Csőtágítók, nyakkihúzók

    • -9 000 Ft kupon

    Rendelésre
    119 367 Ft /db

Miért Zákányszerszámház?

Csőtágítók
 

A csőtágítók olyan eszközök, amelyeket általában fém- vagy műanyagcsövek tágítására és formázására használnak. Ezek az eszközök lehetővé teszik a csövek átmérőjének megnövelését vagy különböző alakzatok kialakítását a csővégen.

A csőtágítók különböző típusokban és méretben léteznek, attól függően, hogy milyen anyagot és méretű csöveket szeretnénk formálni. Néhány közülük:

Hengeres csőtágítók: Ezek a tágítók henger alakú formával rendelkeznek, amelyet a cső vége alá helyezünk. A tágító hengerrel történő megnyomással a cső falai kitágulnak, így növelve az átmérőt. Ezek a tágítók gyakran használatosak hidraulikus vagy mechanikus erő segítségével.

Kúpos csőtágítók: Ez a típusú tágító speciális kúpos alakú szerkezettel rendelkezik. A csőt a kúp alakú részbe helyezzük, majd a tágító mozgatható részét a csőbe toljuk. A tágítás során a cső falai kitágulnak és megváltozik az átmérője.

Hidraulikus csőtágítók: Ezek a tágítók hidraulikus erőt használnak a csőtágításhoz. A hidraulikus rendszerben található hengerek nyomást gyakorolnak a csőre, hogy azt kitágítsák vagy formálják.

CNC vezérelt csőtágítók: Ezek a tágítók a számítógép vezérlése által működnek. A CNC rendszer segítségével programok alapján vezérlik a tágítómozgást és a cső formázását.

A csőtágítók széles körben használatosak a különböző iparágakban, mint például az autóipar, gépipar, fűtési és hűtési rendszerek, valamint csővezetékek gyártásában. Ezeken a területeken a csőtágítók hasznosak lehetnek csővezetékek illesztésére, csőhajlításra, csővég formázásra vagy repedések, hajlatok javítására. A megfelelő csőtágító kiválasztása és használata a megfelelő technikák betartásával fontos a kívánt eredmények eléréséhez és a biztonságos munkavégzéshez.

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés