Létrák, állványok és törmelékcsúszdák

Számos szakmai munka elvégzéséhez elengedhetetlenek a megfelelő minőségű és magasságú létrák, állványok. Az ipar mellett, a legtöbb háztartásban is megtalálhatóak ezek az eszközök, mivel gyakran szükség lehet rájuk kerti munkák vagy pakolás során. 

A kiválasztásnál érdemes megfogalmazni, hogy mire és milyen gyakran fogjuk a létrát vagy az állványt használni. Ez alapján már tudni fogjuk, hogy mi számunkra az optimális méret és forma. Ne feledkezzünk meg azonban a különböző anyagtípusokról - fém, fa, alumínium - sem. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. 

Alumínium vagy fa létra?

Az aluminium létra előnyei alapvetően túlszárnyalják a fából készült létráét. Könnyű szerkezetű, ugyanakkor szilárd és nagy mértékű stabilitást kölcsönöz. Emellett a fa létrával ellentétben ökológiai szempontból is előnyösebb. Kiemelt szempont továbbá a biztonság. Az alumínium létra anyagtulajdonságai nem (vagy csak nagyon extrém körülmények között) változnak, így a külső környezeti hatások nincsenek befolyással az időtállóságára.

Az alábbiakban nézzük végig, milyen típusú létrákat, állványokat és törmelékcsúszdák találhatóak a Zákány Szerszámház webshopján.

 

Gólyalábak

A hagyományos létrák kiegészítőjeként szolgálnak. Alkalmas festéshez, gletteléshez, gipszkartonozáshoz, de bizonyos otthoni teendők elvégzéséhez is.

Állvány

Az állvány lehetővé teszi, hogy a szakipari-, illetve háztartási munkákat a magasban is biztonságosan elvégezhessünk. A könnyűfém szerkezetnek köszönhetően egyszerűen mozgathatóak, összeszerelhetőek és igény esetén bővíthetőek.

Létra, aluminium létra

Otthoni barkácsoláshoz, kisebb felújítási munkálatokhoz mindig jó, ha kéznél van egy aluminium létra. A gumírozott talpak stabilitást kölcsönöznek, szemben egy imbolygó székkel ellentétben. Az aluminium létrák könnyedén összecsukhatóak, így tárolásuk sem jelenthet problémát.

Törmelékcsúszda

A törmelékcsúszdának köszönhetően nem kell többé a magasból zsákokban és vödörben cipelni az építési törmeléket. A felrögzítést követően csak dobjuk a sittet a nyílásába és koncentráljunk újra a munkára.