Dobkasza

Először is nem árt pontosan tisztába lenni azzal, hogy pontosan mi is az dobkasza, mikor, hol érdemes használni. Itt röviden megpróbálunk segíteni neked, igyekszünk mindenre kitérni, hogy tényleg megismerd ezt a remek kerti gépet!

Mire való alapvetően az dobkasza?

Általában szálastakarmány (pl. lucerna) betakarítására, illetve a fűnyíróval már nem nyírható gazos területek rendbetételére használják. A szálastakarmányt nagy területen természetesen nem biztos, hogy dobkaszával fogod betakarítani, ez azért elég fárasztó és időigényes munka lenne, de kisebb földeken jó alternatívát jelenthet egy ilyen gép. 60-90 centiméteres vágószélességével és önjáró benzines motorjával viszont nagy szolgálatot tehet, ha szükség van rá.

Amennyiben nem takarmányként gyűjtöd be a levágott nyesedéket, akkor is megfontolandó lehet egy dobkasza beszerzése. Ha pl. van egy hétvégi telek, ahova ritkábban jutsz ki, vagy dimbes-dombos a terület, akkor egy hagyományos fűnyíró helyett inkább a dobkasza beszerzésében kell gondolkodnod. 

Dobkasza jellemző felhasználási területei

Elhagyott területek, fűvel nagyon benőtt területekre ideális, mivel alacsony a vágásmagasság, így nagyobb mennyiségű fű vagy gaz vágható le!

Lucerna vágására is sokkal jobb, mint a rotációs vágószerkezetek, mivel kíméletesebben vágja el a szárat, ezáltal a növény is kevésbé sérül!

    Cikkszám 101002876
    Rendelésre
    547 900 Ft / db
Betöltés