Szögbelövők, kapcsozók, popszegecshúzók

Miért Zákányszerszámház?

Popszegecselő gépek

A popszegecselő gépek olcsó és gyors használatot biztosítanak. A popszegecs nagy előnye a csavarral szemben az, hogy rezgés hatására sem lazul meg. Felhasználása elsősorban gépgyártásban és acélszerkezetekben használt kötőelemként van jelen. Gyakori felhasználása továbbá még a különböző trapézlemezek összefogatása.  Megfelelő szegecsméretek, illetve eszközhasználat esetén szépen, erősen, tartósan rögzíthetünk!

Pneumatikus tűzőgépek  

A sűrített levegős tűzőgépek erősek, könnyűek, egyszerű felépítésűek. Sok esetben kárpitosok használják szövetek rögzítésére, vagy hobby barkácsolók vékony falemezek összefogatására. Használatukhoz minden esetben kompresszorra is szükség van.
Különböző szélességű és hosszúságú kapcsok kaphatóak a kereskedelemben ezáltal széles körben tudják használni pl.: a bútor gyártás folyamataiban és számtalan kárpitosmunka során.

Elektromos tűzőgépek

Az elektromos tűzőgépekkel folyamatosan és egyenletesen, hosszú távon is jó minőségű munkát tudunk végezni. A szabályozógombbal könnyedén betudjuk állítani a kívánt erőséget. Leginkább asztalosok, kárpitosok használják.

Tűzőkapocs választás

Az elérhető tűzőkapcsok szélessége és vastagsága különböző. Megfelelő kiválasztása a feladatoktól és a munka specifikájától függ. A kárpitosok körében a leggyakoribb tűzőkapocs az  azlábbi típus: 53. Ez szabvány téglalap alakú. Ezeknek a kapcsolnak a szélessége 11 mm, a vastagsága 0,75 mm.

Tűzőkapocs anyagai:  

  •     alumínium: nem túl kemény anyagokkal való munkában használják
  •     réz: puhább anyagokhoz is jól használható
  •     acél: kemény és puha anyagokhoz egyaránt alkalmas, ám idővel rozsdásodhat
  •     rozsdamentes acél: megbízható megoldás külsőséges körülmények között is

Akkus beton szögbelövők

Az akkus beton szögbelövők erős ütőszerkezetének köszönhetően könnyedén tudunk velük betonba rögzíteni. Hosszú táron is praktikus használatot biztosítanak. Nincsenek tömlők, nincs kompresszor. Korlátozások nélkül közlekedhetünk vele a munkaterületeken. Leginkább az építőiparban használják könnyűszerkezetes házak készítésénél, valamint különböző profilok rögzítése pl.: gipszkarton profilok.

Akkus szögbelövők

Akkus szögbelövők esetében az akkumulátoron és a szegen kívül semmi másra nincs szükségünk a használathoz. A kézhez vételt követően gyakorlatilag azonnal használható. Előszeretettel használják az asztalosok, a bútorgyárassal foglalkozók az összeszerelési folyamatok során. Ugyanakkor az ácsok, szárazépítők körében is igencsak elterjedt szerszámgép.

Pneumatikus szögbelövők

A sűrített levegős szögbelövőket a professzionális faipar legmagasabb követelményeihez fejlesztették ki, és a teljesítményt, pontosságot és robusztusságat képviselik. Gyakran használják könnyűszerkezetes házak építésekor, tetőszerkezetek készítésére / javítására továbbá a bútorgyártásban is találkozhatunk vele. A pneumatikus (levegős) szögbelövők használatához minden esetben kompresszorra van szükség!

Szerkezeti szegező:

A szerkezeti szegez gépeket jellemzen a nagyobb átmérőjű szegek beütésére használják, a legkeményebb faanyagokba is. Robusztus kialakításával és strapabíró felépítésével a folyamatos igénybevétel sem okoz gondot. Gyors és egyszerű mélységállítás a könnyű használathoz. Kimondottan kemény fákhoz, nagyobb munkákhoz ajánljuk! Gyakori alkalmazási területek: fa szerkezetek készítése, panelszerkezetek, kerítés építés, raklap és láda szerelés.

Finiselő szegező:

Ahogyan azt a neve is sugallja, a finiselő szegezők a munka utolsó fázisában kerülnek elő. Vékonyabb szegekkel működnek, mint a nagyobb munkákhoz használt szögbelövők. A Finiselő szegező által használt szegek is könnyen elrejthetők gittel, hogy sima felület legyen a végeredmény. A kompakt kialakításnak köszönhetően a finiselő szögezők könnyen és kényelmesen használhatóak, akár a folyamatos munkavégzés során is. 2 féle használati móddal találkozhatunk: Az egyenkénti üzemmód pontos elhelyezést, a sorozat üzemmód gyors munkavégzést biztosít. Állítható belövési mélység, a precíz munkák elvégzéséhez. Fő felhasználási területei: Szegély és díszburkolat, bútorburkolat, ablakok üvegtartó profilja, kárpit- és díszítőpanelek láthatatlan rögzítése, rattan, takarólemezek, szekrények, fiókok és képkeretek összeszerelése.

Gépenként eltérő dőlésszöggel találkozhatunk. Fontos kitérni erre is. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gép feje milyen szögben találkozik a szegezni kívánt felülettel. A különböző dőlésszögek segítségével a sarkok, a nehezen megközelíthet helyeken is tudunk az adott géppel dolgozni. A felhasználási hely ismeretében könnyebben tudunk dönteni 2 szegező között. 

Szögbelövő kategóriánk sikertermékei

Szögbelövő pisztoly

A szögbelövő pisztoly egy olyan elektromos vagy pneumatikus eszköz, amelyet szögek gyors és hatékony beverésére használnak különböző anyagokba, például fa-, fém- vagy műanyag alapanyagokba. Ezeket a pisztolyokat általában építőipari és faipari munkákban alkalmazzák, például padlóburkolatok, falvázak, lépcsők és bútorok szerelésénél.

Kézi szögbelövő

A kézi szögbelövő egy egyszerű, könnyen használható eszköz, amelyet általában faanyagok összeállításához, szereléséhez vagy rögzítéséhez használnak. Általában egyszerű működésű, és kézi erővel működtethető, anélkül, hogy szükség lenne elektromos vagy pneumatikus energiaforrásra.

A kézi szögbelövőknek többféle típusa létezik attól függően, hogy milyen típusú szögeket használnak, és milyen anyagokba kell őket beütni. Ezek az eszközök általában nagyon egyszerűek és könnyen hordozhatóak, ami lehetővé teszi őket a helyszíni munkákhoz vagy olyan helyekre, ahol nincs könnyű hozzáférés az elektromos vagy pneumatikus eszközökhöz.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés