Hómarók

  Cikkszám 101006569
  Rendelésre
  760 000 Ft / db
  Cikkszám 101006568
  Rendelésre
  380 001 Ft / db
  Cikkszám 101006670
  Rendelésre
  889 999 Ft / db

Télen minden esetben gondoskodnunk kell a házunk körüli hó eltakarításáról. Az úton vagy járdán hagyott hó hosszú távon rendkívül balesetveszélyes! Többféleképpen is elintézhetjük ezt a fáradtságos feladatot! Ha magunk végezzük, akkor csinálhatjuk úgynevezetten régimódiasan, vagyis egy szimpla hólapáttal kint a hidegben és lapátolhatjuk a több köbméternyi havat.

Azonban, ha megengedhetjük magunknak ezt a pluszköltségeket, akkor beruházhatunk egy hómaró gépre is, ami rendkívül lerövidíti a hidegben kint töltött hó eltakarítás folyamatát.

Hómarók típusai:

Egyfokozatú hómaró gép

Ez azt jelenti, hogy a marócsiga és a turbinakerék egybe van építve, és emiatt nem is lehet külön vezérelni őket. Általában csak egy kar van az indításra. A marócsigának gyorsan kell forognia, mivel a forgási sebességével tudja elvégezni a kidobást is. Ennek a működésnek köszönhetően nem érdemes nagyobb mennyiségű, vizes havat eltakarítani egyfokozatú gépekkel, mert a vizes hó nagy valószínűséggel nem fog rendesen távozni a kidobó fejen keresztül. Általában nem rendelkeznek kerékmeghajtással, így hosszabb távon fáradtságos munka lehet tolni őket. Kisebb mennyiségű hó elhányására kiválóan alkalmas, de ha nagyobb területen szeretnénk a hótól megtisztítani, vagy ha hatalmas mennyiségű hó esik, akkor inkább válasszuk egy komolyabb, kétfokozatú hómaró gépeket.

Kétfokozatú hómaró gép

Itt a marócsiga és a turbinakerék nincs egybeépítve, így külön kapcsolható, mind a két egység. Ez látszik a szerkezeti felépítésen is! Éppen ennek köszönhetően sokkal hatékonyabban lehet használni nagyobb minőségű hó eltakarítására. A marócsigának nem kell olyan nagy sebességgel forognia, aminek következtében kisebb erőfeszítésekkel jár a gép működése, javítva ezzel az élettartamot. A kétfokozatú gépek általában kerékmeghajtással is rendelkeznek, sőt a drágább modellek már lánctalppal is fel vannak szerelve, így sokkal kisebb energia befektetés kell a mozgatásához. Ha tényleg nagy területen kell nagyobb mennyiségű havat eltakarítani, akkor a kétfokozatú hómaró gép az ideális választás.

Hómarók karbantartása

A karbantartás is rendkívül fontos, mivel így jóeséllyel növelhető egy hómaró gép élettartama. Minden használat után alaposan mossuk le a gépet, továbbá időközönként ellenőrizzük a gyakran kopó részeket, így, ha van is hibás alkatrész a gépben akkor az gyorsan cserélhető.
Fontos kiemelni, hogy csak megfelelő szerkezeti állapotban lévő hómaró géppel kezdjünk el dolgozni. Ellenkező esetben fennáll a gép meghibásodásának esélye!

Hómarógép kiválasztása

Teljesítmény: Megmutatja a hómarógép teljesítményét. Minél nagyobb ez a szám, annál erősebb a gép, tehát annál nagyobb munkákhoz használható!
Munkaszélesség: Ez a szám megmutatja, hogy a hómarógép egy tolásra mekkora szélességben tisztít meg.

Betöltés
Betöltés
Betöltés