Akkumulátorok és töltők akkus gépekhez

Miért Zákányszerszámház?

Van néhány eszköz, amire mindenkinek szüksége van az építőipari és otthoni munkálatok során. Egyre több szerszámgép akkumulátorral működik, ezért ezek esetleges rongálódása vagy elhasználtsága esetén újabbat kell beszerezni.

Az akkumulátor szerepe

A vezeték nélküli szerszámok működését a bennük lévő akkumulátor teszi lehetővé. A megfelelő technológiájú és típusú akkumulátor birtoklása így majdhogynem olyan fontos, mint maga az eszköz. Ha az akkumulátor kapacitása, töltési ideje vagy tárolási módja nem felel meg a felhasználó igényeinek, akkor hiába rendelkezik a legdrágább, legmárkásabb géppel, nem fogja tudni használni.

Folyamatosan megújuló akkumulátorok és akkumulátortöltők

A gyártók évente újabb és újabb vezeték nélküli modellt bocsátanak ki. Ezzel egyidejűleg az akkumulátorok technológiája is változik, hiszen állandó az innováció a piacon. Már most számtalan akkumulátor opció létezik és ez a trend egyre inkább csak folytatódni fog. Azzal is számolhatunk, hogy ezek az akkumulátorok várhatóan minden eddiginél nagyobb munkát lesznek képesek elvégezni.

Akkumulátor típusok

Jelenleg három főbb akkumulátor típust különböztethetünk meg, amelyeket a vezeték nélküli szerszámgépekhez használunk:

  • Ni-Cd akkumulátorok: a három közül a legrégebbi kivitelű akkumulátor, mely még ma is használatos. Előnye, hogy anyaga kemény, relatíve olcsó és hosszú az élettartama. Habár az Ni-Cd akkumulátorok bizonyos munkákhoz még kiválóak, az Ni-MH és Li-Ion típusok jócskán felülmúlják teljesítményben.
     
  • Ni-MH akkumulátorok: egy újabb technológia, amely több szempontból is jobb a Ni-Cd típusnál, kezdve azzal, hogy a környezetszennyező hatása szinte a nullára csökkent a régebbi technológiához képest. Emellett, a megnövekedett a kapacitásnak köszönhetően kétszer-háromszor is hosszabb üzemidővel rendelkezik. Ami a hátrányok közé sorolható, hogy tárolása és töltése valamelyest nehézkesebb, mint a Li-Ion típusé.
     
  • Li-Ion akkumulátorok: A három közül ez lehet számunkra a legjobb választás, hiszen minden területen felülmúlja a többieket. Bár a gyakori használat következtében a belső alkatrészek némileg megkophatnak, ezt egyértelműen ellensúlyozza az Li-Ion típusú akkumulátorok rendkívül gyors töltési ideje és magas teljesítménye. 

Webáruházunkban megtalálja a legújabb technológiájú akkumulátorokat, továbbá az ezekhez nélkülözhetetlen akkumulátor töltőket is.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés