítmény az elektromos változathoz képest, ezért elsősorban kisebb vágásokra ajánlott.
 • Elektromos gépek: Nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint az akkus változatok. Nagyobb tárcsákkal, nagyobb vágásokat tudunk vele végrehajtani. Egyetlen hátránya az elektromos hálózatról történő működés. Így sajnos olyan környezetben nem használható, ahol nincs áram.
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés