Fúrókalapácsok, Bontókalapácsok, Vésőkalapácsok

Miért Zákányszerszámház?

A kalapács ősidők óta elengedhetetlen kellék az ember számára. Egyszerű és hasznos szerszám. Nem mindegy azonban, mi célból vesszük elő és melyik fajtát alkalmazzuk. Dolgozhatunk fúró-, bontó- és vésőkalapácsokkal egyaránt. Nézzük, melyiket milyen esetekben és hogyan használhatjuk. 

Fúrókalapács: az egyik legnépszerűbb szerszámgép

A fúrókalapács pneumatikus, vagyis levegős rendszerrel működik. SDS befogással készül, nem oldalról fogja a fúrószárat, hanem csak megvezeti. Így a fúrószár tengelyirányban mozog. Beton és kemény felületek fúrására tökéletes választás. Ez esetben tehát megéri a fúrókalapács mellett dönteni a még népszerűbb ütvefúróval szemben. A szerszámot támasszuk a falnak, hogy ne akadályozzuk az ütőmű működését. Fontos tudni továbbá, hogy a fúrókalapácsoknak vésés funkciója is van. 

Bontókalapács: az építőipari munkák fontos kelléke

Nevéből is fakadóan értelemszerűen bontásra alkalmas, precíz szerszám. Az építőipari feladatokra pedig hatékony megoldást jelent. Napjainkban a hidraulikus bontókalapácsok jelentik a korszerű megoldást. Egyszerűen és eredményesen dolgozhatunk a szerszámokkal. Három típusát különböztetjük meg: 

  • hidromechanikus: rugóval és forgattyús tengellyel dolgozik a vevőkos
  • hidropneumatikus: a gáz energiájával gyorsít
  • teljesen hidraulikus: nyomófolyadékkal, külső- és belső vezérléssel működik

Vésőkalapács: speciális feladatokhoz, véséshez

Vésőkalapács használata akkor indokolt, amikor kizárólag vésési munkálatokra készülünk. Sokszor ugyanis a fúrás mellett elenyésző a vésés aránya, ekkor érdemes inkább valamelyik hagyományos kalapácsot alkalmazni. Találhatunk viszont fúró- és vésőkalapácsokat is egy típusban, ebből vésésére körülbelül 20 százalékot vehetünk igénybe. 

Összegzés

Alapvetően tehát kijelenthetjük, hogy a három szerszámgép közül a leginkább használt típus a fúrókalapács. Ez azonban nem jelenti azt, hogy speciális esetekben ne lenne szükség elővenni a bontó- vagy vésőkalapácsokat is. A Zákány Szerszámháznál ugyanakkor mindhárom fajtát megtalálhatjuk. Akkus és elektromos kategóriában egyaránt megrendelhető a megbízható gyártótól beszerzett termék.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés