Kerti gépek

Miért Zákányszerszámház?

A kerti munka a legtöbbször időigényes és fárasztó. A megfelelő eszközök használatával azonban elérhetjük, hogy kevesebb időt töltsünk munkavégzéssel és inkább élvezzük a természet adta nyugalmat és szépséget.

A fűnyírás, favágás és kapálás erős fizikumot és kitartást követel meg, ezért érdemes olyan eszközbe fektetni, amely hosszú távon is megkönnyítik életünket és felgyorsítják a sokszor, több óráig tartó kétkezi munkálatokat.

Kertészeti gépek, amelyeket érdemes a háznál tartani

Egyre több eszköz kerül piacra, amely a ház körüli munkák elvégzését segíti. Alább összeszedtünk néhányat, amelyeket érdemes beszerezni.

Ágaprítók

Egy ágaprító az év bármely szakaszában kamatoztatható. Használata pontos, precíz végeredményt biztosít. Az összeaprított gallyakat használhatjuk a kert talajának takarására vagy akár a komposztálóba is dobhatjuk azokat. A választásnál érdemes átgondolni, hogy rendszeresen vagy ritkábban fogjuk-e használni továbbá azt is, hogy a zöldhulladékot is fel szeretnénk-e dolgozni a géppel.

Fűnyírók

A tavasz beköszöntével újra elkezd zöldülni és ezzel együtt nőni a fű. Bármekkora kertterülettel is rendelkezünk, nem úsztatjuk meg a fűnyírást. Ma már számtalan különböző típusú és minőségű gép közül tudunk választani, legyen az vezetékes, akkus, motoros fűnyíró, fűnyíró traktor vagy robotfűnyíró.

Gyepszellőztetők

A gyepszellőztetéssel felfrissíthetjük, megújíthatjuk a gyepet, amelynek hatására az megújul és dúsabb lesz. Ehhez azonban gyepszellőztető gépre van szükség, ami valamelyest megvágja a fű gyökereit, újabb hajtásokat eredményezve, továbbá eltávolítja az elszáradt, elhalt fűréteget.

Rotációs kapák, kapálógépek

Különböző talajok időnkénti átforgatására, átmozgatására kifejlesztett gép. A modernebb gépek már cserélhető tartozékokkal rendelkeznek, így nem csak kapálási feladatokban használhatjuk, hanem például hótolásra, burgonyaszedésre is.

Multifunkciós kerti gépek

A kombinált, más néven multifunkciós kerti gépek vásárlása biztosan jó választás lesz, amennyiben Te is a mindennapi kerti munkáidhoz keresel megfelelő eszközt. Az ilyen gépekhez többféle feltét is használható, a különféle kerti munkák elvégzésétől függően. Legyen szó fűrészelésről, sövényvágásról, vagy akár fűkaszálásról, biztosan találsz hozzá megfelelő feltétet. Kompakt, osztott tengelyének köszönhetően kis helyen is tárolható, ugyanakkor könnyen szállítható. 

Lombszívók, lombfúvók

Az ősz beköszöntével lehullanak a levelek, amelyek eltakarítása véget nem érő feladatnak tűnhet. A lombfúvó azonban könnyen a kedvenc társunkká nőheti ki magát, hiszen tizedannyi idő alatt a megfelelő helyre tereli az összetakarítani kívánt, lehullott lombokat. Olyan esetekben amikor a lehullott leveleket szeretnénk egyszerűen összegyűjteni, akkor lehet nagy segítség egy lombszívó. Gyűjtőtartályának köszönhetően nagyobb területeken is használható. Elektromos, akkus vagy benzines gépek közül válogathatunk.

Akkus metszőollók

A metszőolló minden kertész nélkülözhetetlen kelléke. Használhatóságát elsősorban a vágóél mérete, íve és kialakítása határozza meg. Válasszunk olyat, amely egyszerre felel meg az adott növénytípus metszésére, továbbá számunkra is kényelmes, könnyű használatot biztosít.

Permetezőgépek, kézi permetezők

A növények védelmének érdekében, minden kertésznek szüksége van egy jó permetezőre. A kártevők könnyen tönkre tehetik a sok fáradságos munkát, így elengedhetetlen, hogy megelőzzük a bajt. Fontos, hogy mindig ismert gyártótól és jó minőségű készüléket szerezzünk be. Nem érdemes spórolni a permetező vásárlásakor, hiszen hosszú távon több kárt, mint előnyt okozhatunk vele. Figyeljünk továbbá a szórófejek és a fúvókák minőségére is, hiszen ezek biztosítják a permetezés pontosságát, egyenleteségét. Elektromos, akkus vagy éppen benzines gépek közül választhatunk.

Sövényvágók

A bokrok és sövények igazítása ma már egyszerű feladat, ha van a háznál egy jó minőségű sövényvágó. Azon túl, hogy leegyszerűsíti a feladatunkat, a vágás gyorsan és biztonságosan történik. Válasszunk elektromos, akkus vagy éppen benzines gépek közül.

Fűkasza, szegélynyírók

A fűkaszát általában a nehezen megközelíthető, a sűrű, füves területek és a gyorsan növekvő gyomosabb részek karbantartására használjuk. Alkalmas nagyobb területek levágására is. Ebben különbözik elsősorban a szegélynyírótól, amit leginkább a kisebb, fűnyíróval hozzáférhetetlen helyeken használhatunk. Jelenleg elektromos, akkus és benzines gépek közül tudunk választani.

Minikotrók

A minikotrógép egy olyan nehézgép, amelyet a földmunkákhoz, az építőipari munkához és az infrastrukturális projektekhez alkalmaznak. A kotrógépek a talajt, homokot vagy más anyagokat mozgatják, eltávolítják vagy rendezik át a különböző projektek során. Ezek a gépek fontosak az építőiparban és a földmunkáknál, mivel segítenek kialakítani, formálni és előkészíteni a területeket.

Földfúrók, talajfúrók, gödörfúrók

Ezeket a gépeket legtöbbször külterületeken használjuk. Egy talajfúrógép segítséget jelent: fák telepítésénél, ültetőgödör létrehozásánál. A földfúró gépeknek is többféle változata létezik pl.: a kézi- egyemberes- és kétemberes földfúró gépek.

Hómarók

A benzines hómarók hatékony eszközök a nagy mennyiségű hó eltávolításához, különösen olyan területeken, ahol a hó vastag és nehezen kezelhető. Ezek a gépek általában erős motorral rendelkeznek, amelyek segítségével könnyen megbirkóznak a vastag hóréteggel.

Elektromos gyümölcsdarálók

Az elektromos gyümölcsdarálók praktikus eszközök a gyümölcsök feldolgozásához, például gyümölcslé vagy lekvár készítéséhez. Ezek a gépek általában könnyen használhatók és hatékonyan aprítják és darálják a gyümölcsöket, minimalizálva ezzel a kézi munkát és időt takarítva meg.

Rönkhasító gépek

Nagy átmérőjű rönkök hasításához használható kerti gép. Hatalmas hasítóerővel vágja át a behelyezett rönköt. Elsőre elég drágának tűnhet, azonban folyamatos használatával rengetek időt és energiát takaríthatunk meg.

Hintafűrészek, billenőfűrészek

Egyaránt az otthoni és az ipari környezetben elterjedt. kiválóan alkalmas például méteres tűzifák, lécek, faanyagok méretre vágására. Szerkezeti felépítésének köszönhetően használata rendkívül kényelmes és biztonságos.

Talicska, motoros talicska

A talicska egy olyan kerékkel ellátott teherhordó eszköz, amellyel könnyedén mozgathatunk egyszerre több anyagot. Kiválasztásakor fontos szempont a rakodóterület, tehát, hogy mennyi anyag fér bele egyszerre. A technológia fejlődésével piacra kerültek a motoros talicskák, biztosítva azt, hogy nehéz anyagokat is könnyen tudjunk mozgatni.

Kerti szerszámok ára & garancia

Hivatalos partnerei vagyunk a legismertebb márkáknak, mint a Makita, Bosch, Milwaukee, Metabo és Dewalt. Termékeink márkától függően 1-3 évig garanciálisak. A megfelelő karbantartás és törődés mellett azonban a garanciális időszak után is sokáig nyugodtak maradhatunk.