Falhoronymarók, falhoronyvágók

Miért Zákányszerszámház?

Falhoronyvágó kiválasztás szempontjai:

A falhoronymaró a legpraktikusabb megoldás a kábelek, csövek fali csatornáinak elkészítéséhez. Ellentétben a kalapáccsal és a vésővel, ebben az esetben mindig egyenletesen széles és mély csatorna alakítható ki. Ez határozottan pozitív a további munka során, azaz a csatorna vakolásakor vagy kitöltésekor. A munkafolyamat is sokkal gyorsabb, és az kisebb erőfeszítésbe kerül, mint a hagyományos vésés esetében.

A munka elvégzésekor fontos az összképet nézni, tehát, hogy mennyi idő alatt és hogyan tudjuk megcsinálni a szükséges hornyokat. A költségcsökkentés érdekében a kábelek és csövek egymás mellett történő elhelyezését is figyelembe kell venni.

Az elektromos kábelek, a víz, a gáz vagy a fűtőcsövek vakolat alatt történő elhelyezése nem csak szakemberek által végezhető el. Annak érdekében, hogy ne tartson sokáig a szükséges fali rések, hornyok, csatornák kialakítása hasznos a falhoronymaró használata. Ezzel az eszközzel könnyen, gyorsan és pontosan előállíthatóak.

Falhoronymaró felépítése

Alapvetően a falhoronymaró egy sarokcsiszoló, amelyben két vágókorong (jellemzően gyémánt) van. A védőburkolathoz egy fogantyú van rögzítve, ami biztosítja, hogy a gép egyenesen és könnyen irányítható legyen. Működés közben mindkét vágókorong egy-egy párhuzamos rést vág a falban. A mélység és a szélesség előre beállítható annak függvényében, hogy milyen csövekhez készítjük. A vágás után a megmaradt részt könnyen eltávolíthatjuk egy kalapáccsal és egy vésővel, vagy egy megfelelő vésőgéppel.

Falhoronyvágó használata

Első ránézésre a falhoronyvágót egy körfűrészhez lehet hasonlítani. Használat közben a gép a falhoz van tartva, majd a vágókorongok (leginkább gyémánt) lassan a falba kerülnek. Az előre beállított mélység megakadályozza, hogy az elkészült csatorna túl mély legyen. A horonyvágót a burkolaton lévő görgők segítségével lehet mozgatni a falon. Természetesen könnyebben vághatunk a téglát, mint a betont. Ugyanakkor egy jobb minőségű gyémánt koronggal, még a vasbeton sem jelent problémát.

A megfelelő por elszívásról is fontos gondoskodni az ilyen típusú munka során. Egyes falhoronyvágó gépek védőburkolatán található porszívó csatlakozási pont, így a keletkező por nem marad a felületen. Megfelelő por elszívás nélkül nem biztos, hogy szakszerű munkát tudunk végezni, hiszen a por nagyban csökkenti a látási viszonyokat.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés