Forrasztópákák, forrasztópisztolyok

Miért Zákányszerszámház?

A forrasztópákának nagyon egyszerű a működési elve. Használata közben a hegy felmelegszik, megolvasztva ezzel a forrasztáshoz szükséges kötőanyagot (cint).

Akár otthoni munka során, akár műhelyben is találkozhatunk a forrasztópákával. A forrasztópáka állandóan melegít bekapcsolt állapotban, így nagyobb felületen is folyamatosan forraszthatunk vele.
Éppen ezért a használata gyors, precíz munkát kíván!

A legtöbb forrasztópáka rendelkezik beépített világítással, ami nagyban elősegíti azt, hogy a forrasztani kívánt terület jól látható legyen. Továbbá hőfokszabályzóval is rendelkeznek, így könnyedén be tudjuk állítani a kívánt hőmérsékletet.

Egyre gyakrabban találkozhatunk vezeték nélküli forrasztókészülékekkel. Még nem is túl régen ezen a területen leginkább a gázforrasztó készülékek domináltak, napjainkban egyre több típus jelenik meg akkumulátoros változatban.

Akkus forrasztópákák

Könnyen változtatható munkavégzést tesznek lehetővé. A kis méretű, precíz kivitelezést igénylő forrasztásoknál is kiválóan használhatóak. Villanyszerelők, elektronikai szerelők gyakran használt eszköze. A Milwaukee akkus forrasztópákák rendelkeznek töltés, illetve felmelegedés visszajelző LED-del.

Gázos forrasztópákák

Gyorsan melegednek, így a bekapcsolást követően hamar dolgozhatunk velük. Gáztartályuk egyszerűen cserélhető, ami elengedhetetlen a folyamatos munkavégzéshez. Jellemzően nagyobb volumenű (pl. PVC csövek melegítése) munkákhoz használják. A gázos forrasztókészülékek ideális megoldást jelentenek, ha olyan körülmények között kell dolgoznunk, ahol nem áll rendelkezésre áramellátás.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés