Legjobb szerszámmárkák 2021-ben

Legjobb szerszám márkák 2021-ben

Szerszámgépet vásárolhatunk barkácsolási vagy profi felhasználásra egyaránt. Nem mindegy azonban, mit használunk. A legjobb szerszámgép márkák 2021-ben.

Szerszámra bárkinek szüksége lehet. Barkácsolásra, profi munkára és egyszerű javítások elvégzésére egyaránt szükséges eszköz. Természetesen e téren is nagy a piaci verseny. Sokan pedig nem tudják, milyen célra melyik gépet érdemes megvásárolni. Nézzük, mik a legjobb szerszámmárkák 2021-ben. 

  • Makita, a japán profizmus megtestesítője
  • Bosch, avagy a német megbízhatóság és precizitás 
  • DeWalt, az amerikai dinamizmus
  • Milwaukee, a jó minőség és teherbírás képviselője
  • Metabo, az elektromos szerszám profiknak
  • Ztrust, a piac új térhódítója 
  • Hyundai, a barkácsoló magyarok egyik fő kedvence 

Makita, a japán profizmus megtestesítője

A japán minőségre ezúttal sem lehet panasz. A Makita gyártó kiemelkedően megbízható szerszámgépeket dob a piacra. Nem véletlenül az egyik leghíresebb márka e téren. Széles termékpalettával rendelkezik. Az biztos, ha a következő Makita szerszámokat vásároljuk, nem lövünk mellé:

  • Fúrógépek, fúrókalapácsok, ütvefúrók
  • Darabolók, csiszolók, sarokcsiszolók
  • Kerti gépek: fűnyírók, fűkaszák, sövényvágók

Igazán előnyös, hogy termékeik egyféle erősségű akkumulátor (18V) több mint 270 géppel kompatibilis. Ráadásul ugyanaz a típus felhasználható a szerszámgépeknél, nem szükséges a kábellel vagy az üzemanyaggal kínlódni. Férfiak és nők számára egyaránt kényelmes, csendes és praktikus. Ezáltal a szomszédokat sem fogjuk felébreszteni, ha korán kelő típusok vagyunk. Egy év garancia van rá, ha pedig a hivatalos oldalon regisztráljuk a gépet, akár több ideig is kitolhatjuk ezt a határt. Elsőként dobták piacra az első lítium-akkumulátort, ami nagy technológiai áttörésnek számított 2005-ben. Nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és “zöld” megoldásokra  is. A Zákány Szerszámház hivatalos Makita szerviz, úgyhogy bizalommal vásárolhatsz tőlünk a termékeik közül. 

Bosch, avagy a német megbízhatóság és precizitás 

A Bosch által kiadott csavarozók, fúrók és ütvefúrók nem véletlenül annyira elterjedtek a magyarok körében. Házilag és profi munkára egyaránt felhasználható szerszámgépek.  Az elektromos szerkezetek mellett a kerti gépek terén is vezető szereppel bírnak. Újabb és újabb technológiákkal dolgoznak, szinte tökéletes választás. Háztól házig garancia, kiváló minőség, precizitás és megbízhatóság. 

Történetük a 19. Század végére nyúlik vissza (1886), azóta pedig minden idők egyik legnépszerűbb márkájává váltak a szerszámgépeket használók körében. Nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben mindez változni fog. 

DeWalt, az amerikai dinamizmus

Főként a nehézfémipar és az építőipar területén található meg a sárga-fekete színben pompázó amerikai márka. Ipari minőségű szerszámok, az egyik legdinamikusabban fejlődő gyártó. Aki egyszer elkezdi használni, nehezen szabadul tőle. A szakemberek és építőipari cégek előszeretettel választják a DeWalt termékeit, ennél jobb reklám pedig aligha kell egy márkának. Az egyik legmegbízhatóbb termék a piacon. Ugyanazzal a feszültséggel (18V) több mint 100 gép használható. 

Milwaukee, a jó minőség és teherbírás képviselője

Kicsi, erős és kompakt. Röviden így lehetne jellemezni az amerikai szerszámmárkát, amely a legnagyobb nyomatékú (nm) ütvecsavarozóval rendelkezik. De nemcsak ezért van bérelt helye a legjobb szerszámmárkák között. A fúrókalapácsok, csavarozók terén is ott van a top listán, továbbá a kiemelkedően jó minőségű duguláselhárító gépeiről sem érdemes megfeledkezni. Szintén több mint 100 géphez használhatjuk ugyan azt a18V feszültséggel működő akkumulátort.

További előnye, hogy meghibásodás esetén a cég egy futárt küld, hogy felvegye a gépet, hogy aztán ingyenes szállítással vissza is küldjék a megjavított szerszámgépet. Egyes termékeik pedig akár kis helyen, szűken is használhatóak. A Wireless rendszerrel pedig visszakövethető, mikor és hol dolgoztak vele. Szeretik azért is, mert a szerszámgépek megfelelnek a kor szellemének, ún. divatosnak számítanak.  

Metabo, az elektromos szerszám profiknak

Nagyon jó garanciális feltételek járnak hozzá, ingyenes javítással a vásárlást követő 3 évre. Lopás és kopás esetén egyaránt igénybe vehetjük a szolgáltatást. Az új kialakítású gépeik le vannak védve, így például elektromos kézi fémipari élmarót kizárólag a Metabo gyártótól vásárolhatunk. 

Ztrust, a piac új térhódítója 

A piac egyik fő új gyártója kedvező áron kínál minőségi szerszámokat. Több típust is kiemelkedően jó áron, kiváló színvonalon árulnak. A következő szerszámgépeket egyaránt érdemes tőlük megvenni:

 

 

szerszámmárkák 2

 

Hyundai, a barkácsoló magyarok egyik fő kedvence 

Valószínűleg mindenki hallott már a Hyundai autómárkáról. Első között alighanem a megbízhatóság és kiváló minőség ugrik be. Nos, ezek az állítások a hegesztőgépeikre is igazak. Ár-érték arányban szintén kitűnő választás a dél-koreai gyártótól vásárolni.   

A megfelelő szerszámgép kiválasztása

A szerszámgépek használata tehát napjainkban szinte minden iparágban alapkövetelmény. Ráadásul egyre többen szoknak rá a barkácsolásra is. A modern gépek pedig több iparágban is meghatározzák a mindennapokat. A manuális munka kiváltásával egyre gyorsabban, hatékonyabban és precízebben lehet dolgozni az egyes gépekkel. Megvizsgáltuk, mely márkák és miért bírnak vezető szereppel 2021-ben a szerszámgépek piacán. Ennek megfelelően kiválaszthatjuk, melyik számunkra a legvonzóbb vagy mi passzol leginkább az adott munkához.

Minden munkához más és más szerszámgépre lehet szükségünk. A kiválasztási folyamatot érdemes körülbelül az alábbiak szerint elvégezni: 

  • A gépet az adott feladathoz válasszuk ki
  • Tegyen eleget a minőségi követelményeknek
  • Biztonságos legyen a használata
  • Tudjuk tárolni
  • Legyen elegendő helyünk a rendeltetésszerű használatra
  • Kényelmes, egyszerű legyen a használata
  • Karbantartható és szervizelhető legyen

És mindenekelőtt maga a szerszám márkája. Aligha fog bárki kétes hírű vagy kevésbé jó minőségű gépet vásárolni. Aki igényes önmagára és munkájára, a legjobb gyártók termékeit próbálja majd beszerezni. Természetesen léteznek még a piacon olyan márkájú szerszámgépek, melyek nem kerültek fel erre a listára. Ajánlott azonban nyitott szemmel járni és figyelni az aktuális trendeket, hiszen a piac folyamatosan változik. 

 

 

szerszámmárkák 3

 

Rendelés, telepítés és a szerszámgép karbantartása

Most, hogy megismerted, melyek a legjobb szerszámmárkák 2021-ben, elkezdheted a munkát. Nincs más dolgod tehát, mint meghatározni, milyen célra szeretnél szerszámgépet vásárolni. Barkácsoláshoz más termékek lehetnek ajánlottak, mint a profi, ipari feladatok ellátásához. Természetesen azért van átfedés és nem véletlenül a felsorolt márkák helyezkednek el a polc tetején. 

A legjobb márkáknak, mint például a Makita, a Bosch, a Milwaukee vagy a DeWalt hivatalos partnerei vagyunk. A termékeink pedig 1-3 évig garanciálisak. Megfelelő karbantartás és törődés mellett azonban a szerszámgépek hosszú ideig szolgálnak majd. Ahhoz, hogy meghosszabbítsuk az élettartamot, ajánlott szárazon és tisztán tartani őket, heti rendszerességgel ellenőrizni a kenést, illetve élesen tartani a fő alkatrészeket. 

A szerszámgépek telepítése és beüzemelése miatt sem kell aggódni. Habár egyes termékekekkel házilag is egyszerűen elkezdhetünk dolgozni, az ipari felhasználású gépeknél szükség lehet a szakértői segítségre. A telepítés során a gépeket kicsomagoljuk, összeállítjuk és beüzemeljük. Miután megtörtént az összeszerelés, érdemes megbizonyosodni róla, rendeltetésszerűen működik-e. 

A Zákány Szerszámháznál bő a választék és a legjobb szerszámmárkák közül válogathatunk. A jó áron megrendelhető szerszámgépekről részletes leírás található. Kérdés esetén pedig kollégáink készséggel állnak rendelkezésre. A garanciával, rendeléssel és átvétellel kapcsolatos információkról is tájékozódhatsz. Ezután megrendelhetjük a készletet és elkezdhetjük a munkát. A rendeléshez a lépések tehát a következők:

  • a webáruház meglátogatása
  • információszerzés a termékekről
  • az ideális láncfűrész kiválasztása
  • az áru megrendelése

A regisztráltak akár hírlevélen keresztül juthatnak bővebb információkhoz az aktualitásokról, illetve időnként kedvezményekre tehetnek szert. A “belépés” menete egyszerű és gyors, ezért ajánlott elvégezni. Lépj velünk kapcsolatba vagy nézz utána a legfontosabb tudnivalóknak.

Szerszámgépet rendelek!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg barátaiddal is a Facebookon vagy más közösségi médián.