Ragasztópisztoly, zsírzópisztoly, kinyomópisztoly

Miért Zákányszerszámház?

Egy zsírzópisztoly ideális eszköz a gépek élettartamának jelentős növelésére. Leginkább csapágyak, fogaskerekek, kopóalkatrészek kenésére használjuk.

Zsírzópisztoly típusok

Pneumatikus zsírzópisztolyok

Működésük a levegőnyomáson alapszik. A pneumatikus zsírzópisztoly ideális gépekhez, gépjárművekhez, mezőgazdasági és kerti felszerelésekhez, szabadidős járművekhez is egyaránt. Használatukhoz minden esetben egy kompresszorra van szükség.

Akkus zsírzópisztolyok

Az akkus zsírzópisztolyok rendkívül hatékony munkát tesznek lehetővé. A nehezen megközelíthet helyeken is jól tudjuk használni a hosszabb tömlőknek és a hordozhatóságuknak köszönhetően. Vásárlás előtt mindenképpen gondoljuk át, hogy pontosan hol és mire szeretnénk használni!

Ragasztópisztolyok

A ragasztópisztolyok különböző anyagok összeragasztására használhatóak (pl.: fa, papír, műanyag stb.). A ragasztópisztoly felmelegíti a ragasztórudat, amely így a hegyénél kifolyik belőle.

Annak megfelelően kell a ragasztórudat megválasztanod, hogy milyen anyaggal szeretnél dolgozni. Más ragasztórúddal tudsz fát ragasztani, mint például papírt. A komolyabb ragasztópisztolyoknál a hőmérséklet is szabályozható, elősegítve ezzel a még precízebb munkavégzést.

A ragasztópisztolyok felhasználása hobby és ipari szinten is jellemző, főleg dekoráció készítésekor, csomagolások készítésekor, továbbá műanyag játékok, tárgyak összeszerelésekor.

Kinyomópisztolyok

Különböző ragasztók, tömítőanyagok kinyomására szolgáló gépek. Felhasználásuk elterjedt egyaránt hobby szinten, egyaránt építkezéseken, belső szerkezeti munkák során, burkolásoknál, vagy legyen az szélvédőcsere járműberendezések esetén.

Kinyomópisztoly választása esetén ki kell térnünk arra mekkora az adott gép befogómérete, tehát, hogy milyen kiszerelésű (ml) anyaggal tud dolgozni. Az akkus kinyomópisztolyoknál többféle kiszerelésű anyag is csatlakoztatható. Ugyanakkor, ha egy adott területre vagyunk szakosodva és tudjuk azt, hogy az álltalunk használt anyagok milyen kiszerelésben (kartus, patron - többféleképpen is hívják) vannak forgalomban az le egyszerűsíti számunkra a kiválasztást.

Levegős kinyomópisztolyok

A pneumatikus (levegős) kinyomópisztolyok tiszta és hatékony munkavégzést nyújtanak, a levegőnyomást kihasználva. Nincs anyag utánfolyás, tehát ha elengedjük a kinyomókart az anyag adagolása is megszűnik. Használatukhoz minden esetben egy kompresszorra is szükség van!

Akkus kinyomópisztolyok

Az akkus kinyomópisztolyok folyamatos, egységes kinyomást biztosítanak. Vannak olyan típusok, amik rendelkeznek LED-es munkaterület megvilágítással. Változtathatjuk a kinyomás sebességét, annak megfelelően, hogy milyen anyagot akarunk használni. Nagy előnyük a mobilitás.

Zsírzópisztoly

A zsírzópisztoly egy olyan eszköz, amely kenőanyagot (általában zsírt vagy olajat) juttat olyan felületekre, amelyeket meg kell szervízelni vagy meg kell kenődni. Általában gépjárművek, gépek és más mechanikai szerkezetek karbantartásában használják.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés