Kerti gépek

A kerti munka a legtöbbször időigényes és fárasztó. A megfelelő eszközök használatával azonban elérhetjük, hogy kevesebb időt töltsünk munkavégzéssel és inkább élvezzük a természet adta nyugalmat és szépséget.

A fűnyírás, favágás és kapálás erős fizikumot és kitartást követel meg, ezért érdemes olyan eszközbe fektetni, amely hosszú távon is megkönnyítik életünket és felgyorsítják a sokszor, több óráig tartó kétkezi munkálatokat.

Kertészeti gépek, amelyeket érdemes a háznál tartani

Egyre több eszköz kerül piacra, amely a ház körüli munkák elvégzését segíti. Alább összeszedtünk néhányat, amelyeket érdemes beszerezni.

Fűnyírók

A tavasz beköszöntével újra elkezd zöldülni és ezzel együtt nőni a fű. Bármekkora kertterülettel is rendelkezünk, nem úszhatjuk meg a fűnyírást. Ma már számtalan különböző típusú és minőségű gép közül tudunk választani, legyen az vezetékes, akkus, motoros fűnyíró, fűnyíró traktor vagy robotfűnyíró. 

Akkus metszőollók

A metszőolló minden kertész nélkülözhetetlen kelléke. Használhatóságát elsősorban a vágóél mérete, íve és kialakítása határozza meg. Válasszunk olyat, amely egyszerre felel meg az adott növénytípus metszésére, továbbá számunkra is kényelmes, könnyű használatot biztosít. Sőt, akkus metszőollókat talál a kínálatunkban!

Sövényvágók

A bokrok és sövények igazítása ma már egyszerű feladat, ha van a háznál egy jó minőségű sövényvágó. Azon túl, hogy leegyszerűsíti a feladatunkat, a vágás gyorsan és biztonságosan történik. Válasszunk elektromos, akkus vagy éppen elektromos gépek közül.

Lombfúvók

Az ősz beköszöntével lehullanak a levelek, amelyek eltakarítása véget nem érő feladatnak tűnhet. A lombfúvó azonban könnyen a kedvenc társunkká nőheti ki magát, hiszen tizedannyi idő alatt a megfelelő helyre tereli az összetakarítani kívánt, lehullott lombokat.

Ágaprítók

Egy ágaprító az év bármely szakaszában kamatoztatható. Használata pontos, precíz végeredményt biztosít. Az összeaprított gallyakat használhatjuk a kert talajának takarására vagy akár a komposztálóba is dobhatjuk azokat A választásnál érdemes átgondolni, hogy rendszeresen vagy ritkábban fogjuk-e használni továbbá azt is, hogy a zöldhulladékot is fel szeretnénk-e dolgozni benne.

Permetezőgépek, kézi permetezők

A növények védelmének érdekében, minden kertésznek szüksége van egy jó permetezőre. A kártevők könnyen tönkretehetik a sok fáradságos munkát, így elengedhetetlen, hogy megelőzzük a bajt. Fontos, hogy mindig ismert gyártótól és jó minőségű készüléket szerezzünk be. Nem érdemes spórolni a permetező vásárlásakor, hiszen hosszú távon több kárt, mint előnyt okozhatunk vele. Figyeljünk továbbá a szórófejek és a fúvókák minőségére is, hiszen ezek biztosítják a permetezés pontosságát, egyenletességét.

Gyepszellőztetők

A gyepszellőztetéssel felfrissíthetjük, megújíthatjuk a gyepe, amelnyek hatására az megújul és dúsabb lesz. Ehhez azonban gyepszellőztető gépre van szükség, ami valamelyest megvágja a fű gyökereit, újabb hajtásokat eredményezve, továbbá eltávolítja az elszáradt, elhalt fűréteget.

Kerti szerszámok ára & garancia

Hivatalos partnerei vagyunk a legismertebb márkáknak, mint a Makita, Bosch, Milwaukee és Dewalt. Termékeink márkától függően 1-3 évig garanciálisak. A megfelelő karbantartás és törődés mellett azonban a garanciális időszak után is sokáig nyugodtak maradhatunk.