Medence szivattyúk, vízforgatók

Miért Zákányszerszámház?

Olcsó vízforgató medencéhez

Az olcsó vízforgató berendezések a medence vizének tisztán tartásában segítenek, vagyis hosszútávon tulajdonképpen nélkülözhetetlen eszközök. Ha a víz egyhelyben áll, nagyon hamar koszossá és algássá válik, ám egy vízforgató segítségével emiatt nem kell aggódni. Jó tudni, hogy vannak olyan típusok is e szerkezetek között, ahol a szűrés és a vízforgatás funkciók egyesítve lettek, így nincs szükség külön vízszűrő beszerzésére.

Medence vízforgató szerepe

A medence vízforgatását általában összekötjük egy vízszűréssel, aminek a célja, hogy a medence szennyeződéssel, baktériumokkal, telített vizét valamilyen szűrőközegen átvezetve megtisztítsuk a fürdővizet és a friss vizet vezessük vissza a medencébe.

Medence szivattyú

A medence szivattyú felépítésében egy szűrőrendszer is helyet kap. Ennek feladata nagyon egyszerű: a víz átáramlik rajta, miközben a szerkezeti egység megszűri azt. Az így fennakadó szennyeződések tehermentesítik a medence vizét, hogy az megőrizze a tisztaságát.

Medence vízforgató kiválasztása

A nagy teljesítményű medence vízforgatókra rá szokták írni a teljesítményt, ami persze fontos, de inkább keressük meg azt, hogy hány köbméter víz megforgatásához ajánlják, hiszen ez lesz a gyakorlatiasabb mérőszám, ami alapján dönteni tudunk.

A vízforgató kapacitás tekintetében úgy választunk szivattyút, hogy a szivattyú névleges teljesítménye képes legyen „megforgatni” a medence térfogatát.

Mire használható egy önfelszívó medence szivattyú?

  • Uszoda, medence víz forgatása
  • Tisztavíz és enyhén szennyezett víz forgatása
  • Lebegő szilárd szennyeződések szűrése
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés