Magasnyomású mosók, nagynyomású mosók

  • -17 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  67 090 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Ma már sokaknak ismerős eszközök a magasnyomású mosók, ha máshonnan nem, akkor az önkiszolgáló autómosókból. Ezek az eszközök azonban sokkal több mindenre használhatók, és nagyon sokféle kapható belőlük: különböző igényekre a professzionális felhasználástól a ház körüli, apróbb feladatokig. A széles tartozékkínálatnak köszönhetően pedig a felhasználhatóság is igencsak szerteágazó.

Mi az a magasnyomású mosó?

A magasnyomású mosó ma már nem idegen az „átlag emberektől”. Ha nem is ismerjük ezt a termékcsaládot, a nevéből kikövetkeztethetjük, hogy arról van szó, hogy magas nyomású vízsugárral mossunk egyes felületeket. Magasnyomású mosó termékkategóriában is nagyon nagy választékot és "árszórást" találunk.  

Nagynyomású mosó

A nagynyomású mosó olyan a takarítás és tisztítás világában, mint az autó a közlekedésben: összemérhetetlenül gyorsabb, erősebb és hatékonyabb, mintha az embernek csak a saját izomerejére, és valamilyen kézi tisztító eszközre, például mosogatószivacsra kellene támaszkodnia.

Akadnak olyan tisztítási munkák, amikre kimondottan ajánlottak a magasnyomású mosók, és vannak, amelyekre kevésbé. Abban az esetben például, ha kövezetet, házfalat, járdát akarunk gyorsan megtisztítani a foltoktól és az évtizedes, beleivódott mocsoktól, akkor egy nagynyomású mosó az ideális választás.

Kézi magasnyomású mosó

Az egyszerű, ház körüli kisebb tisztításokra tervezett kézi magasnyomású mosó és a professzionális felhasználásra szánt típusok között is meglehetősen nagy a különbség. Hogy mást ne mondjunk, például a vízsugár erejében, vagy például olyan tartozékban, mint a mosószeradagoló tartály.

Melegvizes magasnyomású mosó  

Léteznek olyan magasnyomású mosók, amelyek hideg vízzel (40 ˘C-ig) tisztítanak: ezekkel könnyen megszabadulhatunk az általános kosztól, szennyeződésektől. De a makacsabb, zsírosabb szennyeződésekhez meleg vízre van szükség. Erre lettek kifejlesztve a melegvizes magasnyomású mosók.  A melegvizes magasnyomású mosókhoz generátor is tartozik, amelyik Diesel olajjal működik. Ezek a vizet 90 °C fölé is tudják melegíteni, így akár télen, fagyban is tudunk tisztítani velük és még az olajfoltokkal is megbirkóznak.

Magasnyomású mosó felhasználása

Ahogy arról már korábban is beszéltünk, kimondottan a mosásra való. Azért, mert magas nyomással, gyorsan tisztíthatunk egy magasnyomású mosóval. De ejtsünk pár szót arról is, hogy miket szoktak leginkább tisztítani ezekkel a gépekkel:

 •     járda  
 •     terasz  
 •     tégla  
 •     apróköves járólapok  
 •     falfelületek, házfalak
 •     cserép és palatető

Egy magasnyomású mosó kifejezetten előnyös az erős szennyeződéseknek kitett munkaterületek megtisztítására. Ilyenek például a szerelőműhelyek.

Magasnyomású mosó típusai

4 fő típus van, ezek pedig maga a működtető motor alapján különíthetőek el. Amennyiben magasnyomású mosó vásárlás előtt állsz, gondold végig milyen környezetben fogod használni. Lesz-e például áramellátás. ezek a legfőbb magasnyomású mosó típusok:

Sterimó, sterimob, magasnyomású mosó – most akkor melyik?  

Egyesek a magas nyomású mosót hívják "sterimonak". A sterimob maga a gépfajta régies, külföldi neve. Kicsit magyarosítva tehát a sterimózás a magasnyomású mosóval végzett mosás rövidített, magyarosított változata. Ez olyan szlogen, mint egyes helyeken a „stilezés”, ami ugye láncfűrészelést jelent bármilyen márkájú láncfűrésszel.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés