Rönkhasító gépek

  Cikkszám 101007426
  Rendelésre
  229 000 Ft / db
  Cikkszám 101007427
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  238 900 Ft / db
  • -3%
  Cikkszám 101007349
  Átvehető
  Szállítható
  249 990 Ft / db 259 990 Ft / db
  Cikkszám 101007348
  Átvehető
  Szállítható
  149 990 Ft / db
  • -5%
  Cikkszám 101007346
  Átvehető
  Szállítható
  255 900 Ft / db 270 900 Ft / db
  • -8%
  Cikkszám 101007347
  Átvehető
  Szállítható
  154 900 Ft / db 169 900 Ft / db
  Cikkszám 101601854
  Rendelésre
  194 900 Ft / db
  Cikkszám 101602749
  Rendelésre
  1 300 000 Ft / db
  Cikkszám 101005365
  Szállítható
  650 000 Ft / db
  Cikkszám 101601822
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 1 db
  293 900 Ft / db
  Cikkszám 101602649
  Rendelésre
  294 000 Ft / db
  Cikkszám 101006140
  Rendelésre
  298 000 Ft / db
  • -4%
  Cikkszám 101602735
  Szállítható
  Ezen az áron, már csak: 2 db
  455 000 Ft / db 475 000 Ft / db

Vannak kisebb teljesítményű olcsóbb változatok, amiket otthoni felhasználásra ajánlunk, és vannak a nagyobb teljesítményű rönkhasító gépek, melyeket tüzépeknek, fatelepeknek ajánlunk.
Egy rönkhasító gép lényege az, hogy nem kézzel vágjuk a fát, hanem csak belehelyezzük és a gép szétvágja egy pillanat alatt.

Rönkhasító, hasogató gép használata ma már szinte alapvetés minden olyan háztartásban, ahol folyamatosan fával tüzelnek. Rendkívüli módon leegyszerűsíti a fahasogatást, amikor a tüzelőt készítjük elő. Amellett, hogy gyorsabb, remek automatizáló is. Arról nem is beszélve, hogy a rönkhasítás fejszével végezve kemény fizikai munka, ami akár idősebbek számára igencsak befolyásoló tényező lehet.

Mikor jöhet jól egy rönkhasító gép?

A rönkhasításról elsősorban mindenkinek az ősz, a tél jut eszébe, hiszen tüzeléshez használjuk a felhasgatott fa rönköket. Más esetben egy meleg nyári napon is használatba vehetjük hiszen, ha esetleg egy sütögetést tervezünk is legtöbbször fával rakunk tüzet hozzá.  

A rönkhasogató gépek igen hasznosak tudnak lenni, ha fűtési célokra használjuk a fákat, mert megkímélhetjük magunk és meg gyorsabban is végezhetünk.  

Fahasító gép

A fahasító gépet tulajdonképpen egy gépesített fejszének is titulálhatjuk, amely az emberi energiát váltja ki. Hasonló felhasználásra készítették, mint a láncfűrész gépeket. Lényegi különbség, hogy a láncfűrész egészen nagy rönkök darabolásában kiváló segítség, míg a rönkhasító egészen apró hasábokat is képes produkálni.

Hasítógép  

Míg a baltával végzett favágás, fahasítás akár napokat is igénybe vehetnek, addig egy hasítógéppel pár óra alatt feldogozhatjuk a nagyobb mennyiségű faanyagot, emellett pedig rengeteg energiát megspórolhatunk. Ha nem szeretnénk rendszeresen favágó szakemberek segítségét kérni a fahasításban, akkor érdemes beruháznunk egy hasítógépre.

Hasogató gép rendelés kényelmesen

Ne habozz rendelni a rönkhasító modelljeink közül. Ha bármi kérdése lenne a rönkhasító gépekkel kapcsolatban, hívd az ügyfélszolgálatunkat és kérd kollégáink segítségét. Jelenleg több gyártó hasogató gépeit is forgalmazzuk. Minden hasogató gép gyártó megbízható típusokat gyárt, akár 1+1, vagy 3+1 év garanciát is lehet rájuk kapni.

Rönkhasító gép kiválasztása

Különválasztjuk a benzines és elektromos fahasító gépeket. Az elektromos rönkhasítók jellemzően kisebb teljesítményűek, de azok között is vannak olyan gépek, amelyek akár 4-től 16 tonnáig terjedő hasítóerőt tudnak kifejteni. A kínálatunkban levő benzinesek közül vannak ettől nagyobb hasító erővel dolgozó gépek is.  

Fontos még figyelembe venni a választásnál a rönk maximális hosszát, amivel el tud bánni a rönkhasító gép. Ezen felül természetesen a rönk átmérője is lényeges.  

A helykihasználás végett érdemes figyelembe venni, hogy a mozgási irány horizontális vagy vertikális-e. A rendelkezésre álló hely fogja meghatározni azt, hogy vízszintes vagy függőleges rönkhasítóra van szükségünk.

Elektromos rönkhasító kiválasztásakor fontos kitérni az áramforrásra is. Mivel ezek a gépek sok áramot fogyasztanak és sokszor ipari felhasználásra készülnek, így a 400 voltos árammal működő verziók vannak többségben.

Fahasító

A fahasító gépek manapság kevésbé használatosak a házkörüli, kisebb volumenű tűzifa felaprításában. Az átlagember hamarabb nyúl a fejsze vagy a láncfűrész után, minthogy beszerezzen egy rönkhasító gépet. Gyakran a tűzifa már feldaraboltan érkezik és csak a megfelelő helyre kell pakolni. A fahasító gép azonban egyenesen nélkülözhetetlen eszköz ott, ahol ipari szinten folyik a fahasábokra darabolása.

Rönkhasító gép tulajdonságai

 • Hasítóerő: Megmutatja mekkora súlynak megfelelő nyomóerővel dolgozik a gép. Minél nagyobb ez a szám, annál erősebb a vágás.
 • Max. átmérő: Milyen vastag farönköt rakhatunk a gépbe
 • Max. hasábhossz: Milyen hosszú farönköt rakhatunk a gépbe
 • Hálózati feszültség: Egy vagy három fázisról üzemel-e a gép. Ez azért fontos, mert a három fázisú áramellátás nem minden háztartásban biztosított.

Vízszintes rönkhasító  

Vízszintes rönkhasítógépek szerkezeti felépítésükből adódóan egy nagyobb munkaasztalon is jól használhatóak. Használatukhoz nincs szükség a hasítani kívánt faanyag felállítására, ezáltal ideális a hosszabb munkavégzésekhez is. Jellemzően a hosszabb rönkökhöz használják ezt a típust.

Függőleges rönkhasító

Könnyedén képesek a nagy és csomós rönkökkel is megbirkózni, és alkalmasak a rendszeres hasogatásra. Egyes típusoknál állítható a hasítás mérete, attól függően, hogy mekkora rönköket szeretnénk vágni

Miről is ismerhetjük fel az ipari rönkhasító gépeket?

Erőteljes ipari hidraulikus rendszer villanymotorral meghajtva! Itt az egyik leginkább beszédes tulajdonság maga a hasítóerő. A komolyabb, ipari gépek akár 14 tonna hasítóerővel is rendelkezhetnek. Ugyanakkor a hálózati ellátás is ipari, három fázisú áramot igényel. 

Kézi rönkhasító

A kézi rönkhasítók a régi, generációkon át alkalmazott klasszikus fejszés fadarabolást váltja ki. Aki csinálta már az tudja, hogy ez milyen fáradalmas és időigényes feladat, ami ebben a mai rohanó világban már-már elfogadhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy nagyobb, görcsösebb rönk széthasítása igencsak embert próbáló feladat lehet egy kézi fejszével. A kézi rönkhasítók esetében ezt a munkát elvégzi helyettünk a gép, nekünk csak bele kell tenni a rönköket és kivenni a széthasogatott fát. 

Ztrust rönkhasítók előnyei:

Óriási választék: Többféle Ztrust rönkhasító válogathatsz, így Te is biztosan megtalálod a céljaihoz leginkább illő Ztrust rönkhasító gépet.  

Termékek a megbízható márkától: A Ztrust márkájú fahasító gépek kiváló minőségükről híresek. Nagyfokú teherbírás és stabilitás jellemzi őket, emellett legtöbbjük könnyen kezelhető, szállítható. Segítségükkel a munkavégzést gyorsabbá és hatékonyabbá tehetjük. Még akkor is érdemes beruházni rájuk, ha drágának találjuk egy-egy Ztrust rönkhasítónak az árát, hiszen ezek hosszú élettartamúak, így vásárlásunk biztosan nem lesz ablakon kidobott pénz.  

Biztonságos használat: favágáskor, rönkhasításkor nagyon fontos az elővigyázatosság, mert bármikor könnyen megsérülhetünk. Ezt mi is tudjuk, éppen ezért forgalmazunk olyan Ztrust rönkhasító gépeket, amelyek megfelelő biztonsági elemekkel vannak ellátva. A balesetek elkerülése érdekében a legtöbb Ztrust gépnek a talapzata speciális módon meg van erősítve, így mi nyugodt szívvel nekiállhatunk a faanyag feldolgozásának. 

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés