Mélykúti szivattyúk, Csőszivattyúk

  Cikkszám 118000054
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  237 800 Ft / db
  Cikkszám 118000065
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  109 590 Ft / db
  Cikkszám 101003983
  Átvehető
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  126 900 Ft / db
  Cikkszám 101007040
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  135 900 Ft / db
  Cikkszám 101006032
  Rendelésre
  264 900 Ft / db
  Cikkszám 101000445
  Rendelésre
  173 900 Ft / db
  Cikkszám 101602727
  Rendelésre
  77 170 Ft / db
  Cikkszám 101604003
  Rendelésre
  169 900 Ft / db
  Cikkszám 101000447
  Rendelésre
  164 900 Ft / db
  Cikkszám 101000444
  Rendelésre
  154 900 Ft / db
  Cikkszám 101006030
  Rendelésre
  310 900 Ft / db
  Cikkszám 101006158
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  348 900 Ft / db
  Cikkszám 101005923
  Rendelésre
  338 900 Ft / db
  Cikkszám 101005156
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 4 db
  391 900 Ft / db

Mélykúti szivattyú jellemzői

A mélykúti szivattyú nemcsak a magánkerti és lakossági vízellátásában alkalmazható, hanem nagyobb területű földek, mezőgazdasági területek öntözéséről is remekül használható. Egy mélykúti szivattyúnak a nagyobb mennyiségű víz kinyerése és annak megfelelő továbbítása sem jelent gondot.

Típustól függően egy mélykúti szivattyúban állítható a nyomás és a vízmennyiség mértéke is. Használható fúrt vagy ásott kutakban is vagy más vízgyűjtőkben is akár.

Hogyan működik a mélykúti szivattyú?

Az ingatlanok, szőlőskertek, hétvégi házak egy részénél, főleg, ha az külterületen található, a vízellátás saját kútból történik. Ahhoz azonban, hogy eljusson a víz lentről a fürdőszobába és a konyhába, mélykúti szivattyú beszerelése szükséges.

Ezek a szivattyúk rendszerint két részből állnak. A kútban elhelyezkedő alsó rész, vagyis a motor, a szivattyú egység pedig fölötte van.

A mélykúti szivattyúk csőkutak esetén kiválóan használhatóak. Többféle méretben is elérhetőek, így otthoni és ipari, mezőgazdasági vízművekhez is megfelelő készülékek.

Alkalmas kialakításánál, formájánál, méreténél fogva arra, hogy csőszerű helyről lehessen folyadékot kiemelni segítségével. A szivattyúnak megfelelő védőköpennyel kell rendelkeznie. Abban az esetben, ha nem csőszerű a kút, akkor a mélykúti szivattyú nagyobb változatai is ideálisak lehetnek. Akár az úgynevezett centrifugál szivattyú mellett is letehetjük a voksot.

A csőszivattyúk felhasználási területei

Ezeket az elsődleges felhasználási területük miatt nevezzük csőszivattyúknak. Ezeket a szivattyúkat akkor alkalmazzák, amikor a vizet nagyobb mélységből, például valamilyen ásott kútból kell a felszínre hozni.

Ez a módszer igen népszerű, alkalmazzák ipari területeken és a mezőgazdaságban is, de családi házaknál, szőlőskerteknél sem ritka. Ilyen módon az elsődleges céljuk az, hogy megfelelő mennyiségű és nyomású tiszta vízzel lássanak el minket! Jellemző felhasználás még az, amikor öntözővízre vagy locsolóvízre van szükség.

Ha kifúrt kútról van szó, akkor ezek a csőszivattyúk kerülnek felhasználásra, de számos esetet találunk, amikor olaj kiszivattyúzása céljára használják őket.

Hol és mikor érdemes csőszivattyút használni?

Azt, hogy mikor kell kifejezetten csőszivattyút használni, ideális esetben a szakember dönti el, aki alaposan felméri a lehetőségeket, illetve igényeket. Az alapján kell döntenünk, hogy mekkora az üzemi vízszint, de számos más paraméter is befolyásolhatja a választást.

Többek között például a nyugalmi szint, a maximális vízadás, illetve a depresszió határ és mélység. Ezek a típusok rendszerint akkor jönnek számításba, amikor a vízszint 7-8 méternél mélyebben található. Ez esetben ugyanis a hagyományos kialakítású szivattyúk teljesítménye kevésnek bizonyul.

Csőszivattyút akkor célszerű választani, amikor az átlagosnál nagyobb vízmennyiség kinyerésére van szükség vagy a kinyerési pont túl messze esik a vízfelhasználás helyszínétől.

Csőszivattyúk működési elve

A csőszivattyúk felépítéséről annyit érdemes tudni, hogy a membrántárcsát egy központi tengely köti össze. A szivattyúban folyadék- vagy levegőkamrák találhatók, amiket membránlapok választanak el egymástól. A beáramló levegőt a levegő kamrák között elhelyezkedő levegőszelep irányítja. A sűrített levegő bejut a levegőkamrába, majd pedig eltolja a membránt. Ennek hatására a szivattyú másik oldalán található membrán is elmozdul. Így jön létre a szívóhatás és így áramlik be a folyadék a szerkezet belsejébe. A levegőszelep átváltásakor a membrán az ellentétes irányba mozdul el, ezzel kiszorítva a folyadékot a szerkezet testéből.

Szivattyúk homoktűrő képessége

A minőségi és megbízható mélykúti szivattyúk között olyan is beszerezhető, amely magas fokú homoktűrő képességgel rendelkezik! Ezek elsősorban olyan kutakba javasoltak, ahol az átlagosnál nagyobb mennyiségű homok található.

Nem mindegyik szivattyú viseli el ugyan úgy a homokszemek koptatását, ezért nem mindegy milyen szivattyút választunk homokkal szennyezett vizek szállítására. Kutakból való víz szivattyúzására kimondottan alkalmasak a csőszivattyúk, mélykúti szivattyúk.

Hogyan kell a csőszivattyút karbantartani?

Általában a csőszivattyúkat telepítésük után akkor vesszük ki, amikor valami bajt tapasztalunk a működésben!

Mélykúti szivattyúk, csőszivattyúk különleges gondozást nem igényelnek, de karbantartásuk elengedhetetlen a szivattyú hosszú élettartalmáért. A szivattyúk élettartalmát nagyon sok dolog befolyásolja. Idő elteltével károsodhat a szivattyú, amit valljunk be, elég nehéz azonosítani, hiszen a felszínen a vízszállítása még mindig tökéletesnek mondható. Nem árt tehát néha alaposan szemügyre venni a szivattyúnkat!

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés