Ágaprítók, ágdarálók

Miért Zákányszerszámház?

Igencsak problémát okozhat a kertben, hogy mit kezdjünk a munkálatok során keletkező kerti hulladékokkal. A megmetszett fák ágai, a gyepszellőztetés során keletkezett felesleg vagy az egyéb tevékenységek nyomán létrejövő hulló faanyagok a munkák végeztével egy hatalmas kupacban tornyosulhatnak, ha nem foglalkozunk vele.

Az otthoni zöldhulladék égetés vagy az elszállítás helyett egyre többen vásárolnak ágdaráló gépet a bokrok, cserjék vagy gyümölcsfák ágnyesedékeinek eltüntetésére. Ennek oka lehet a jogszabályi környezet változása, vagy egyszerűen a környezettudatosság is.

Ágaprítók felhasználás szerint 

Első lépésként a legfontosabb, hogy pontosan határozzuk meg milyen feladatok elvégzésére fogjuk használni a gépet!

Otthoni felhasználásra A nagyobb kerttulajdonosoknak aligha elég egy maximum 4-5 cm-es átmérőjű ágakat daráló gép, viszont egy ilyen gép bőven elég lehet, ha csak néhány fa, vagy zömmel bokor van a telkünkön. Az ilyen céllal vásárolt ágaprítógépek kiválasztásakor az ár vagy a méret szokott dominálni.

Ipari felhasználásban már a teljesítmény kap leginkább hangsúlyt. Itt már nem csak az egyszerűbb 4-5 cm faágak vágására kell gondolni. Ezek a gépek már jellemzően benzines motormeghajtással rendelkeznek, ami miatt a használatuk zajosabb. Erdészetekben, tüzépeken, fatermeléssel és feldolgozással foglalkozók körében azonban elengedhetetlen egy ilyen gép beszerzése.

Ágaprító gép: késes vagy hengeres?

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen területek és milyen munkákra szeretnénk ágaprítót vásárolni, akkor jöhet a kiválasztás. Első szempont a működési elv, tehát, hogy elektromos, vagy benzines gépet akarunk. Ezek után térhetünk ki arra, hogy maróhengeres, vagy forgókéses ágaprítót vegyünk-e?

A maróhengeres vagy fogaskerekes ágaprító esetében a fogaskerék húzza be az ágat, a késes ágaprítóknál korábban egyesével kellett betolni a gallyakat, a legújabbak viszont már szintén behúzzák.

A késes aprítógépek viszonylag gyorsan dolgoznak, alacsonyabb teljesítmény mellett is nagy mennyiségű kerti hulladékot vágnak össze!  Fontos az is, hogy a ledarált végtermék valóban nagyon finom, kis méretű lesz.

Alkalmanként előfordul, hogy a nedves, friss gallyakkal nehezebben birkóznak meg, néha beakadnak, elakadnak. Ilyenkor kézzel kell eltávolítanunk az ágdarabokat, vagy akár szét is kell szednünk a gépet a tisztításhoz. Az újabb ágaprítógépek már rendelkeznek forgásirány változtatás funkcióval, így ez a probléma is gyorsan orvosolható.

A hengeres komposztaprító a lágyabb és hajlékonyabb zöldhulladék feldolgozására is alkalmas. Mivel a legtöbb esetben nem szeretjük megvárni, amíg a nagy halom kerti ágnyesedék kiszárad, érdemes figyelni arra, hogy olyan gépet vásároljunk, ami alapvetően nyers fa aprítására van tervezve vagy az ilyen jellegű munkákkal is megbirkóznak.

Összességében elmondható, hogy a késes komposztaprító megfelelő választás a levelesebb kerti hulladékokhoz, míg egy hengeres ágdaráló inkább durva végterméket eredményez.

Az ágdarálók különböző méretűek és teljesítményűek lehetnek, ezért fontos megfontolni az adott igényeket és feladatokat, mielőtt választanál egyet.

Mira használható az ágdarálógép?

Az ágdaráló egy olyan gép, amelyet ágak és más növényi hulladék aprítására terveztek. A fő célja, hogy a nagyobb méretű ágakat apró darabokra aprítsa, így könnyebben kezelhetővé és felhasználhatóvá válik a kertben vagy a komposztálás során. Az ágdarálókat gyakran használják a kertészek, fafeldolgozó üzemek, valamint azok a háztartások, akik sok fát váganak vagy rendszeresen gondozzák a kertjüket.

Az ágdarálók általában két fő típusba sorolhatók: elektromos és benzinmotoros.

Minőségi ágdaráló gép kiválasztása

Akár elektromos, vagy benzines készüléket vásároljunk, érdemes az olcsó, ismeretlen gyártók termékei helyett a bevált gyártók aprítóit vásárolni. Hosszú távon gondolkodva nem biztos, hogy az olcsóbb géphez fogunk tudni utólagosan alkatrészt vásárolni. Lehetséges, hogy csak hosszú keresgélés után találunk valami külföldi oldalon és az sem biztos, hogy jó lesz.

Ezzel ellentétben az elismert gyártók már rendelkeznek megbízható szerviz és alkatrész háttérrel, így az esetleges meghibásodás okozta alkatrészcsere gyorsan lebonyolítható.

Nem akarunk senkit befolyásolni, de ha benzinmotoros ágaprítót szeretnél vásárolni keresd a Ztrust benzinmotoros ágaprítókat! Már hosszú évek óta bizonyítják, hogy igenis ők ebben a legjobbak. Minőségi anyagokból, robosztus, strapabíró gépeket gyártanak, mindezt megfizethet áron értékesítve!

Ágaprító típusok

Ágaprító gépek széles választékban elérhetők a piacon, és különböző típusokat kínálnak attól függően, hogy milyen célra használják őket és milyen méretű ágakat kell aprítani.

Kerti aprító

A kerti aprítók kisebb, könnyebb gépek, alkalmasak a kerti hulladék, például levél, apró gallyak és aprított ágak aprítására. Általában elektromos meghajtással rendelkeznek, és könnyen kezelhetők.

Ágaprító eladó

Kertész vagy, aki szeretné könnyebbé tenni a kert gondozását? Akkor ne keress tovább! Nálunk mindig van készleten eladó ágaprító, hogy megkönnyítsük számodra a nagyobb ágak és zöldhulladék kezelését.

Legyen szó elektromos vagy benzines ágaprítóról, nálunk megtalálod a megfelelő eszközt, amely segítségével könnyedén apríthatsz mindenféle növényi hulladékot, és készíthetsz minőségi komposztot a kertednek.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés