Porszívók

Miért Zákányszerszámház?

Porszívók 

A legtöbb munka során por, vagy úgynevezett hulladék keletkezik, amelyet egy porszívó segítségével könnyedén el tudunk távolítani. De hogy maradjunk az otthoni környezetben, az otthon keletkező porokat is porszívóval távolítjuk el. Ebből is következik az, hogy a porszívók felhasználási területe igencsak széles körű 

Porszívó típusok 

A Zákány szerszámház porszívó kínálata igencsak sokszínű. Megtalálhatóak nálunk a kisebb kézi porszívók is, de nagyobb, ipari porszívók is akadnak szép számban. 

Ha kategorizálni kellene a porszívóinkat, akkor ezek lennének a fő csoportok: 

Mit jelent a száraz-nedves porszívó? 

Léteznek úgynevezett száraz-nedves porszívók, melyekkel vizet és más folyadékokat is felszívhatunk – ugyanakkor a szárazporszívók által végzett munkára is tökéletesen alkalmasak. Folyadék porszívózása esetén a porzsákot természetesen ki kell venni a porszívóból, hogy ne áztassuk el. A száraz-nedves porszívóval vizet is lehet felszívni, egy bizonyos mértékig! 

Nedves porszívózás alkalmával mindig figyeljünk arra, hogy minden esetben poliuretán szűrőt használjunk! 

Asztalos porszívó

Az asztalos porszívó olyan speciális porszívó, amelyet asztalos munkák során használnak a por és forgács eltávolítására a feldolgozott faanyagról vagy más anyagokról. Ez a porszívó típus kifejezetten az asztalosok és fapadlószerelők számára fejlesztették ki, hogy segítségükre legyen a munka során keletkező por és forgács eltávolításában.

Az asztalos porszívók általában olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik az asztalos munkákat. Néhány jellemző tulajdonságuk:

 1. Nagy teljesítmény: Az asztalos porszívók erős motorral rendelkeznek, amelyek nagy szívóerőt biztosítanak a hatékony por- és forgácselszíváshoz. Ez lehetővé teszi a gyors és hatékony munkavégzést.
 2. Por- és forgácselválasztás: Az asztalos porszívók általában rendelkeznek por- és forgácselválasztó rendszerrel, amely lehetővé teszi a finom por és forgács szétválasztását a porszívó tartályában. Ez elősegíti a hosszabb működést anélkül, hogy gyakran ki kellene üríteni a tartályt.
 3. Szűrőrendszerek: Az asztalos porszívók gyakran rendelkeznek különféle szűrőrendszerekkel, például HEPA szűrővel vagy ciklonelválasztóval, amelyek hatékonyan megszűrik a por- és allergén részecskéket. Ez segít a jobb levegőminőség fenntartásában a munkaterületen.
 4. Tartósság és mobilitás: Az asztalos porszívók általában strapabíró anyagból készülnek, amely ellenáll a feldolgozott faanyagok okozta kopásnak. Továbbá, általában kerekekre szerelték, hogy könnyen mozgathatóak legyenek a munkaterületen.
 5. Tartozékok: Az asztalos porszívók gyakran rendelkeznek különféle tartozékokkal, például különböző méretű csövekkel, sörtékkel és fejekkel, amelyek lehetővé teszik a rugalmas és sokoldalú alkalmazást a különböző asztalos munkákhoz.

Az asztalos porszívók kiválasztásakor fontos figyelembe venni a teljesítményt, a szűrőrendszer minőségét, a tartósságot és a praktikus funkciókat. Mindig olvassa el a gyártó utasításait és kövesse a biztonsági előírásokat a megfelelő és biztonságos használat érdekében.

Kézi porszívó

A kézi porszívók olyan kis méretű és könnyűsúlyú porszívók, amelyeket általában kisebb takarítási feladatokhoz használnak. Ezek a porszívók hordozhatóak és könnyen kezelhetők, így ideálisak a gyors por és szennyeződés eltávolítására a különböző felületekről. Itt van néhány fontos dolog, amit érdemes tudni a kézi porszívókról:

 1. Méret és súly: A kézi porszívók kis méretűek és könnyűsúlyúak, ami lehetővé teszi a könnyű hordozhatóságot és használatot. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén navigálj a szűk területeken és a lépcsőkön, valamint könnyen tárolhatók is.
 2. Táplálás: A kézi porszívók általában akkumulátorral működnek, ami lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül használhasd őket. Az akkumulátor üzemidő eltérő lehet a különböző modellek között, ezért érdemes figyelni a kiválasztott porszívó akkumulátorának teljesítményét.
 3. Szívóteljesítmény: A kézi porszívók általában nem rendelkeznek olyan erős szívóerővel, mint a nagyobb méretű hagyományos porszívók. Ezért inkább kisebb takarítási feladatokhoz vagy a könnyű szennyeződésekhez ajánlottak, például morzsa, por vagy kis háziállat szőr eltávolításához.
 4. Tartozékok: A kézi porszívók gyakran rendelkeznek különböző tartozékokkal, például kefegyűjteménnyel, résszívóval vagy szőnyegkefével, amelyek lehetővé teszik a sokoldalúbb alkalmazást különböző felületeken.
 5. Tisztítás és karbantartás: A kézi porszívók könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. A por- és szennyeződés gyűjtőedények általában kivehetők és könnyen üríthetők. Ezenkívül a szűrők rendszeres tisztítása és cseréje is fontos a hatékony működés és a levegő minőségének fenntartása érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy a kézi porszívók általában nem alkalmasak nagy területek vagy mélyebb szennyeződések takarítására. Ezek inkább kis méretű takarítási feladatokhoz és a gyors tisztításhoz ajánlottak.

Porzsák nélküli porszívó

A porzsák nélküli porszívó egy olyan típusú porszívó, amely nem használ hagyományos porzsákot a por és szennyeződések gyűjtésére. Ehelyett a porzsák nélküli porszívók különféle technológiákat alkalmaznak a szennyeződések közvetlenül a tartályba vagy tárolóhelyre való gyűjtésére. Itt van néhány jellemző és előny, amit érdemes tudni a porzsák nélküli porszívókról:

 1. Por- és szennyeződés gyűjtése: A porzsák nélküli porszívók általában tartályt vagy tárolót használnak a por és szennyeződések gyűjtésére. Ez lehetővé teszi a könnyű ürítést és a takarítási folyamat egyszerűsítését.
 2. Ciklonelválasztó technológia: Sok porzsák nélküli porszívó ciklonelválasztó technológiát alkalmaz. Ez a technológia a centrifugális erőt használja a por és szennyeződések szétválasztására a levegőáramból. A szennyeződések a tartály aljára vagy a tárolóhelyre kerülnek, míg a tiszta levegő továbbáramlik.
 3. Tartály/tároló mérete: A porzsák nélküli porszívók tartálya vagy tárolója általában nagyobb méretű, mint a hagyományos porzsákos porszívóké. Ez lehetővé teszi, hogy több port és szennyeződést gyűjtsön össze anélkül, hogy gyakran ki kellene üríteni vagy cserélni.
 4. Tartály/tároló tisztítása: A porzsák nélküli porszívók tartálya vagy tárolója könnyen kivehető és tisztítható. Ez lehetővé teszi a könnyű ürítést és a tartály alapos tisztítását, ami hozzájárul a higiénikusabb és hatékonyabb használathoz.
 5. Költséghatékony: A porzsák nélküli porszívók hosszú távon költséghatékonyak lehetnek, mivel nem kell rendszeresen porzsákot vásárolni és cserélni. Ezenkívül a tartály vagy tároló újrahasznosítható, így csökkentheti a hulladékot is.

Fontos megjegyezni, hogy a porzsák nélküli porszívókhoz szükséges rendszeres karbantartás. A szűrők tisztítása vagy cseréje, valamint a tartály/tároló alapos tisztítása segít a hatékony működés fenntartásában.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés