Faipari gépek, asztalos gépek, asztalosipari gépek

  • -2 000 Ft
  Szállítható
  35 530 Ft /db 37 530 Ft /db
  • -15 000 Ft
  Szállítható
  399 900 Ft /db 414 900 Ft /db
  Szállítható
  281 900 Ft /db
  Elérhető: 3 db
  Szállítható
  686 900 Ft /db
  Elérhető: 3 db
  Szállítható
  39 590 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Akár az asztalosiparban dolgozol, akár egy kezdő, otthoni ezermester vagy, mindenképpen szükséged lesz a megfelelő faipari szerszámgépre, ahhoz, hogy maradandót alkothass. 

Hogyan válaszd ki a megfelelő faipari gépet? 

Ha szeretsz barkácsolni, akkor biztosan Te is találkoztál már a legtöbb géppel. Mi azt valljuk, hogy minőségi munkát csakis minőségi gépekkel lehet végezni.  

Akkor sem kell megijedned, ha még új dolog Neked a famegmunkálás. A következő felsorolással, illetve rövid jellemzéssel megmutatjuk, hogy melyik faipari gépet mire tudod a leginkább használni: 

 • Felsőmarók 
 • Faesztergák, mini faesztergák 
 • Asztali marógépek, kombinált marógépek 
 • Gyalugépek 
 • Élmarók, Élmaró gépek 
 • Lapostiplimarók, lamellázó gépek 
 • Láncmarógépek 

Felsőmarók 

Sík fafelületek felső él, -nútmarására használható gépek a felsőmarók. Ma már rendkívül sokfelé marófej van kínálatban, így rengetek különböző mintát tudunk egy-egy felületbe marni. 

Faesztergák, mini faesztergák 

Kiváló választás lehet asztalosoknak, restaurátoroknak, egyedi bútor és faszobor készítőknek. (mint például tálak, oszlopok… stb. készítése) 

Asztali marógépek, kombinált marógépek 

Nagyobb munkadarabok megmunkálására szolgáló eszköz.  Fő tulajdonságuk az, hogy mekkora az anyagbefogadó képesség, illetve, hogy milyen bemarásokra képes. Ezekkel az asztali marógépekkel egyszerre több munkafolyamatot is eltudsz végezni, mint például élmarás, párhuzamos vagy szögben történő darabolás, gyalulás. A kombinált marógépek előnye a többféle munkafolyamat megvalósítása, hátránya viszont a helyhez kötöttség. 

Gyalugépek 

A gyalugép egységes, sima felületek elkészítésére kifejlesztett gép. A gyalugép kiválasztásakor az egyik fő szempont a gyalulási szélesség. Ez azt jelenti, hogy egy “tolással” milyen szélességben képes az aktuális gyalugép felületet vágni. Másodsorban elengedhetetlen információ még az, hogy milyen falcmélységet képes vágni az adott gép. Felhasználási területe rendkívül szerteágazó, gyakorlatilag a faipar bármely szegletében tudunk vele dolgozni.  

Élmarók, Élmaró gépek 

Az élmaró gépek alkalmasak élletörésekhez, marásokhoz, puha és keményfában egyaránt. Kis méretükből adódóan egy kézzel is jól használhatóak.   

Lapostiplimarók, lamellázó gépek 

Illesztési tiplik, furatok készítését lapostiplimaró gépekkel tudjuk a leghatékonyabban elvégezni. Masszív illesztések készítéséhez elengedhetetlen készülék. Asztalosok, bútoriparban dolgozók munkagépe. 

Láncmarógépek 

A láncmarógépek fő felhasználási területe a faszerkezetek csapolásának elkészítése. Marólánc segítségével gyorsan készíthetünk vele csapolásokat. Szerkezeti felépítésének köszönhetően rendkívül könnyen, praktikusan mozgatható, felfogatható.  

 

Asztalos gépek, asztalosipari gépek 

Különböző asztalos gépek ipari és otthoni célra szintén megtalálhatóak áruházunkban. A legújabb eszközökkel és technológiákkal pedig egyre inkább leválthatók a régi, klasszikus módszerek. A korábban használt kéziszerszámok között megtalálható például a gyalu, a véső, a kalapács vagy a fűrész. Igaz, még nem teljesen hagytunk fel használatukkal, de 2021-ben már egyre több a lehetőség a fárasztó munka kiváltására. Többek között az asztalos- és asztalosipari gépeknek köszönhetően.  

Nálunk faipari gépek széles választékából válogathatsz! Legyél te egy hobby barkácsoló, vagy akár egy szakképzett asztalos, biztosan megtalálod a számodra megfelelő szerszámgépet. A Zákány Szerszámház kínálatában bárki megtalálja a számára ideális marógépet, gyalut és más egyéb famegmunkáláshoz szükséges gépet.  

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés