Oszlopos fúrógép, fúró marógép, radiálfúró

  • -7 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  311 900 Ft /db
  • -1 000 Ft kupon

  Elérhető: 3 db
  Szállítható
  60 290 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Fémek fúrása oszlopos fúrógéppel

A fém anyagokat biztonságosan le kell szorítani fúrás során. Soha nem szabad kézzel tartani. A megmunkálni kívánt anyag könnyen elmozdulhatna, ami súlyos sérülést okozhat. A fúrószár abban az esetben, hogyha a fémes anyag gyakran hozzáütközik az állványhoz, folyamatosan mozog akkor könnyen eltörik. A fúrt tárgyat tehát szilárdan le kell rögzíteni. Bármilyen időközbeni elmozdulás, elfordulás olyan következményeket válthat ki, melyek a furat pontatlan kifúrását eredményezik, vagy pedig fennáll a veszélye a fúrószár eltörésének, amely balesetet is okozhat. Szerencsére az oszlopos fúrógépek rendelkeznek gépsatuval, így ez a lefogatás könnyen és gyorsan megoldható! 

Állványos fúrógép előnyei 

Van olyan kézi fúrógép, amely ugyan külön fúróállványra is rögzíthető, ám az ilyen állványok rögzítése korántsem olyan pontos, mint a stabilan rögzített oszlopos fúrógépeké.  

Másrészt a kézi fúrógép fordulatszám szabályozása sem nyújt olyan tág beállítási lehetőségeket, mint egy állványos fúrógép! 

Állványos fúrógépek esetében típustól függően találkozhatunk elektromos fordulatszám szabályzással, de elérhetőek még a manuálisan szabályzású változatok is! 

Fix fúrási mélységet állíthatunk be, így nem kell attól tartani, hogy egy állványos fúrógép használata közben például nem ugyan olyan furatokat fogunk készíteni! A megmunkálandó anyagot egy gépsatuval tudjuk rögzíteni megakadályozva igy az esetleges elmozdulást. Ez rendkívül precíz, igényes, ugyanakkor eredményes fúrást fog garantálni! Sőt, ami még ennél is jobb, a gépsatu több irányban, dőlésszögben állítható,  

Megfelelő adapterrel menetfúrásra is használható! 

Oszlopos fúrógép, fúró-marógép tokmány szerint 

Többféle tokmánytípussal szerelt oszlopos fúrógép is létezik. Leginkább a morze kúpos tokmány kialakítás az elterjedt, ezt használja a legtöbb gyártó, mivel ez a típus kiválóan alkalmas a nagyobb 20-30 mm átmérőjű fúrószárak befogatására. Ugyanakkor ebben a szegmensben is elérhetőek a gyorstokmányos változatok, amelyekkel a precíziós, kisebb furatok is gond nélkül elkészíthetőek! 

Asztali fúrógép, a nélkülözhetetlen műhelykellék 

Asztali fúrógépek esetében a munkavégzés mindig helyhez kötött. Éppen ezért az előfordulása a műhelyekben, szervizekben, gyárakban jellemző. Ma már vannak olcsóbb ár fekvésű modellek is, amelyek kiválóan alkalmasak hobbi, valamint kisipari munkák elvégzésére. Precíz. gyors, pontos fúrás a barkácsoláshoz, szereléshez! 

Fúró-marógépek felhasználása 

Mivel komplex gépekről beszélünk így kimondottan sokoldalú alkalmazási lehetőséget kínálnak a számunkra. Összegyűjtöttük melyek azok a munkafolyamatok, ahol a leginkább használják ezeket a szerszámgépeket:  

 • Menetfúrás  
 • Horonymarás  
 • Résmarás 

Oszlopos fúró

Az oszlopos fúró, más néven oszlopos fúrógép, egy szerszám, amelyet fúrásokhoz és más fém-, fa- vagy műanyaganyagok megmunkálásához használnak. A fúrógép oszlopra vagy oszlopfélére van szerelve, amely stabilizálja és vezérli a fúrótengely mozgását. Az oszlopos fúrógépeknek különböző méretei és teljesítményei lehetnek, a kisméretű asztali fúrógépektől egészen az ipari méretű gépekig.

Ipari oszlopos fúrógép

Az ipari oszlopos fúrógépek erőteljes, strapabíró gépek, amelyeket a nagyobb méretű és súlyú munkadarabok fúrásához terveztek. Ezek a gépek nagy teljesítményűek és rendelkeznek olyan jellemzőkkel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyan és pontosan dolgozzanak a nehéz munkák során.

Az ipari oszlopos fúrógépek főként nagyipari környezetekben vagy olyan alkalmazásokban találhatók, ahol a nagy teljesítmény és a pontos munkavégzés kritikus fontosságú. Ezeknek a gépeknek a választásakor ügyelni kell a megfelelő teljesítményre, az alkalmazási területre és az egyéb specifikációkra.

Oszlopos fúrógép típusok

Az oszlopos fúrógép olyan eszköz, amely főként fúrási feladatokra használható, és rendelkezik egy függőleges oszloppal, amelyen a fúrófej mozog fel és le. Ez a fajta fúrógép különféle méretű és típusú munkadarabok fúrására alkalmazható, és általában kiváló pontosságot és stabilitást nyújt.

Az oszlopos fúrógépeket gyakran használják fémipari munkákhoz, valamint más alkalmazásokhoz, ahol precíziós fúrásra van szükség.

A megfelelő típus kiválasztása a konkrét feladattól és a felhasználói igényektől függ. Ezekből a típusokból lehet választani:

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés