Csővágó

  • -5 000 Ft kupon

  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  53 163 Ft /db
  Elérhető: 4 db
  Szállítható
  16 790 Ft /db
  Elérhető: 1 db
  Szállítható
  75 190 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

A csővágók nagyon hasznos szerszámok a víz- és fűtési rendszerek csöveinek vágásához. Az ilyen típusú csővágók speciálisan tervezettek és kialakítottak a víz- és fűtési rendszerekben használt csövekhez, például a műanyag vagy réz csövekhez.

Csővágó használata fűtési rendszereknél

A víz- és fűtési rendszerekben általában műanyag csöveket (például PVC vagy PEX) vagy rézcsöveket használnak. A megfelelő csővágó kiválasztása nagymértékben függ a használt cső anyagától és átmérőjétől.

Például a műanyag csövek vágásához általában speciális műanyag csővágók állnak rendelkezésre, amelyek körkéses vágófelülettel rendelkeznek. Ezek a csővágók pontosan és tisztán vágják a műanyag csöveket, minimalizálva a szélek torzulását és a hegesztőmunka szükségességét.

A rézcsövek vágásához rendelkezésre állnak rézcsővágók, amelyek megfelelő kialakítású vágókéssel rendelkeznek. Ezek a csővágók általában karra helyezhetők a csőre, majd a vágókés csavaró mozgatásával vágják el a rézcsövet.

Megfelelő csővágó kiválasztása

Fontos a megfelelő típusú csővágó kiválasztása a használt csőanyaghoz és átmérőhöz. Ezt a gyártók általában jelzik a csővágó termékinformációiban. Az igényeknek megfelelően válassza ki a megfelelő csővágót, hogy biztosítsa a pontos és tiszta vágást a víz- és fűtési rendszerekben használt csövek számára.

Csővágó használata

Csővágóval számos különböző csőt lehet vágni, attól függően, hogy milyen anyagból és átmérőjű csövekről van szó. A csővágók különböző típusai és méretei léteznek, hogy alkalmazkodjanak a különböző csőméretekhez és anyagokhoz.

A leggyakoribb csőanyagok, amelyeket egy csővágóval lehet vágni:

 • Rézcsövek: A rézcsövek gyakran használatosak víz- és fűtési rendszerekben. A megfelelő rézcsővágóval pontosan és tisztán lehet vágni a rézcsöveket.
 • Műanyag csövek: A műanyag csövek széles körben elterjedtek a víz- és gázvezetékekben, valamint a szennyvízelvezetési rendszerekben. A műanyag csővágók speciálisan tervezettek a műanyag csövek vágásához, például PVC vagy PEX csövekhez.
 • Acélcsövek: Az acélcsövek gyakran megtalálhatók ipari környezetekben vagy olyan alkalmazásokban, ahol nagyobb szilárdságú csövekre van szükség. Az acélcsövek vágásához általában speciális acélcsővágókra van szükség.
 • Alumínium csövek: Az alumínium csövek szintén használatosak különböző ipari alkalmazásokban, például légcsatornákban vagy hűtési rendszerekben. Az alumínium csövek vágásához különféle típusú csővágók állnak rendelkezésre.

Fontos megjegyezni, hogy a különböző csőanyagokhoz különböző típusú csővágók és vágókések lehetnek szükségesek. Mindig ellenőrizze a csővágó használati utasítását vagy a gyártó ajánlásait a megfelelő anyagok és méretek kivágásához.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés