Élhajlítók, lemezhajlítók, lemezvágó ollók

    • -15 000 Ft kupon

    Szállítható
    608 900 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Élhajlítók, lemezhajlítók és lemezvágó ollók olyan szerszámok, amelyek az építőiparban és fémfeldolgozó munkákban használatosak. Ezek a szerszámok lehetővé teszik a fémlemezek formázását, vágását és megmunkálását.

Élhajlítók

Az élhajlítók olyan szerszámok, amelyek segítségével lehetőség van a fémlemezek hajlítására és formázására. Az élhajlítók a következő módon működnek: a fémlemez szélét behelyezik az élhajlító nyílásába, majd az élhajlító fogantyúját meghúzzák, hogy a nyomás hatására a fém hajlítódjon.

Élhajlítók használata

Az építőiparban az élhajlítókat széles körben alkalmazzák, például tetőlemezek, ablakkeretek, ajtókeretek, sávok és más fémlemezek hajlítására és formázására.

Lemezhajlító

A lemezhajlítók olyan gépek, amelyekkel hengeresen lehet formázni a fémlemezeket. Ez a folyamat lehetővé teszi a lemezek görgőkön való átcsúszását, miközben a megfelelő alakot adják nekik.

Lemezhajlítók használata

Az építőiparban a lemezhajlítókat használják a hajlított lemezek, például tetőfedő lemezek, csatornák, szellőzőcsövek és más lemezek előállításához.

Lemezvágó ollók

A lemezvágó ollók olyan szerszámok, amelyek speciális kialakítással rendelkeznek a fémlemezek vágásához. Az ollók élesek és erősek, hogy könnyedén vágjanak keresztül a lemezen.

Lemezvágó ollók használata:

Az építőiparban a lemezvágó ollókat gyakran használják fémlemezek, például alumínium vagy acéllemezek vágására és méretre vágására. Az ollók lehetnek kézi működtetésűek vagy gépi meghajtással működőek, és különböző vastagságú anyagokhoz kaphatók.

Ezek a szerszámok fontosak az építőiparban és fémfeldolgozó munkákban, mivel lehetővé teszik a fémlemezek formázását, vágását és megmunkálását a kívánt alak eléréséhez. Az egyes szerszámok használata előtt mindig kövesse a gyártó által javasolt utasításokat és viseljen megfelelő védőfelszerelést a biztonságos használat érdekében.

Lemezolló

A lemezolló egy kézi vagy gépi szerszám, amelyet fémlemezek vágására és megmunkálására használnak. Ez egy speciális olló, amely éles, erős pengékkel rendelkezik, amelyek könnyedén átvágják a fémlemezeket. A lemezollók többféle típusban és méretben elérhetők, hogy különböző vastagságú és típusú fémlemezeket kezeljenek.

Lemezolló használata

A lemezollók használata az építőiparban és a fémfeldolgozásban széles körben elterjedt. Néhány példa a lemezollók alkalmazásaira:

  • Tetőfedés: A lemezollók segítségével könnyedén vághatja és formázhatja a tetőlemezeket, például acél vagy alumínium tetőlemezeket. Ez lehetővé teszi a pontos illeszkedést és a megfelelő méretű lemezek létrehozását a tetőfedés során.
  • Csatorna- és lemezmegmunkálás: A lemezollókat használhatják a csatornák, szellőzőcsövek, burkolólemezek és egyéb lemezek vágására és formázására az építőiparban.
  • Autóipar: A lemezollók alkalmazhatók az autóiparban is, például karosszériaelemek vágására és formázására.
  • Kézműves és művészeti projektek: A lemezollók hasznosak lehetnek kézműves és művészeti projektekben is, ahol fémlemezeket kell vágni, formázni vagy megmunkálni kreatív célokra.

Amikor lemezollót használsz, fontos, hogy megfelelő védőfelszerelést viseljen, például védőszemüveget és kesztyűt. Tartsd be a gyártó által javasolt utasításokat és ügyelj a biztonságra a szerszám helyes és hatékony használata érdekében.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés