Takarítógépek, elszívók, tisztítógépek

Miért Zákányszerszámház?

A takarítógépek és elszívók használatával a munkavégzés helyét, illetve otthonunkat is egészségesen, tisztán tarthatjuk. Nézzük végig, hogy mely készülék mire jó és miket vegyünk számításba a termékválasztás során.

Elszívók, radiális ventilátorok

Ezek az eszközök a telepítést és beüzemelést követően percek alatt eltávolítják a szennyezett levegőt. Bizonyos esetekben ez még gyorsabban is megtörténhet, ami függ a munkaterület és az elszívók, ventilátorok méretétől. 

Miért van szükség egy megfelelően felállított szellőztetőrendszerre?

  • Biztosítja a munkavállalók egészségét. A felhalmozódott törmelékpor és a levegőbe került egyéb, káros anyagok a szem, száj és torok irritációját okozzák. Vannak azonban olyan esetek, amelyek következtében maradandó károsodás is kialakulhat.
  • A biztonság is elengedhetetlen.  A hanyagul takarított felületen megtelepedik a por, így az csúszóssá válhat. A fizikai munka során ez pedig újabb veszélyforrást jelent.
  • Tűzveszély. A fa, gumi vagy műanyag maradványtermékei könnyen lángra kaphatnak, így fontos, hogy csökkentsük ennek kockázatát a megfelelő szellőztetéssel.

Takarítógép típusok az építőiparban

Az építőiparban a takarításhoz számos különböző típusú takarítógépet használnak, amelyek segítenek a munkaterületek tisztán tartásában és a munkavégzés körülményeinek javításában.

Magasnyomású mosók, nagynyomású mosók

A magasnyomású mosó széleskörű alkalmazhatóságának köszönheti egyre nagyobb népszerűségét. Leggyakrabban autómosásnál találkozhatunk vele, azonban bármilyen egyéb tárgy és eszköz - bútor, bicikli, munkagép -precíz tisztítására alkalmas. Titka abban rejlik, hogy a csapra csatlakoztatva megsokszorozza a víz nyomását. Ennek értelmében, ha nagyon nagy nyomással szeretnénk dolgozni, válasszunk a magasabb teljesítményű termékek közül.

Legyen szó a padló, ablaküveg vagy csempe vegyszermentes tisztításáról, a gőztisztító gépek lesznek a legnagyobb segítségünkre. Azon túl, hogy megkímélnek minket a különböző kemikáliák használatától, ezekkel a gépekkel a nehezen megközelíthető helyekre is bejuthatunk. 

Porszívók, porelszívók

Elsőre azt gondolnánk a porszívó készülék kiválasztása egyszerű, azonban ez az állítás meglehetősen távol áll az igazságtól. Válogathatunk a klasszikus porzsákos készülékek közül, de számtalan típusa létezik már a száraz-nedves porszívóknak is. A kettő közötti fő különbség, hogy a száraz-nedves porszívó, nem egy porzsákba gyűjti a koszt, hanem a vizet tartalmazó tartályba. Olyan munkálatok során ahol gyakran keletkezhet víz, célratörőbb választás lehet az ilyenfajta gépek vásárlása.

A típus mellett döntenünk kell arról is, hogy akkus vagy árammal működő gépet szeretnénk. Az utóbbi valamelyest helyhez köt minket, hiszen a működéshez tápegységre van szükségünk. Az előbbi ezzel szemben teljes rugalmasságot biztosít, viszont figyelnünk kell arra, hogy a gép mindig töltve legyen.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés