Lombszívók, Lombfúvók

Miért Zákányszerszámház?

Az ősz egyik legszebb és leghangulatosabb látványa a földre le hullott, színes falevelek. sokak szerint van valami örömteli hangulatot árasztó abban, ahogy átgyalogolunk a száraz, ropogó leveleken.

Aztán eljön az idő, hogy el kell őket takarítanunk. És ha ezt elkell végeznünk akkor az a fő cél, hogy ezt minél gyorsabban és hatékonyabban meg tudjuk tenni. Ennek elvégzésére a legjobb eszköz, a lombszívó, vagy a lombfúvó.

Lombszívók, Lombfúvók, miben különbözik a két típus?

Fontos megérteni a 2 gép közötti különbséget: a fújóval összefújjuk, a szívóval pedig eltüntetjük a leveleket. Persze lehet egyből a szívóval is dolgozni, de ez valamivel lassabb, egyszerre kisebb területeket tudunk megtisztítani. A használat közben figyelni kell rá, hogy a lombszívók többsége – a legnagyobb gépek kivételével – a turbinalapátokkal darabolja a felszívott lombot és apróbb gallyakat, ezért nagyon fontos, hogy kerüljük az apróbb kavicsok felszippantását, mert ezek hamar tönkre tehetik a készüléket.

Lombszívóból lombfújó 1 mozdulattal

A lombszívó néhány mozdulattal lombfúvóvá alakítható át. A legtöbb esetben található egy kimondottan erre a célra kifejlesztett kar. Itt lényegében annyi történik, hogy a forgási irány megváltoztatásával a lombszívó gép működése is megváltozik!

Lombszívók, lombfújók típusai:

3 fő típust tudunk elkülöníteni, mégpedig a meghajtás alapján. mindegyiknek megvannak a sajátos jellemzői, előnyei. Végignézve a kínálatot ezzel a 3 géptípussal találkozhatsz:

  • Elektromos
  • Akkumulátoros
  • Benzinmotoros

Lombszívók, Lombfúvók

A lombszívók és lombfúvók kerti eszközök, amelyeket a kerti hulladék kezelésére és takarítására használnak. Ezek a gépek általában multifunkcionálisak, és képesek szívni, fújni és aprítani a leveleket és más szerves anyagokat.

Lombszívók:

  • A lombszívók képesek szívni és összegyűjteni a földön lévő leveleket és más szerves hulladékot.
  • Általában rendelkeznek egy tartályral, amelyben összegyűjtik a szívott anyagot, így könnyen lehet azt később komposztálni vagy elszállítani.
  • A lombszívók gyakran rendelkeznek aprító funkcióval is, ami lehetővé teszi a levelek aprítását, így kevesebb helyet foglalnak el a tartályban és hatékonyabbá teszi a hulladékkezelést.

Lombfúvók:

  • A lombfúvók képesek a leveleket és más szerves hulladékot fújni, általában egy irányba vagy egy halomban összegyűjtve.
  • Hasznosak lehetnek a kerti utak, járdák és más felületek tisztán tartásában.
  • Néhány lombfúvó funkcióként szívó és aprító funkcióval is rendelkezhet, így multifunkcionális eszközként használható a kerti hulladék kezelésére.
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés