Fűrészek

Miért Zákányszerszámház?

Az elektromos, motoros és akkumulátoros fűrészek használata mostanra nélkülözhetetlenné vált a mezőgazdálkodás, az erdőgazdálkodás vagy akár az építőipar területén belül. Egyre több típus létezik, melyeket elsősorban azok felhasználási területe, teljesítménye és tömege alapján különböztetünk meg.

Leggyakoribb fűrész típusok

A fűrész típusokat az eltérő felhasználási célok szerint különböztethetjük meg. Vannak olyanok, amelyek elsősorban favágásra szolgálnak és olyan modellek is, amelyekkel fémeket is vághatunk. Nézzük ezeket végig.

Gérvágók, gérvágó fűrészek

A billenthető fej, és az asztalforgathatósága lehetővé teszi, hogy beállítsuk a vágás hajlásának szögét, így biztosítva a precíz munkavégzést. Műanyag, fa és fém vágására is használható. A gérvágó fűrészekkel gyorsan és pontosan tudunk szögbe(gérbe) vágni!

Gipszkarton vágó gépek, Gipszkarton maró gépek

Nevéből adódóan gipszkartonok vágásához ajánlott. Pontos méretre vágást biztosít. Kiválóan használható pl. lámpatestek helyének a kialakításához, vagy kapcsolók, konnektorok helyének kialakítására!

Körfűrészek

Egyenes és tiszta vágást tesz lehetővé. Leggyakrabban építkezési és felújítási projekteknél használatos. Ma már nagy fűrészlap kínálattal találkozhatunk így akár fa, műanyag vagy akár fém jellegű anyagokat is gyorsan és hatékonyan vághatunk körfűrésszel és az anyaghoz megfelelő körfűrészlappal.

Láncfűrészek

A láncfűrészeknek van benzines, elektromos, valamint akkumulátoros változata is. Az elektromos láncfűrész előnye, hogy jellemzően könnyebb, kevésbé zajos. A benzines ezzel szemben nehezebb, viszont nagyobb teljesítményének köszönhetően akár szélesebb fatörzseket elvágására is képes. Ugyanakkor figyelni kell a megfelelő szellőztetésre. Az akkumulátoros láncfűrészek kevésbé zajosak, nagy teljesítményre képesek, valamint az akkumulátortechnológiák fejlődésével egyre hosszabb üzemidőre képesek. Az akkumulátoros és a benzines láncfűrészek egyaránt jól használhatók kültéren és olyan helyeken, ahol nincs áramellátás.

Orrfűrészek, szablyafűrészek

Az orrfűrészeket másik nevén szablyafűrészeket használhatjuk különböző formák kivágására is, így az eltérő méretű nyílásoknál lehet nagy segítségünkre. Vághatunk vele vaslemezeket, fát vagy műanyagot, falazatot. sőt fagyasztott húst is. Fontos megjegyezni, hogy csak akkor tudjuk hatékonyan vágni az adott anyagot, ha a kimondottan erre a célra kifejlesztett fűrészlapot használjuk.

Szalagfűrészek, fém szalagfűrészek, fémipari szalagfűrészek

Leggyakrabban fém megmunkálásra és méretre vágására használják. Fontos működési paraméter, hogy milyen vastag anyagot, illetve milyen széles anyagot tud átvágni. A fém szalagfűrészekkel gyors és sorjamentes vágást érhetünk el.

Dekopírfűrészek, szúrófűrészek

Ha különböző formákat szeretnénk kivágni, akkor érdemes elgondolkodni a szúrófűrész vásárlásánál, melynek fogai balra és jobbra váltakozva állnak. Leggyakrabban fém és fa megmunkálására használhatjuk. Ma már számtalan anyagtípushoz készülnek fűrészlapok, így a felhasználási terület is szerte ágazóbb.

Aligátorfűrészek

Ideális tégla fajták, továbbá fa, PVC, préselt lemezek vágására. Egyre nagyobb a fűrészlapkínálat, így a vágható anyagok száma is rohamosan nő. Egyedi vágástechnikájának köszönhetően az aligátorfűrészek használatával az anyagveszteség minimális. A fűrészlap hosszúságának köszönhetően a nagyobb méretű, vastagabb anyagok vágásra is alkalmas egy aligátorfűrész pl. porothem tégla vagy ytong tégla.

Asztali körfűrész

Olyan famegmunkálási folyamatokhoz használható fűrésztípus, mint lécek, OSB és rétegelt lapok méretre vágására, csapolások és fakötések elkészítéséhez, szög-hossz-keresztvágások. Felhasználásuk leginkább ipari jellegű. Szerkezeti felépítésüknek köszönhetően használatuk pontos, szép vágást biztosít.

Faipari szalagfűrészek

Fa megmunkálásra és méretre vágására használják. Nagy robosztus kialakításuk miatt helyhez kötött munkavégzést biztosít. Leginkább a nagyobb méretű fák (pl. rönkök) vágására használják.

Fémvágó körfűrész

Csövek, profilok, csatornák, fém rácsok és lemezek gyors és pontos vágása. Fontos tulajdonság a profilmélység, tehát, hogy milyen mélységben tud vágni. Használatunk biztonságok, szikramentes vágást biztosít.

Habfűrész

Habanyagok, habszivacsok, gumírozott puha anyagok és hasonló anyagok milliméterpontosságú kiszabásához használható fűrésztípus. Kárpitosok, bútorasztalosok előszeretettel használják ezt a fűrésztípust.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés