Hintafűrészek, billenőfűrészek

  Cikkszám 101601918
  Rendelésre
  813 900 Ft / db
  Cikkszám 101601923
  Rendelésre
  763 900 Ft / db
  Cikkszám 101601924
  Rendelésre
  774 900 Ft / db
  Cikkszám 101601919
  Rendelésre
  823 900 Ft / db
  Cikkszám 101602696
  Rendelésre
  467 900 Ft / db
  Cikkszám 101601921
  Rendelésre
  396 900 Ft / db
  Cikkszám 101601920
  Rendelésre
  390 900 Ft / db
  Cikkszám 101605776
  Rendelésre
  449 900 Ft / db
  Cikkszám 101601922
  Rendelésre
  580 900 Ft / db

Hintafűrészek, billenőfűrészek kiválasztási szempontjai:

Bár sok apró tényezőre kell odafigyelni egy hintafűrész vagy másnéven billenőfűrész kiválasztásakor, azt leszögezhetjük, hogy vannak olyan sarkalatos pontos, amelyek a leginkább befolyásolják azt, hogy végül melyik gép mellett tesszük le a voksunkat. Ilyen tulajdonságok a következők:

 • Fűrészlap átmérő
 • Vágási méret
 • Meghajtó egység: A legtöbb esetben 3 fázisú motorral működnek, bár vannak kisebb gépek, amik még 1 fázisú motorral szereltek. Ezeket a nagyobb, 3 fázisú motorral szerelt billenőfűrészeket jellemzen tüzépek, fatelepek használják!

Aki már ismeri a hintafűrész használatával járó előnyöket, az tudja, mire és miért igazán jó egy ilyen gép! Ellenben, aki még nem hallott róla, vagy csak most ismerkedik a hintafűrészelés világával, annak szeretnénk érdemben segíteni és ismertetni a lényeges jellemzőket.

A hintafűrész vagy más néven billenő fűrész, egy rendkívül sokoldalú gép, amely ideális megoldás mindenféle otthoni és ipari fűrészelési feladat elvégzésére.

Bátran merjük ajánlani a könnyű kezelhetőségük miatt, valamint azért, mert rendkívül biztonságosak. Ha fűrészvásárlás előtt állsz, jól meg kell gondolnod, milyen feladatokra fogod használni vásárolni kívánt gépet. Ha ez megvan akkor az is hamar körvonalazódik, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb választás.

Aki fával fűt, az tudja, hogy a vannak olyan tüzépek, erdészetek, amelyek leginkább méteres hosszúságban szállítják otthonához a tűzifát. Természetesen lehet kérni, hogy vágják össze, de hosszútávon költséghatékonyabb, ha ezt a folyamatot mi magunk végezzük el. Remek befektetés egy billenő körfűrész, hiszen nagyon nagy összegeket lehet így megspórolni hosszútávon.

Nem kell fával fűteni ahhoz, hogy hasznát vegyük egy billenő fűrésznek! Akkor is jó célt szolgálhat, ha van egy kertünk, ahol sok faanyag található!

Hintafűrészek, billenőfűrészek otthoni környezetben

Az idők során, szinte mindenkinél felgyűlnek azok a nemkívánatos hulladékfák, amiktől szeretnénk gyorsan megszabadulni. Gondolunk itt a lécekre és a maradék deszkákra, vagy a metszés során keletkezett vastagabb ágakra, de egy hintafűrész vásárlása után, többé ezekkel sem lesz gondunk.
Különösebb szaktudást nem igényel használatuk. Csak bedugjuk a vezetéket az áramforrásba, és nem kell attól tartanunk, hogy kifogy idő előtt az üzemanyagunk vagy lemerül az akkumulátor!
Megállás nélkül tudjuk végezni feladatunkat, ezzel is időt és energiát spórolva meg.

A hintafűrész működési elve

A fűrész egyik fő eleme egy edzett acél vágókorong, azaz a fűrészlap, amit a motor hajt meg. A hatékony vágás érdekében, ezek a fűrészlapok fogakkal vannak ellátva, így az eszközünk szerfelett élessé válik. Maga a vágás úgy működik, hogy a farönköt a tartó állványra, ezután rábillenteni a fűrészlapra. A vágóeszköz hintaszerű kialakítása felelős azért, hogy biztonságosan tudjuk használni a fűrészt. A hagyományos körfűrészekhez képest, ez az egyedi kialakítás fog megóvni minket az esetleges balesetektől!

Ezekre figyelj hintafűrész használatakor

Mindenképp figyelmesen olvasd át, és tarts be a használati útmutatóban leírtakat. Vannak olyan hintafűrészek, melyek alkalmasak akár 140 mm hosszú rönk feldarabolására, továbbá ezek csúszásgátló felülettel is elvannak látva, ezzel is csökkentve a balesetek kockázatát.

Ha már most tudjuk, hogy használat során nem lesz segítségünk, így még a mobilizálást is egyedül kell megoldani, mindenféleképp nélkülözhetetlen lesz a számodra egy olyan fűrészgép, ami kerekekkel van ellátva. Vásárláskor fontos ezt a szempontot is figyelembe venni.

Vásárolj billenőfűrészt a Zákány Szerszámháznál!

Vannak elektromos és benzines hintafűrészek is a piacon, azonban egyelőre a mi webáruházunkban csak az elektromos verziókat kínáljuk megvételre.
Valljuk be, elég sok mindenre kell odafigyelnünk használat előtt, használat közben és még utána is, de ha egyszer magunkénak tudhatunk egy hintafűrészt, minden egyes vágási feladatra csak ezt a gépet szeretnénk utána alkalmazni.
Webáruházunk széles választéka biztosítja, hogy a legtesthezállóbb hintafűrészt megfizethető áron lehessen beszerezni. Bármilyen kérdés van egy adott termékkel vagy a várható szállítással kapcsolatban, keress fel minket és mi készséggel segítünk!

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés