Lapvibrátorok

  • -100 000 Ft kupon

  Elérhető: 2 db
  Szállítható
  683 260 Ft /db
  • -15 000 Ft kupon

  Elérhető: 2 db
  Szállítható
  599 440 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A lapvibrátorral javítható a laza talaj sűrűsége, ezzel növelve a teherbírását. Működési elve szerint, a különféle talajrészecskék (kavics, betonburkolatok, aszfalt, föld vagy egyéb adalékanyagok) összepréselésével tömöríti a talajt, ezzel elsimítva a hiányos, levegős részeket is. Egyik fő felhasználási területe az udvarok, parkolók, járdák, alapok talajtömörítése, emellett térkő burkolatok lerakása előtt és után is alkalmazható. Használata elősegíti a egyenetlenségek elsimítását, illetve a talajvízáteresztés csökkentését.

Lapvibrátor kiválasztása

Annak érdekében, hogy megtaláld a megfelelő áru és megfelelő minőségű lapvibrátort, érdemes összehasonlítani különböző márkákat és kereskedőket, és figyelembe venni az adott projekt specifikációit és költségvetését. Emellett fontos az is, hogy az eszközöket megbízható forrásból vásároljuk, hogy biztosak lehessünk az esetleges alkatrész utánpótlásban.

Ipari lapvibrátor

Az ipari lapvibrátorok előre - és hátramenet funkcióval is rendelkeznek. A síkfelületek mellett jól használható olyan munkaárkokban, ahol egy kisebb lapvibrátor csak kiemeléssel lenne megfordítható. A nagyobb tömegű gépekkel kimondottan nagy tömörség érhető el, ezért ezek leginkább nagyobb épületek alapozásának tömörítéséhez, valamint utak, hidak és vasúti töltések alapjainak tömörítésére használhatóak. Építkezéseken, ahol fontos az erős alap ott már tanácsolt tehát a nagyobb típusokat választani. A nagy súly ellenére az ipari lapvibrátorok könnyen irányíthatóak még a szűkebb helyeken is.

Lapvibátorok otthonra

Hobby használatra, otthoni tömörítésekhez inkább a kisebb, 50 – 100 kg közötti gépeket ajánljuk. Tapasztalatok azt mutatják, hogy a 20 cm-en belüli rétegvastagságok tömörítésekor a nagy gépek nem hatékonyak, mert túl nagy erővel hatnak a felületre, ami ezáltal szétverődik.

Kézi lapvibrátor

A kis méretű, kézi lapvibrátorok olyan eszközök, amelyeket általában kisebb építőipari vagy kertészeti projektekhez használnak, ahol a terület kisebb vagy nehezen elérhető.

A kézi lapvibrátorokat általában laza talajok vagy kőzetek, zúzalékok tömörítézése használják az építkezéseken. A rezgések segítenek a talaj felületén lévő levegőbuborékok eltávolításában és megmunkált felület egyenletes eloszlásában, ami az elkészült réteg minőségét igencsak javítja.

Lapvibrátor ár

A lapvibrátor ára jelentősen változhat a méretétől, teljesítményétől és márkájától függően. A kis méretű, hordozható lapvibrátorok általában olcsóbbak, míg a nagyobb méretű és erősebb változatok drágábbak lehetnek. Az árak továbbá országonként és kereskedőnél is változhatnak.

A lapvibrátor árának meghatározásában szerepet játszik a következő tényezők:

 • Méret és teljesítmény: Minél nagyobb és erősebb a lapvibrátor, annál drágább lehet. Az ipari használatra tervezett nagy teljesítményű gépek általában drágábbak.
 • Márka és minőség: Ismert és megbízható márkáktól származó lapvibrátorok általában magasabb áron értékesítik. A minőségi gépek hosszabb élettartamot és megbízhatóbb teljesítményt kínálhatnak.
 • Tartozékok és kiegészítők: A gépek ára befolyásolhatja azokhoz mellékelt tartozékok, például különböző méretű vibráló lemezek vagy speciális fogantyúk jelenléte is.
 • Hely és idő: Az árak változhatnak a kereskedőtől és az értékesítési időszaktól függően. Akciók, kedvezmények vagy szezonális ajánlatok esetén olcsóbban is hozzá lehet jutni egy lapvibrátorhoz.
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés