Fűnyíró traktorok

Miért Zákányszerszámház?

Aki több ezer négyzetméter gyepterülettel rendelkezik, elgondolkodhat a saját fűnyíró traktor beszerzésén. A fűnyíró traktorok vagy fűkaszával felszerelt egyéb kistraktorok ára nem sokkal egymillió forint fölött kezdődik. Egy ilyen eszközzel élvezet a munka, nagyon gyorsan és hatékonyan dolgozhatunk! A talaj egyenetlensége sem jelent akadályt, mint ahogy a meredek domboldal és a durvább, gazos növényzet sem.

Fűgyűjtős vagy gyűjtő nélküli fűnyíró traktort válasszunk?

A fűnyíró traktor kiválasztásánál jó, ha az elején eldöntjük akarjuk-e a levágott füvet összegyűjteni, illetve muszáj-e összegyűjtenünk. Ez részben esztétikai kérdés, részben gazdasági kérdés. Egy sportpályán célszerű a levágott füvet összegyűjtenünk, mivel a gyepen maradó apró fűszálak rátapadhatnak a sportolók cipőire, ruházatára. Egy parkban, gyümölcsösben, házi kertben már nem feltétlenül fontos a nyesedék összegyűjtése.

Ha például a mulcsozó fűnyírási módot választjuk és megfelelő sűrűséggel nyírjuk a füvet, akkor a kések annyira apróra darálják össze a levágott füvet, hogy azok gyorsan el tudnak korhadni és a gyep természetes tápanyagává vállnak. Ha nem gyűjtjük össze a levágott füvet, akkor természetesen az elhelyezését, esetleges szállítását sem kell megoldanunk és így a fűnyírással töltött időnk is lényegesen kevesebb lesz!

Fontos, hogy ha egy nem fűgyűjtős fűnyíró traktor beszerzése mellett tesszük le a voksunkat, akkor a későbbiekben ennek a funkciónak a megoldása már jelentős problémát okozhat, sőt nem is biztos, hogy megoldható! Természetesen egy fűgyűjtős fűnyíró traktorral sem muszáj a füvet összegyűjtenünk! A legtöbb fűnyíró traktor használható mulcsozó nyírási módban is.

Extra felszereltségű fűnyíró traktorok

A fűnyíró traktorok abban különböznek az autóipartól, hogy itt általában nem a megrendeléskor választhatjuk ki a számunkra fontos extrákat, hanem ha valami fontos nekünk, akkor olyan márkát, vagy a márkán belül olyan típust kell választanunk, ahol a kívánt funkció alaptartozék. Például, ha lábpedállal vezérelt hidrosztatikus hajtómű van a traktoron, akkor ez nagyon előnyös a szabdalt, beépített kertekben történő fűnyírás során. Könnyen változtatjuk a haladási irányt, a sebességet stb.

Viszont, ha például egy sportpályát nyírunk, ahol hosszú, egyenes szakaszok vannak, akkor már nem annyira kényelmes, ha a lábunkat folyamatosan a pedálon kell tartanunk, mert ez fárasztó. Ilyenkor lehet jó választás egy mechanikus sebességváltós, vagy egy tempomattal fölszerelt hidrosztatikus hajtású fűnyíró traktor.

Másik fontos dolog lehet, amire célszerű odafigyelnünk a kötelező biztonsági rendszer. Ez abban nyilvánul meg, hogy a fűnyíró traktorokkal hátramenetben nem szabad füvet nyírni, nehogy véletlenül valakire rátolassunk fűnyírás közben.

Milyen előnyökkel jár egy fűnyíró traktor vásárlása?

Mindenképp időt spórolhatunk, hiszen egy ilyen géppel nem csak azért tudjuk gyorsabban levágni a füvet, mert nagyobb sebességgel irányíthatjuk, szemben egy kézi fűnyíróval, de sokkal szélesebb sávokban is dolgozik.

Idő spóroláson túl az is mellette szóló érv, hogy a nagyméretű fűgyűjtő tartájának köszönhetően jóval kevesebbszer kell majd megállni kiüríteni azt, ráadásul könnyebben is lehet majd a telek egy részére összegyűjteni a levágott füvet.

Ha mindezek nem lennének elég meggyőzők, azt is meg kell említeni, hogy sokkal kényelmesebb felülni egy ilyen traktorra, és kormánnyal irányítani, mint sétálva tolni egy hagyományos fűnyírót, különösen, ha egyenetlen a talaj!

Fűnyíró traktorok használata télen

A fűnyíró traktorokhoz lehet kapni úgynevezett hótoló feltétel, amellyel télen is használhatjuk hóeltakarítás céljából!

A hótoló feltét csomag minden szükséges alkatrészt tartalmaz, ami a hótolólap fölszereléséhez és használatához szükséges. A hótolólap fölszerelése és leszerelése pillanatok alatt megoldható. Vannak olyan típusok, amik több pozícióban állíthatóak, a haladási irányra merőlegesen, illetve jobbra vagy balra kifordítva. Használatukkal tehát egy fűnyíró traktorral is hatékonyan és egyszerűen tudjuk a hóeltakarítási munkákat elvégezni!

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés