Fűrészelés

Miért Zákányszerszámház?

A fűrészeléshez számos különböző tartozék és felszerelés létezik, amelyek függnek a használt fűrész típusától és a feladattól. Itt találsz néhány példát a fűrészeléshez szükséges fontos tartozékokra:

  • Láncfűrész lánc: A láncfűrészek egyik legfontosabb része a vágólánc. Ez a lánc fogja a fát, és a fogak vágják át azt. A láncok különböző hosszúságúak és típusúak lehetnek, attól függően, hogy milyen méretű és típusú fát szeretnél vágni.
  • Láncfűrész vezetőlemez: A vezetőlemez az a rész, amelyen a vágólánc fut. Ez a rész irányítja a fűrészt és stabilan tartja a vágási területet. A vezetőlemezek mérete is változhat, és a választás a fa méretétől függ.
  • gépzsír és olaj: A legtöbb láncfűrész belső égésű motorral működik, tehát üzemanyag és olaj szükséges a működtetésükhöz. Az üzemanyag az üzemanyagtartályba kerül, míg az olaj a lánc kenésére szolgál, hogy csökkentse a súrlódást és a kopást.
  • Körfűrészlap: A körfűrészekhez használt fő tartozék a körfűrészlap. Ez egy cserélhető, fogazott lap, amelyet a fűrészgép forgat. A lap típusa és mérete attól függ, hogy milyen anyagot és vastagságot szeretnél vágni.
  • Fűrészállvány: Ezek a tartozékok segítenek a fűrészelt fa anyag stabilan tartásában és biztosítják a pontos vágást.
  • Kiegészítők és pótalkatrészek: A fűrészekhez gyakran elérhetők különböző kiegészítők és pótalkatrészek, például láncélező eszközök, láncfeszítők, tartalék láncok és vezetőlemezek.

Fontos megérteni, hogy a különböző fűrész típusokhoz eltérő tartozékok szükségesek, és a biztonságos munkavégzés érdekében mindig kövesd a gyártó által adott utasításokat és viselj megfelelő védőfelszerelést.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés