Búvárszivattyúk, merülő szivattyúk

  • -30 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  221 890 Ft /db
  • -25 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  221 890 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A merülő (vagy búvár-) szivattyú elnevezése a funkciójából következik. Ezeket a szivattyúkat ugyanis közvetlenül a vízbe kell helyezni, hogy működjenek. A legtöbb ilyen szivattyú centrifuga-szerűen működik: a forgólapáttal meghajtott víz a fizika törvényei szerint valamerre távozni akar, és mivel van kimeneti nyílás is, a kívánt vízmennyiség a lehető leggyorsabban távozni is fog. A gép maga természetesen teljesen vízálló, a megadott bemerítési mélységig a gyártó garantálja is ezt.

A merülő szivattyúk házán egyébként nincs szívócsonk, hanem a készülék a ház alján szívja be a folyadékot. A védőrács igyekszik megakadályozni, hogy a kívántnál nagyobb szilárd anyagú szennyeződések kerüljenek a gépbe.

Felépítését tekintve 2 típust különíthetünk el. Úszókapcsolós vagy úszókapcsoló nélküli. Hogy mi is az úszókapcsoló szerepe? Egy érzékelőként funkcionál, amely arra szolgál, hogy ha egy adott szint alá kerül a folyadék, a szivattyúzás leáll. Ennek köszönhetően a szivattyúnk felügyelet nélkül is üzemelhet! Erre a kapcsolóra azért van szükség, mert a szivattyúzott folyadék végzi a hűtést, így, ha nincs folyadék, de megy a szivattyú az könnyen a gép leégéséhez vezethet!

A darálós vagy daraboló szennyvízszivattyúk rendkívül elterjedtek manapság! Ennek a fő oka maga a működés. Forgókések, vagy késes forgótárcsa van a beömlő nyílásnál elhelyezve, így szivattyúnk a nagyobb darabokat kisebb részekké alakítja, hogy az sehol se okozzon dugulást a rendszerben.

Búvárszivattyúk többféle víztípushoz

Létezik szennyvízhez és tiszta vízhez is búvárszivattyú (merülő szivattyú). Sőt, néhány szivattyú akár mindkettőt is képes kezelni! Hogy egyértelmű legyen: a tiszta víz nem a csapvizet jelenti, hanem az összegyűlt csapadékot, melyben kisebb szemcseméretű darabkák előfordulhatnak. A szennyvíz pedig... szerintem senkinek nem kell bemutatni.

Nézzük a különbségeket: a szennyvízszivattyúk természetesen nagyobb anyagokat is képesek felszívni, köszönhetően a nagyobb rácsozatnak. Ezzel természetesen a maximális vízszállítási képessége is megnő a gépnek, éppen ezért a lehet egyes szennyvízszivattyúk teljesítménye 15000 l/óra (míg a legjobb tiszta víz szivattyúké is éppen eléri a 10000 l/órát).

A legfontosabb különbséget is ismerni kell! Míg a tiszta víz szivattyúk egészen a földig képesek eltávolítani a vizet (a fennmaradó 3-4 mm víz már egy feltörölhető mennyiség), addig a szennyvízszivattyúk akár 40-50 mm vizet is hagyhatnak maguk után. Ezen magasság után ugyanis a víz szintje a szivattyú szívó része alá kerül, ezáltal a gép víz helyet levegőt fog szippantani.

Búvárszivattyúk, merülő szivattyúk felhasználási helyei:

 • Víztelenítés
 • Háztartási vízellátás
 • Öntözés

Mire tudunk használni egy búvárszivattyút?

A búvárszivattyú kiválóan alkalmas tiszta víz átszivattyúzására, pincék, medencék szivattyúzására, kiürítésére. A búvárszivattyúval vízteleníthetünk emésztőgödröket, alagsori helyiségeket, aknákat, akár medencéket is. A búvárszivattyú szabad csőkifolyás mellett alkalmas lehet öntözésre is.

Mi alapján válasszunk búvárszivattyút:

 • Szállítási teljesítmény
 • Emelőmagasság
 • Merülési mélység

Búvárszivattyú típusai

A búvárszivattyúk olyan eszközök, amelyeket a víz alatti munkákhoz terveztek. Ezek a szivattyúk különböző típusokban léteznek, attól függően, hogy milyen célra használják őket.

Fontos megjegyezni, hogy a búvárszivattyúk különböző típusai eltérő célokra és környezeti feltételekre készülnek, így a megfelelő típus kiválasztása attól függ, hogy milyen típusú vízszivattyúzást kívánunk elvégezni.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés