Excentercsiszolók

Miért Zákányszerszámház?

Ha te is kicsi, kompakt csiszológépet keresel, akkor az excentercsiszoló a jó választás számodra. Minden esetben tépő zárás, kör alakú talpal rendelkezik. Nagy finomságú csiszolópapíroka lehet kapni, melyekkel kész felületeket kaphatunk, melyek már nem igényelnek további csiszolást például festés előtt. Ugyanakkor éppen fordított helyzetben is használható, azaz festék felcsiszolásra is tudjuk az excentercsiszolót használni.

Érdekességképpen jegyeznénk meg azt, hogy egy excentercsiszolóval polírozni is lehet, persze csakis a megfelelő tárcsával és fordulatszámmal! Előnye a nagy polírozógépekhez képest a kis méret, így a nehezen elérhet helyeken is alkalmazható!

Excentercsiszoló 150 mm-es talppal

Végig nézve néhány ide kapcsolódó szerszámgép leírását minden esetben megtalálható az alábbi tulajdonság: Csiszolótányér-átmérő. Ez annyit jelent, hogy mekkora csiszolótalpat tudunk használni az adott géppel.  A 125 mm a legelterjedtebb méret.

Szerencsére azok is tudnak vásárolni, akik nagyobb talpmérettel rendelkező típust keresnek. kínálatunkban többféle excentercsiszoló is rendelhető 150 mm-es talppal.

Excentercsiszoló por elszívással

Minden excentercsiszoló rendelkezik por elszívási lehetőséggel! Használhatóak porgyűjtő tartállyal is, de vannak olyan típusok melyekre porszívó is csatlakoztatható, így egy hosszabb munka sem jelenthet gondot. Persze ehhez elengedhetetlen a megfelelő talpkialakítás. Minden csiszolópapír többszörös lyukasztással ellátott a hatékony elszívás és a hosszabb élettartama érdekében.

Mire használható egy excentercsiszoló?

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondom csiszolásra. Azon belül is kör alakú csiszolásra. Pontosabban mondta a gépre rögzített csiszolótalp kör alakú pályán mozogva csiszol. Jellemzően fa felületek csiszolására, festék eltávolítására használják. Ebből következik az is, hogy az excentercsiszolókkal leginkább az asztalosok dolgoznak.

Számtalan kisebb, otthoni munkában is jól használható egy excentercsiszoló, hiszen a nehezen hozzáférhet helyeken is használható.

Összefoglalva az excentercsiszoló alkalmas felületek csiszolására, puha és keményfához, festékekhez, lakkokhoz, glettanyagokhoz.

Milyen excentercsiszolók közül válogathatsz?

Az excentercsiszolók olyan elektromos csiszolók, amelyek excentrikus mozgást hoznak létre, körkörös és gyors rezgő mozgással. Ezek a típusok kiválóan alkalmasak a finom és gyors csiszolási munkákra. Az excentercsiszolóknak különböző típusai vannak, amelyek közül néhány:

Mire jó az excentercsiszoló?

Az excentercsiszoló (vagy excentris csiszoló) egy elektromos kézi szerszám, amelyet főként fa, műanyag és fémfelületek csiszolására használnak. Az excentercsiszolók excentrikus mozgással működnek, amely egyidejűleg forgó és vibráló mozgást hoz létre a csiszolópadon. Ez a mozgás lehetővé teszi a gyors és hatékony anyageltávolítást, valamint a sima és egyenletes csiszolást.

Az excentercsiszolók sokoldalúan használhatók, és számos feladatra alkalmazhatók, többek között:

 1. Anyageltávolítás: Az excentercsiszolók nagyszerűen alkalmasak a gyors és hatékony anyageltávolításra, például a vastag festékrétegek, rozsda vagy farönkök eltávolítására.
 2. Felületcsiszolás: Az excentercsiszolók sima és egyenletes felületet hoznak létre, ideálisak a fafelületek, bútorok, padlók és más anyagok finomítására.
 3. Simítás és simítás: Az excentercsiszolók kiválóan alkalmasak a csiszolási és simítási feladatokra, például az élek, sarokok és más nehezen hozzáférhető területek finomítására.
 4. Polírozás: Az excentercsiszolókat néha polírozáshoz is használják, például autókarosszéria vagy bútorok fényezéséhez. Az ehhez szükséges polírozó tárcsákat is hozzá lehet adni az excentercsiszolóhoz.

Az excentercsiszolók sok előnyt kínálnak, mint például a gyors és hatékony munkavégzés, a finom és sima felületek létrehozása, valamint a könnyű kezelhetőség és manőverezhetőség. Az excentercsiszolók számos különböző csiszolótárcsa és szemcseméret használatát is lehetővé teszik, így különböző anyagokhoz és munkafolyamatokhoz alkalmazhatók.

Fontos azonban megjegyezni, hogy megfelelő védőfelszerelést kell viselni a használat során, például védőszemüveget és porvédő maszkot, hogy megvédje a szemet és az egészséget a por és a részecskék bejutásától.

Excenteres csiszológép

Az "excenteres csiszológép" vagy más néven "excentercsiszoló" egy olyan elektromos kézi szerszám, amelyet különböző felületek csiszolására és simítására használnak. Az excentercsiszolók excentrikus mozgással működnek, amely egyidejűleg forgó és vibráló mozgást hoz létre a csiszolópadon. Ez a mozgás lehetővé teszi a hatékony és egyenletes anyageltávolítást, valamint a sima és finom felületet.

Az excentercsiszolók általában az alábbi fő elemekből állnak:

 1. Motor: Az excentercsiszolók motorral rendelkeznek, amely hajtja a csiszolópadot. A motor általában elektromos és változtatható sebességgel rendelkezik, hogy a felhasználó különböző anyagokhoz és munkafolyamatokhoz igazíthassa a sebességet.
 2. Excentrikus mechanizmus: Az excentercsiszolók excentrikus mozgásért felelős mechanizmussal rendelkeznek. Ez a mechanizmus egyidejűleg forgó és vibráló mozgást hoz létre a csiszolópadon. Az excentrikus mozgás miatt az anyageltávolítás gyors és hatékony, miközben a felület sima és egyenletes marad.
 3. Csiszolópad: Az excentercsiszolókhoz különböző típusú csiszolópárnákat lehet csatlakoztatni. Ezek a csiszolópárnák lehetnek különböző méretűek és szemcsemérettel ellátottak, ami lehetővé teszi a különböző anyagokhoz és csiszolási feladatokhoz való alkalmazkodást.
 4. Ergonomikus fogantyúk: Az excentercsiszolók rendelkezhetnek ergonomikus fogantyúkkal, amelyek kényelmes fogást és stabil tartást biztosítanak a munkavégzés során. Ez lehetővé teszi a pontos irányítást és a kényelmes kezelést.

Az excenteres csiszológépek előnyei közé tartozik a gyors és hatékony anyageltávolítás, a sima és egyenletes felület, valamint a sokoldalúság, mivel különböző csiszolópárnákkal és szemcsemérettel ellátott kiegészítőkkel használhatók különböző anyagokhoz és feladatokhoz. Fontos azonban megjegyezni, hogy megfelelő védőfelszerelést kell viselni a használat során, és figyelni kell a biztonsági előírásokra, hogy megelőzzük a sérüléseket és a por belélegzését.

Ipari excentercsiszoló

Az ipari excentercsiszolók olyan nagyobb méretű és erősebb excentric csiszológépek, amelyeket ipari környezetben és intenzív felhasználásra terveztek. Ezek a gépek általában nagyobb teljesítménnyel és tartóssággal rendelkeznek, hogy képesek legyenek nagyobb munkadarabok csiszolására és anyageltávolítására. Az ipari excentercsiszolók gyakran megtalálhatók faipari üzemekben, bútorgyártásban, acéliparban, autóiparban és más ipari alkalmazásokban.

Az ipari excentercsiszolók jellemzői és előnyei a következők lehetnek:

 1. Nagy teljesítmény: Az ipari excentercsiszolók erőteljes motorral rendelkeznek, amely nagy sebességet és anyageltávolító képességet biztosít. Ez lehetővé teszi a gyors és hatékony munkavégzést nagyobb munkadarabokon.
 2. Tartósság és megbízhatóság: Az ipari excentercsiszolók strapabíró konstrukcióval és minőségi anyagokból készülnek, hogy ellenálljanak az intenzív használatnak és a nehéz körülményeknek. Ez biztosítja a hosszú élettartamot és a megbízható működést.
 3. Nagy csiszolóteljesítmény: Az ipari excentercsiszolók nagy csiszolóteljesítménnyel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a hatékony anyageltávolítást és a sima, egyenletes felületet. Ez különösen fontos az ipari felhasználásokban, ahol nagy mennyiségű anyagot kell csiszolni.
 4. Beállítási lehetőségek: Az ipari excentercsiszolók általában rendelkeznek különböző beállítási lehetőségekkel, mint például a csiszolósebesség, a rezgéscsillapítás vagy a vágásmélység beállítása. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a pontos és kontrollált munkavégzést.
 5. Tartozékok és kiegészítők: Az ipari excentercsiszolókhoz általában különböző tartozékok és kiegészítők érhetők el, mint például különböző méretű és típusú csiszolópárnák, porgyűjtő rendszerek vagy speciális csiszolókorongok. Ezek a kiegészítők kiterjesztik a gép funkcionalitását és alkalmazhatóságát.

Fontos megjegyezni, hogy az ipari excentercsiszolók általában nagyobb méretűek és súlyosabbak lehetnek, így nagyobb erőt és stabil alapot igényelnek a kezeléshez. A gép megfelelő használata és a szükséges biztonsági intézkedések betartása kiemelten fontos az ipari környezetben történő munkavégzés során.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés