Vonallézerek, keresztlézerek

Miért Zákányszerszámház?

A vonallézer a belső kivitelezési munkák egyik alapvető eszköze. Kitűzésre, jelölésre használatosak akkor, ha gyors és pontos mérésekre van szükség. Itt fontos megjegyezni, hogy használatukkal akár egy-egy munkavállaló is kiváltható, amely a mai munkaerőhiányban erősen befolyásoló tényező. Igenis fontos a pontos 90° minden összeszerelésnél, építkezésnél.  

A vonallézerek teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy vízszintes vagy függőleges, jól látható 180°-os vonalakat állítsanak be, mely a pontos beltéri szintezéshez elengedhetetlen. Néhány vonallézer képes 360°-os vonalat kivetíteni a pontos és hibátlan munka érdekében. 

Ma már számtalan vonallézer rendelkezik állvánnyal, fali konzollal, sőt egyes típusok mágneses felfogató rendszerrel is, hogy minden helyzetben használni lehessen. 

Mi az a keresztlézer? 

A keresztlézer használata jellemzően belső munkálatok során gyakori. Hatékonyan segíti a vízszintes és függőleges méréseket, szintezéseket. A vonallézernél a házon belül kettő vagy több lézerdióda is elhelyezkedik, és ezeket alakítják a műszerek optikai vonallá. 

Vonallézer használata 

A vonallézer használatához be kell állítanod a legegyszerűbb/legmagasabb rendelkezésre álló felületet - ezt legkönnyebben a kapható állványok használatával tudjuk megoldani. Fontos kitérni arra, hogy a szintezés automatikával vagy anélkül történik. Vannak olyan vonallézerek, amelyek önszintezőek. 

Ezt követően kezdetét veheti a mérési és jelölési folyamat, és ha már megfelelően beállítottad a vonalat, akkor referenciaként is használhatod, így a későbbiekben sem fogsz eltérni a kijelölt vonaltól. 

Vonallézer felhasználása a gyakorlatban 

Vonallézereink közül érdemes megtekintened az olyan nagyobb gyártók termékeit, mint a Bosch, a DeWALT vagy épp a Leica, amelyek kompakt multifunkcionális vonallézerek és kiválóan használhatóak például álmennyezetek kialakításához, beltéri építési munkákhoz, padló- és falicsempékhez, szekrények, polcok és állványok beépítéséhez. 

Vonallézer tartozékok 

Ma már számtalan tartozékot biztosítanak a gyártók, így nem kell megijednünk akkor sem, ha esetleg egy nagyobb munka során fogunk vonallézert használni. Lehet kapni kiegészítő vevőegységet, mellyel a hatótáv jelentősen megnövekszik. Állvány is kapható a legtöbb vonallézerhez, mellyel gyakorlatilag bárhol tudjuk használni. Ne feledkezzünk meg például a mérőlécről, vagy a kimondottan erre a célra kifejlesztett szemüvegről sem, melyekkel a használat szinte gyerekjáték.

Keresztvonalas lézer

A keresztvonalas lézer egy olyan lézerfény típus, amely kereszt alakú vonalakat hoz létre a kivetített lézersugarak segítségével. Ez a típusú lézerfény sok alkalmazási területen hasznos lehet, ahol pontos keresztirányú referenciapontok vagy jelzések szükségesek. A keresztvonalas lézereket gyakran használják az építészetben, asztalosmunkában, gépbeállításokban és egyéb alkalmazásokban.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés