Szalagcsiszolók, szalagcsiszológépek

    Elérhető: 1 db
    Szállítható
    158 900 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Fa megmunkálásra kifejlesztett gépekről beszélünk! Jellemzően ácsok, illetve a faiparban tevékenykedők használják ezeket a gépeket!

A szalagcsiszolók nagyobb felületen használhatóak. A szalagcsiszolók csoportja az, amelynek a célja a kifejezetten a nagyobb területek gyors és hatékony csiszolása.

A szalagcsiszoló hatékonyan távolítja el akár a vastagabb festékrétegeket is vagy simítja el egy felület egyenetlenségeit, ám nem alkalmas sem a szélek, sem a sarkok, sem a legömbölyített felületek kezelésére, sem pedig arra, hogy a rétegek eltávolításánál a finom, végső simításokat elvégezzük vele.

Szalagcsiszoló előnyei

  • Nagyon nagy anyageltávolítási sebesség
  • Nagy felületek gyors és hatékony csiszolása

Szalagcsiszoló jellemzői

Egy „végtelenített szalag” körbe-körbe forog. Forgás közben a csiszolószalag szemcséi lecsiszolják a felületet.

Kis méretű, könnyen szállítható gépekről beszélünk, így a folyamatos munka sem olyan megterhelő.

Különböző szemcseméretű szalagok kaphatóak, ez mindig a felhasználás függvénye.

Szalagcsiszoló kiválasztás fő szempontjai

  •     Csiszolószalag szélesség
  •     Csiszolószalag hosszúság

Minél nagyobb és hosszabb annál nagyobb felületen használható!

A szalagcsiszoló fő előnyei

Sokoldalúság! Többféle anyagot is letudunk csiszolni ugyanazzal a géppel (persze ehhez szükség van a megfelelő csiszolószalagra is).

Por elszívás! A legtöbb szalagcsiszoló beépített por elszívó tartállyal. Ennek az a szerepe, hogy a lecsiszolt por azonnal egy gyűjtő tartályba kerül, biztosítva ezzel a tiszta, jól látható munkakörnyezetet.

Szalagcsiszoló típusai

A szalagcsiszolók olyan eszközök, amelyekben egy hosszú, folyamatos szalagot használnak csiszoláshoz vagy polírozáshoz. Ezek a gépek számos ipari és barkácsfelhasználásban alkalmazhatók, és különböző típusokban érhetők el a különféle munkafeladatokhoz.

Minden típusnak megvan a saját előnye és specializációja, így a választás a konkrét felhasználási igényektől és a munkafolyamatoktól függ.

Szalagcsiszológép

szalagcsiszológép egy olyan szerszám, amelyet az anyagok finomítására és csiszolására használnak. A gép egy széles szalagot használ, amelyet állandó cikázó mozgással hajtanak meg, és ezen a szalagon különböző csiszolóanyagok találhatók. Ez lehetővé teszi a hatékony és pontos csiszolást különböző anyagokon, például fa, fém vagy műanyag.

A szalagcsiszológépek sokféle ipari és műhely alkalmazásban használhatók, beleértve a fafeldolgozást, fémipart és más anyagok finomítását. A megfelelő gépválasztásnál fontos figyelembe venni a szükséges csiszolási feladatokat, a munkadarab típusát és méretét, valamint a gép specifikációit.

Kézi szalagcsiszoló

A kézi szalagcsiszoló, más néven szalagcsiszoló, olyan kézi szerszám, amelyet különböző anyagok, például fa, fém vagy műanyag csiszolására használnak. A szalagcsiszoló egy rugalmas, hosszú szalagot használ, amelyet két görgő mozgat meg. A szalag állandó cikázó mozgása lehetővé teszi a hatékony és gyors csiszolást, különféle feladatok elvégzését, például anyag eltávolítást, simítást vagy formázást.

A kézi szalagcsiszolók kiválóan alkalmasak kisebb csiszolási feladatokhoz és olyan helyzetekhez, ahol a gépi csiszolók nehezen hozzáférhetnek. A kisebb méreteik és hordozhatóságuk révén ideálisak a műhelyekben és más helyszíneken történő munkavégzéshez.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés