Egyenes csiszolók

Miért Zákányszerszámház?

Egyenes csiszoló kiválasztása

Vannak olyan sarkalatos pontok, amelyek nagyban meghatározzák egy egyenes csiszoló kiválasztását. Sokan az ár alapján döntenek, vannak, akik a méretet nézik, de akik hajlandóak egy kicsivel többet is áldozni, azok olyan gépek közül válogathatnak, amelyek már extra tulajdonságokkal is rendelkeznek!

Míg egy olcsóbb egyenes csiszoló kisebb teljesítménnyel és befogási mérettel rendelkezik, a nagyobb, jellemzően ipari felhasználású egyenes csiszolók között találhatunk 600 watt teljesítményűt, 30000 / perc fordulattal!

Egy egyenes csiszoló kiválasztásakor célszerű tehát odafigyelni az alábbi adatokra:

  •     Teljesítmény
  •     Szerszámbefogatás
  •     Extra funkciók

Egyenes csiszolók extra tulajdonságai:

  •     Fordulatszám szabályzás: Mi választhatjuk meg, hogy milyen sebességgel dolgozzon az egyenes csiszoló! Eltérő anyagokhoz eltérő fordulatszámot kell választanunk! Ennek a funkciónak a nagy előnye, hogy így akár polírozásra is lehet használni (a megfelelő tárcsával és sebességgel)
  •     Konstans elektronika: Az állandó fordulatszám biztosított, nagy terhelés mellett is.
  •     Lágyindítás: Fokozatosan indul el a gép ezzel is csökkentve az elektromos hálózat terhelését.
  •     Újra indításgátló: ha elmegy az áram akkor nem indul újra a sarokcsiszoló, megelőzve ezzel is az esetleges balesetek kialakulását!
  •     Elektronikus túlterhelés elleni védelem: Ezzel a funkcióval a sarokcsiszolónk motorja nem fog „leégni” hiszen a rendszer érzékeli a túlterhelést és leállítja a működést.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az extra tulajdonságok nem találhatóak meg minden egyenes csiszolóban, célszerű tehát alaposan szemügyre venni egy-egy adott termék leírását!

Milyen munkára használható egy egyenescsiszoló?

Csapos köszörűkorongok, illetve úgynevezett turbó marófejek vannak hozzá!

Egyenescsiszolóval a fémiparban találkozhatunk! Sorjázási munkafolyamatok során! Furatok utómunkálatára használják elsősorban! Ezen kívül számos esetben használják felületek felcsiszolására. Vannak úgy nevezett hosszított nyakú egyenes csiszolók, melyekkel a nehezen hozzáférhető, kis helyeken is eredményesen tudunk dolgozni.

Milyen egyenescsiszolók közül válogathatsz?

Az egyenes csiszolók olyan elektromos csiszolók, amelyek egyenesen előre-hátra mozognak, körkörös vagy rezgő mozgás nélkül. Ezeket a gépeket általában fém- vagy fafelületek simításához, élek kerekítéséhez vagy egyenetlenségek eltávolításához használják. Az egyenes csiszolóknak különböző típusai léteznek a különböző felhasználási célokra. Néhány példa:

Fejek egyenescsiszolóhoz

Vannak csapos köszörűkorongok, melyek furatok, fémfelületek sorjázására, felcsiszolására használhatóak, illetve úgynevezett turbó marófejek, melyekkel például furatot szélesíthetünk.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés