Rönkhasító gépek

  Cikkszám 101602749
  Rendelésre
  1 650 000 Ft / db
  Cikkszám 101007347
  Átvehető
  Szállítható
  169 900 Ft / db
  Cikkszám 101007346
  Szállítható
  289 900 Ft / db
  Cikkszám 101006140
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 3 db
  325 000 Ft / db
  Cikkszám 101007426
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 4 db
  234 900 Ft / db
  Cikkszám 101007348
  Szállítható
  132 900 Ft / db
  Cikkszám 101602735
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  560 000 Ft / db
  Cikkszám 101601854
  Rendelésre
  204 900 Ft / db
  Cikkszám 101005365
  Szállítható
  647 000 Ft / db
  Cikkszám 101007582
  Rendelésre
  189 900 Ft / db
  Cikkszám 101007349
  Szállítható
  249 900 Ft / db
  Cikkszám 101602649
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 4 db
  321 740 Ft / db
  Cikkszám 101007427
  Szállítható
  254 900 Ft / db

Vannak kisebb teljesítményű olcsóbb változatok, amiket otthoni felhasználásra ajánlunk, és vannak a nagyobb teljesítményű rönkhasító gépek, melyeket tüzépeknek, fatelepeknek ajánlunk.
Egy rönkhasító gép lényege az, hogy nem kézzel vágjuk a fát, hanem csak belehelyezzük és a gép szétvágja egy pillanat alatt.

Rönkhasító, hasogató gép használata ma már szinte alapvetés minden olyan háztartásban, ahol folyamatosan fával tüzelnek. Rendkívüli módon leegyszerűsíti a fahasogatást, amikor a tüzelőt készítjük elő. Amellett, hogy gyorsabb, remek automatizáló is. Arról nem is beszélve, hogy a rönkhasítás fejszével végezve kemény fizikai munka, ami akár idősebbek számára igencsak befolyásoló tényező lehet.

Mikor jöhet jól egy rönkhasító gép?

A rönkhasításról elsősorban mindenkinek az ősz, a tél jut eszébe, hiszen tüzeléshez használjuk a felhasgatott fa rönköket. Más esetben egy meleg nyári napon is használatba vehetjük hiszen, ha esetleg egy sütögetést tervezünk is legtöbbször fával rakunk tüzet hozzá.  

A rönkhasogató gépek igen hasznosak tudnak lenni, ha fűtési célokra használjuk a fákat, mert megkímélhetjük magunk és meg gyorsabban is végezhetünk.  

Fahasító gép

A fahasító gépet tulajdonképpen egy gépesített fejszének is titulálhatjuk, amely az emberi energiát váltja ki. Hasonló felhasználásra készítették, mint a láncfűrész gépeket. Lényegi különbség, hogy a láncfűrész egészen nagy rönkök darabolásában kiváló segítség, míg a rönkhasító egészen apró hasábokat is képes produkálni.

Hasítógép  

Míg a baltával végzett favágás, fahasítás akár napokat is igénybe vehetnek, addig egy hasítógéppel pár óra alatt feldogozhatjuk a nagyobb mennyiségű faanyagot, emellett pedig rengeteg energiát megspórolhatunk. Ha nem szeretnénk rendszeresen favágó szakemberek segítségét kérni a fahasításban, akkor érdemes beruháznunk egy hasítógépre.

Hasogató gép rendelés kényelmesen

Ne habozz rendelni a rönkhasító modelljeink közül. Ha bármi kérdése lenne a rönkhasító gépekkel kapcsolatban, hívd az ügyfélszolgálatunkat és kérd kollégáink segítségét. Jelenleg több gyártó hasogató gépeit is forgalmazzuk. Minden hasogató gép gyártó megbízható típusokat gyárt, akár 1+1, vagy 3+1 év garanciát is lehet rájuk kapni.

Rönkhasító gép kiválasztása

Különválasztjuk a benzines és elektromos fahasító gépeket. Az elektromos rönkhasítók jellemzően kisebb teljesítményűek, de azok között is vannak olyan gépek, amelyek akár 4-től 16 tonnáig terjedő hasítóerőt tudnak kifejteni. A kínálatunkban levő benzinesek közül vannak ettől nagyobb hasító erővel dolgozó gépek is.  

Fontos még figyelembe venni a választásnál a rönk maximális hosszát, amivel el tud bánni a rönkhasító gép. Ezen felül természetesen a rönk átmérője is lényeges.  

A helykihasználás végett érdemes figyelembe venni, hogy a mozgási irány horizontális vagy vertikális-e. A rendelkezésre álló hely fogja meghatározni azt, hogy vízszintes vagy függőleges rönkhasítóra van szükségünk.

Elektromos rönkhasító kiválasztásakor fontos kitérni az áramforrásra is. Mivel ezek a gépek sok áramot fogyasztanak és sokszor ipari felhasználásra készülnek, így a 400 voltos árammal működő verziók vannak többségben.

Fahasító

A fahasító gépek manapság kevésbé használatosak a házkörüli, kisebb volumenű tűzifa felaprításában. Az átlagember hamarabb nyúl a fejsze vagy a láncfűrész után, minthogy beszerezzen egy rönkhasító gépet. Gyakran a tűzifa már feldaraboltan érkezik és csak a megfelelő helyre kell pakolni. A fahasító gép azonban egyenesen nélkülözhetetlen eszköz ott, ahol ipari szinten folyik a fahasábokra darabolása.

Rönkhasító gép tulajdonságai

 • Hasítóerő: Megmutatja mekkora súlynak megfelelő nyomóerővel dolgozik a gép. Minél nagyobb ez a szám, annál erősebb a vágás.
 • Max. átmérő: Milyen vastag farönköt rakhatunk a gépbe
 • Max. hasábhossz: Milyen hosszú farönköt rakhatunk a gépbe
 • Hálózati feszültség: Egy vagy három fázisról üzemel-e a gép. Ez azért fontos, mert a három fázisú áramellátás nem minden háztartásban biztosított.

Vízszintes rönkhasító  

Vízszintes rönkhasítógépek szerkezeti felépítésükből adódóan egy nagyobb munkaasztalon is jól használhatóak. Használatukhoz nincs szükség a hasítani kívánt faanyag felállítására, ezáltal ideális a hosszabb munkavégzésekhez is. Jellemzően a hosszabb rönkökhöz használják ezt a típust.

Függőleges rönkhasító

Könnyedén képesek a nagy és csomós rönkökkel is megbirkózni, és alkalmasak a rendszeres hasogatásra. Egyes típusoknál állítható a hasítás mérete, attól függően, hogy mekkora rönköket szeretnénk vágni

Miről is ismerhetjük fel az ipari rönkhasító gépeket?

Erőteljes ipari hidraulikus rendszer villanymotorral meghajtva! Itt az egyik leginkább beszédes tulajdonság maga a hasítóerő. A komolyabb, ipari gépek akár 14 tonna hasítóerővel is rendelkezhetnek. Ugyanakkor a hálózati ellátás is ipari, három fázisú áramot igényel. 

Kézi rönkhasító

A kézi rönkhasítók a régi, generációkon át alkalmazott klasszikus fejszés fadarabolást váltja ki. Aki csinálta már az tudja, hogy ez milyen fáradalmas és időigényes feladat, ami ebben a mai rohanó világban már-már elfogadhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy nagyobb, görcsösebb rönk széthasítása igencsak embert próbáló feladat lehet egy kézi fejszével. A kézi rönkhasítók esetében ezt a munkát elvégzi helyettünk a gép, nekünk csak bele kell tenni a rönköket és kivenni a széthasogatott fát. 

Ztrust rönkhasítók előnyei:

Óriási választék: Többféle Ztrust rönkhasító válogathatsz, így Te is biztosan megtalálod a céljaihoz leginkább illő Ztrust rönkhasító gépet.  

Termékek a megbízható márkától: A Ztrust márkájú fahasító gépek kiváló minőségükről híresek. Nagyfokú teherbírás és stabilitás jellemzi őket, emellett legtöbbjük könnyen kezelhető, szállítható. Segítségükkel a munkavégzést gyorsabbá és hatékonyabbá tehetjük. Még akkor is érdemes beruházni rájuk, ha drágának találjuk egy-egy Ztrust rönkhasítónak az árát, hiszen ezek hosszú élettartamúak, így vásárlásunk biztosan nem lesz ablakon kidobott pénz.  

Biztonságos használat: favágáskor, rönkhasításkor nagyon fontos az elővigyázatosság, mert bármikor könnyen megsérülhetünk. Ezt mi is tudjuk, éppen ezért forgalmazunk olyan Ztrust rönkhasító gépeket, amelyek megfelelő biztonsági elemekkel vannak ellátva. A balesetek elkerülése érdekében a legtöbb Ztrust gépnek a talapzata speciális módon meg van erősítve, így mi nyugodt szívvel nekiállhatunk a faanyag feldolgozásának. 

 

Ipari rönkhasító gép

Az ipari rönkhasító gépek inkább tüzépek számára vagy nagy mennyiségű fa megmunkálására ajánlottak. A kisebb, kedvezőbb árral rendelkező típusok pedig otthoni felhasználásra.

Ipari rönkhasító gépek alatt az olyan nagy teljesítményű rönkhasító gépeket értjük, amelyek képesek akár 8 tonna hasítóerővel is dolgozni. Ugyanakkor mivel ipari rönkhasító gépekről beszélünk, tudniuk kell megbirkózni a vastagabb, vagy hosszabb rönkökkel is.

Ha esetleg elakadsz a vásárlásban, vagy kérdés merülne fel benned az egyik általunk forgalmazott ipari rönkhasító géppel kapcsolatban, akkor sem kell megijedni. Szakértő ügyfélszolgálatunk mindenben tud neked segíteni, ne habozz kérdezni.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés