Festékszórók, burkolatjel festő gépek

Airless festékszóró gépek

Az Airless festékszórógép alkalmazható víz / olaj alapú festékek felvitelére és lemosóoldat felvitelére is. A levegő nélküli festőrendszer lehetővé teszi a felhasználó számára a különlegesen precíz és nagy felhordási teljesítménnyel történő fedését a felületeknek, csökkentve ezáltal a veszteségek keletkezését. Egyes típusok már azt is lehetővé teszik, hogy két szórópisztolyt egyidejűleg használjunk. A beépített anyagszűrő a felhordani kívánt anyagot megszűri, ezzel megakadályozza a fúvóka eldugulását.

Purhab szóró gépek, poliurea szóró gépek

A purhabszóró gép ideális poliuretán hab szórási munkálatok gyors és hatékony kivitelezéséhez. Legjellemzőbb felhasználási területe a tető, tetőtér, falak szigetelésé. Ellentétben a polisztirol lapokkal történő szigetelésekkel, ezzel a berendezéssel a munkálatok lényegesen gyorsabban, nem utolsó sorban sokkal költséghatékonyabban, továbbá precízebben, alaposabban elvégezhetőek. Szerkezeti felépítésből adódóan könnyen mozgathatóak a purhab szóró gépek, így a változatos munkavégzés sem okoz problémát.

Burkolatjel festő gépek

Aszfalt, sportpályák, vagy gyeppel borított mezők vonalainak felfestésére fejlesztették ki a burkolatjel fest gépeket! Használatuk az építőiparban a legjellemzőbb. . Egyes burkolatjel festő gépeken két szórópisztolyt is használhatunk egyidejűleg, ezzel is növelve a hatékonyságot.

Glettszóró gépek

Diszperzitek, homlokzat, glett valamint latexfestékekhez gyors és hatékony felhordásához ajánljuk a glettszóró gépeket. Alkalmas továbbá bitumenes oldatok, tűzgátló bevonatok, epoxi bázisú festékek, gitt, gipsz, illetve más magas viszkozitású, nagy sűrűségű anyagok felhordására is. Robusztus géptest, amely ellenállóvá teszi a szélsőséges körülményekkel szemben, ugyanakkor folyamatos munkára tervezett szerkezeti felépítés, a könnyebb mozgathatóság érdekében. Használatuk folyamatos, egyenletes felhordást biztosít. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a glettszóró gépek vakolat szórásra nem alkalmasak!

Elektromos festékszóró gépek

A legtöbb festékfajta könnyen szórható egy elektromos festékszóró géppel! Kompakt ház jellemzi, beépített vállpánttal a rugalmas és kényelmes munkavégzéshez. Elsősorban fa és falfestéshez ajánljuk őket. Az elektromos festékszóró gépek több fokozatban állítható festékfecskendővel rendelkeznek: vízszintes, függőleges vagy kerek festékszóráshoz is használható. Használata sokkal rugalmasabb és kevésbé fárasztó a hagyományos festéssel szemben. Működési elvének köszönhetően tiszta és gyors festékfelhordást biztosít. Otthoni felhasználásra kiválóan alkalmas akár kültéren is. Az összes festékfajta könnyen szórható vele. Az elektromos festékszóró gépek beépített – viszonylag nagy festéktartállyal rendelkeznek a folyamatos munkavégzés érdekében. A felhordott festékmennyiség is könnyedén szabályozható. Kedvező áruk és könnyű használhatóságuk miatt az otthoni felhasználásban is egyre inkább elterjedt.