Forrasztópákák, forrasztópisztolyok

Miért Zákányszerszámház?

A forrasztópákának nagyon egyszerű a működési elve. Használata közben a hegy felmelegszik, megolvasztva ezzel a forrasztáshoz szükséges kötőanyagot (cint).

Akár otthoni munka során, akár műhelyben is találkozhatunk a forrasztópákával. A forrasztópáka állandóan melegít bekapcsolt állapotban, így nagyobb felületen is folyamatosan forraszthatunk vele.
Éppen ezért a használata gyors, precíz munkát kíván!

A legtöbb forrasztópáka rendelkezik beépített világítással, ami nagyban elősegíti azt, hogy a forrasztani kívánt terület jól látható legyen. Továbbá hőfokszabályzóval is rendelkeznek, így könnyedén be tudjuk állítani a kívánt hőmérsékletet.

Egyre gyakrabban találkozhatunk vezeték nélküli forrasztókészülékekkel. Még nem is túl régen ezen a területen leginkább a gázforrasztó készülékek domináltak, napjainkban egyre több típus jelenik meg akkumulátoros változatban.

Akkus forrasztópákák

Könnyen változtatható munkavégzést tesznek lehetővé. A kis méretű, precíz kivitelezést igénylő forrasztásoknál is kiválóan használhatóak. Villanyszerelők, elektronikai szerelők gyakran használt eszköze. A Milwaukee akkus forrasztópákák rendelkeznek töltés, illetve felmelegedés visszajelző LED-del.

Gázos forrasztópákák

Gyorsan melegednek, így a bekapcsolást követően hamar dolgozhatunk velük. Gáztartályuk egyszerűen cserélhető, ami elengedhetetlen a folyamatos munkavégzéshez. Jellemzően nagyobb volumenű (pl. PVC csövek melegítése) munkákhoz használják. A gázos forrasztókészülékek ideális megoldást jelentenek, ha olyan körülmények között kell dolgoznunk, ahol nem áll rendelkezésre áramellátás.

Forrasztópáka

A forrasztópákák különböző méretűek és teljesítményűek lehetnek, attól függően, hogy milyen típusú munkához használják őket. Például finom elektronikai munkához kisebb, precízebb csúcsokat alkalmaznak, míg nagyobb felületek forrasztásához nagyobb, erősebb csúcsokat használnak.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés