Láncfűrészek

Miért Zákányszerszámház?

A láncfűrész kimondottan egy könnyen hordozható motoros fűrész típus. A láncfűrész jellemzően az erdőgazdálkodásban használatos a fák lombozatának vagy ágainak lefűrészelésére, továbbá a tűzifa hatékony aprítására. Többféle láncfűrész típust különböztetünk meg meghajtás, méret, vagy felépítés alapján.

Láncfűrész kiválasztása

Bár van, aki az ár alapján választ láncfűrészt, azért nem árt tisztában lenni, hogy mit is kapunk a pénzünkért. Van két olyan fő tulajdonság, amely nagyban meghatározza a vásárlást:

  • láncvezető hossza
  • teljesítmény
  • meghajtás

Láncfűrész használata maximális biztonsággal

Fakivágás, faaprítás, ma már szinte elképzelhetetlen láncfűrész nélkül. Persze amilyen hasznos szerszám, olyan veszélyes is lehet, de ha elővigyázatosan használjuk, lényegesen könnyebbé válik vele a munka. Gondolunk itt a megfelelő védő öltözetre. A gyártók készülve az esetleges veszélyhelyzetekre kitaláltak egy olyan megoldást, amely aztán szabadalom lett, így minden láncfűrészen megtalálható. Ez pedig a biztonsági gyorsfék! használata egyszerű, hiszen csak előre toljuk a kart és a láncfűrész azonnal leáll.

Eladó Láncfűrész

A Zákány szerszámháznál mindig lesznek eladó láncfűrészek. Abban a szerencsés helyzetben mondhatja magát, aki nálunk akar vásárolni, hogy többféle típus közül is válogathat. Vannak nálunk eladó akkus láncfűrészek is, de megtalálhatóak a nagyobb eladó benzines láncfűrészek is.

Olcsó Láncfűrész a Zákány szerszámháznál!

Ha Te is abban a cipőben jársz, hogy olcsó láncfűrészre fáj a fogad, akkor a legjobb helyen jársz! Nálunk mindig vannak készleten olcsó láncfűrészek! Mivel hatalmas raktárkészlettel rendelkezünk, attól sem kell tartani, hogy a szállítás nehézkes lehet.

Szakértő ügyfélszolgálatunk folyamatosan rendelkezésre áll, így, ha kérdésed lenne az egyik kiválasztott olcsó láncfűrésszel kapcsolatban, akkor nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot akár emailban, akár telefonon.

Láncfűrész típusok

Több olyan típusról kell beszéltünk, amelyek a leginkább eltejedtek a mindennapokban, név szerint:

Magassági ágvágó otthonra!

A magassági ágvágó funkcióját tekintve olyan, mint egy láncfűrész, csak teleszkópos nyéllel van szerelve a magasban történő fűrészeléshez. Típustól függően akár 3 méter magasságig is használhatóak.

Meghajtás tekintetében 3 típust különítünk el:

A magassági ágvágó ideális a nehezen elérhető ágak metszéséhez. Fáradság nélküli ágvágás és metszés létra nélkül, a talajon állva.

Kézi láncfűrész

A kézi láncfűrész egy kézi szerszám, amelyet faanyagok vágására használnak. Kisebb méretű fákat, ágakat vagy fatörzseket lehet vele kezelni, és általában könnyűsúlyú és hordozható kivitelben kapható.

A kézi láncfűrész használata előtt fontos elolvasni és betartani a gyártó utasításait és a biztonsági előírásokat. A megfelelő védőfelszerelés viselése, például védősisak, védőszemüveg, védőkesztyű és védőruha is ajánlott a biztonságos munkavégzés érdekében. A megfelelő karbantartás, például a láncélezés és a láncolaj rendszeres ellenőrzése és cseréje is fontos a hatékony és biztonságos használat érdekében.

Egykezes láncfűrész

Az egykezes láncfűrész olyan típusú kézi láncfűrész, amelyet egy kézzel lehet kezelni. Ez azt jelenti, hogy a láncfűrész markolatának és vezérlő gombjainak kialakítása lehetővé teszi a biztonságos és kényelmes használatot egy kézben.

Az egykezes láncfűrészek általában kisebb méretűek és könnyűsúlyúak, ami növeli a hordozhatóságukat és a manőverezhetőségüket. Ezért gyakran használják olyan feladatokhoz, mint a kerti munkák, ágak eltávolítása, apróbb fakitermelés vagy fafaragás.

Az egykezes láncfűrésznek van egy markolata, amelyben az egyik kéz stabilan tartja a szerszámot. A markolaton találhatók a gombok vagy kapcsolók, amelyekkel vezérelhető a láncfűrész működése, például a lánc indítása vagy leállítása. A markolat ergonomikus kialakítása fontos a kényelmes fogás és az irányítás biztosítása érdekében.

Az egykezes láncfűrész használatakor fontos a biztonsági előírások betartása, például a megfelelő védőfelszerelés viselése, a helyes fogás és az óvatosság a vágás során. A gyártó utasításait mindig követni kell, hogy biztonságosan és hatékonyan lehessen használni az egykezes láncfűrészt.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés