Orrfűrészek, szablyafűrészek

Miért Zákányszerszámház?

Orrfűrész

Az orrfűrészeket másik nevén szablyafűrészeket használhatjuk különböző formák kivágására is, így az eltérő méretű nyílásoknál lehet nagy segítségünkre. Többféle változat is elérhető, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő típust. Vannak ugyebár akkumulátoros, elektromos és pneumatikus (levegős) orrfűrészek is az elérhető kínálatban.

Akkus orrfűrész

Nincs ez másképp itt sem, mint a többi szerszámgép típusnál. Itt is elérhetőek már az akkus orrfűrész változatok. Előnyeit hosszan lehetne sorolni, hiszen bőven van neki. Csak hogy kiemeljünk néhányat röviden:

  •     Vezeték nélküli szabadság
  •     Nincs károsanyag kibocsájtás
  •     Minimális karbantartási igény

Azoknak lehet igazán jó választás egy akkus orrfűrész vásárlása, akik már elköteleződöttek egy adott gyártóhoz, hiszen az akkumulátor kompatibilitás itt is működni fog. Ez azt jelenti, hogy ugyanazzal az akkumulátorral tudjuk majd működtetni a megvásárolt akkus orrfűrészünket, mint a korábbi akkus gépeinket. (Persze ehhez a feszültség is egyeznie kell)

Elektromos orrfűrész

Korábban csak ez a típus volt kínálatban. Éppen ezért is a mai napig kimondottan sokan választják ezt a típust. Persze az is az elektromos orrfűrész mellet szól, hogy kimondottan jó ár-érték arányt képviselnek. Végig nézve az elérhető kínálatot, a legtöbb ismert gyártó itt is megtalálható!

Szablyafűrész

A szablyafűrész az egyik leggyakrabban alkalmazott szerszámgép az építkezők, a vízvezeték-szerelők, a villanyszerelők körében. Mint a legtöbb szerszámgépnél, a szablyafűrésznél is van néhány íratlan biztonsági szabály, amit érdemes betartani. Természetesen gyakorlásra is szükségünk lesz ahhoz, hogy úgy használjunk egy szablyafűrészt, mint a profik.

Kardfűrész

kardfűrész, szablyafűrész, orrfűrész csak hogy a leggyakrabban előforduló neveket említsük. Igaz máshogy hangzanak a jelentésük ugyan az. Kardfűrész tekintetében megtalálhatóak a kisebb 1 kezes változatok is, ugyanakkor vannak a nagyobb, erősebb 2 kezes változatok is. Az egykezes kardfűrész változatok például kisebb kint munkák, gallyazás, metszés esetében igazán hasznosak.

Az orrfűrészhasználat előnyei:

Orrfűrészek esetében nem mehetünk el szó nélkül aszéles fűrészlapkínálat kínálat mellett. Találunk fűrészlapot külön fémre, fára, falazatra. Ennek köszönhetően a felhasználási terület igencsak széles. Sőt! Rozsdamentes lapokkal akár csontot, vagy fagyasztott húst is vághatunk.

Rövidebb-hosszabb pengék! Ez nagyban elősegíti a használatot például a nehezen megközelíthető helyeken. Vannak olyan orrfűrészek, amelyekhez akár 40 cm hosszú fűrészlap is kapható.

Egyes típusoknál előtolás funkció a hatékonyabb gyorsabb munkavégzéshez.

Akár a megfelelő fűrészlappal egy ajtónak vagy egy ablaknak a helyét is kilehet vágni téglafalban.

Gyors fűrészlapcsere! Anyagonként már külön találunk fűrészlapot, így egy orrfűrésszel többféle anyagot is vághatunk, nem kell másik gépet elő vennünk!

Kézi orrfűrész

A kézi orrfűrész olyan kézi szerszám, amelyet általában fa, műanyag vagy hasonló anyagok vágására használnak. Ezt a szerszámot általában vékonyabb és finomabb vágásokhoz alkalmazzák, kis súlya és kis mérete lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pontosan és könnyedén vágjon különböző formákat és mintákat.

Egykezes orrfűrész

Az egykezes orrfűrész olyan kézi szerszám, amelyet egy kézzel tudsz használni, és általában kisebb vágási feladatokhoz, például fa vagy műanyag darabok vágásához alkalmaznak. Ez a szerszám könnyen kezelhető, és általában kompakt méretű, ami lehetővé teszi, hogy szűk helyeken is dolgozz vele.

Az egykezes orrfűrészek különösen hasznosak olyan helyeken, ahol a nagyobb szerszámok túl körülményesek vagy nehézkesek lennének, és a precízió és a manőverezhetőség kiemelten fontos. Gyakran használják asztalosmunkákhoz, kisebb barkácsprojektekhez, vagy olyan feladatokhoz, ahol finom vágások és pontos részletek kialakítása szükséges.

Ipari orrfűrész

Az építőiparban használt orrfűrészek olyan szerszámok, amelyeket az építkezéseken és építőipari projekteken alkalmaznak, különösen olyan területeken, ahol precíziós vágásra van szükség, például fa- vagy gipszkartonmunkák során. Ezek a szerszámok tervezésükből adódóan alkalmasak a nehezen hozzáférhető helyekre, például sarkokba.

Orrfűrészek fajtái

Az orrfűrészek általában kisméretűek és könnyűek, és kiválóan alkalmazkodnak a szűk és zsúfolt területekhez.

Az orrfűrészek a legtöbb esetben akkumulátorral vagy hálózati árammal működnek, biztosítva a mobilitást és a kényelmet az építési területeken. Ezekkel a típusokkal találkozhatsz a kínálautnkban:

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés